BOEKEN ALS SPREKER OF TRAINER

Op zestienjarige leeftijd werd ik voor het eerst gevraagd om een praatje te houden tijdens de diploma-uitreiking. Vol enthousiasme zei ik het toe, niet realiserende dat dit praatje voor maar liefst zeshonderd man zou zijn. Terwijl ik op dat podium stond en zeshonderd man lachten om mijn grapjes – was de spreker in mij geboren. Na de uitgave van mijn eerste boek kwam the real deal en werd spreken mijn core business.

Via deze pagina ontdek je mijn aanbod als spreker en trainer en boek je mij gemakkelijk voor een event, seminar of inhouse day. Daarnaast is het mogelijk om een gastles te boeken voor de middelbare- en hogeschool of voor maatschappelijke dienstverleners.

MIJN EXPERTISES

pERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Na jarenlange verdieping in persoonlijke ontwikkeling zoals (positieve) psychologie, mindset en geluk schreef ik een boek over de belangrijkste lessen die ik leerde op dit gebied. Daaruit volgde een reeks van blogs en keynotes op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.  

CREATIVITEIT

Twee boeken binnen twee jaar tijd schrijven en uitgeven vergt een creatieve geest. Tijdens mijn keynotes, workshops en gastlessen ondersteun ik (jongeren) met het schrijven van verhalen, creatief denken en optimale talentontwikkeling op creatief gebied.

communicatie

Als communicatiestrateeg mocht ik al meerdere ondernemers en organisaties ondersteunen bij het vernieuwen van hun communicatie-uitingen. Die kennis en ervaring gebruik ik nu om onderlinge communicatie in de klas, op de werkvloer en tussen ondernemers te verbeteren.

SAMENWERKINGEN

werkvormen

KEYNOTES (15 MIN - 90 MIN)

WIJZE LESSEN SESSIE

Op een leuke manier levensinzichten opdoen die bijdragen aan een gelukkiger, bewuster en betekenisvoller leven? In een wijze lessen sessie neem ik het publiek mee op reis naar een bewuster leven. Deze masterclass is een verlengstuk van mijn boek waarbij de belangrijkste lessen voor een bewuster leven aanbod komen. Voor inspiratie, interactie en inzichten.

VAN BURN-OUT NAAR BEWUST

Op zeventienjarige leeftijd een burn-out krijgen was in 2015 gigantisch taboe. Vervolgens van school afgaan en je eigen herstel vormgeven door middel van persoonlijke ontwikkeling, was nog een groter taboe. Het was echter wel mijn pad. In deze keynote deel ik mijn visie op de burn-out epidemie en hoe ik zelfstandig uit mijn burn-out klom. De keynote wordt aangevuld met tips om stress te verminderen, slimmer te werken en hoe je met werknemers/studenten die een burn-out hebben. Welk praktische blok we toevoegen aan de keynote is afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever.

ONDERWIJSINNOVATIE: PERSOONLIJKE ONTWIKKELING ALS VAK

In 2015 koos ik ervoor om van school af te gaan omdat een van de factoren was die bijdroeg aan mijn burn-out. Inmiddels is mijn situatie geen uitzondering meer op de regel en lopen steeds meer leerlingen én leraren vast binnen het huidige onderwijssysteem. Tijdens deze keynote bundel ik de adviezen die ik over vijf jaar tijd gegeven heb aan schoolbestuurders, beleidsmedewerkers en politici. Op weg naar een duurzame vorm van onderwijs? Maak persoonlijke ontwikkeling een onderdeel van het lesprogramma. In deze keynote bespreken we de wat, de waarom en de hoe.

DE SLEUTELS TOT SUCCESVOL NETWERKEN

Binnen twee jaar tijd bouwde ik zowel on- als offline een gigantisch netwerk op waar ik dagelijks klanten uithaal, door in de media verschijn en mijn bedrijf helpt groeien. Waarom? Omdat er een psychologie achter netwerken zit. Als je die leert begrijpen en toepast in de praktijk, wordt netwerken fantastisch leuk om te doen en brengt het je ook verder in je persoonlijke leven en carrière. Gesprekstechnieken, relatiemanagement en samenwerking komen in deze keynote allemaal terug.

SUCCESVOL FALEN

De gepolijste succesverhalen kennen we inmiddels. Maar hoe zit het met alle dingen die misgaan tijdens de weg naar succes? Voor mijn nieuwe boek doe ik onderzoek naar de werkelijke betekenis van succes, de rol die falen daarin speelt en hoe je een mindset creëert die je helpt succesvol te zijn, door juist minder hard te werken en van het proces te genieten in plaats van gefixeerd zijn op het resultaat. Een verfrissend tegengeluid op de prestatiemaatschappij, perfectionisme en altijd maar doorgaan.

trainingen (3 uur - 4 uur)

STRESS LESS

Tijdens deze training gaan we een dagdeel aan de slag met het onderwerp dat veel mensen letterlijk en figuurlijk grijze haren bezorgd: stress. Er komen meerdere aspecten aan bod die nauw verband houden met stress zoals mindset, timemanagement, verwachtingsmanagement, productiviteit en vitaliteit. De training heeft als doel stress onder werknemers en/of studenten structureel te verminderen en een meer open werk- of leercultuur te creëren voor meer plezier en individuele/gezamenlijke ontwikkeling. De basis van de training is hetzelfde, het programma wordt definitief ingevuld in overeenstemming met de opdrachtgever.

WERKGELUK

Over werkgeluk wordt (gelukkig) steeds vaker gesproken. Dat is maar goed ook, want werknemers spenderen een groot deel van hun tijd op de werkvloer. Het is dan ook van groot belang dat medewerkers plezier hebben in wat ze doen, zich op hun gemak voelen, de ruimte voelen om zich te ontwikkelen en er een fijne cohesie is onderling. Tijdens de Werkgeluk Training gaan we aan de slag met ontdekken wat werkgeluk voor de werknemer betekent, hoe een gezonde teamcultuur eruitziet en hoe de werknemer individueel en het team zich optimaal kan ontwikkelen. Indien gewenst vanuit de opdrachtgever is het ook mogelijk om specifieke resultaten in de training te verweven. Denk hierbij aan gewenste doelen vanuit de organisatie. 

PRESENTATIE

Jezelf duidelijk en standvastig kunnen profileren zodat je gemakkelijk voor een groep kan spreken tijdens een presentatie, teamvergadering of inhouse day is een gewenste eigenschap. Toch is het niet vanzelfsprekend dat iedere werknemer dat kan of graag doet – want spreken voor groepen roept bij veel mensen angst op. Tijdens deze training gaan we aan de slag met het doorbreken van die angst om te spreken. Deelnemers leren o.a. hoe zij hun stem kunnen gebruiken, een goede houding aannemen en met overtuiging een verhaal overbrengen. 

VLOGGEN

Als vlogger vind je mij elke dag op Instagram Stories. Vloggen helpt niet alleen het merk van je bedrijf te versterken, je traint er ook perfecte camera en presentatieskills mee. Tijdens de vlogtraining gaan we een dagdeel aan de slag met vloggen. Ik leer je alle ins en out over hoe je effectief kan vloggen, content maakt, personal branding en hoe dit het merk van een bedrijf/organisatie kan versterken. We gaan ook aan de slag met een strategie die we voor het gewenste social media ontwikkelen.  

Foto gemaakt door Myrthe Hoekstra

SPECIAAL VOOR SCHOLEN

Als gastdocent ben ik regelmatig voor de klas te vinden. Dit gaat van de brugklas tot de laatstejaars op de middelbare school, maar ik verzorg ook gastlessen voor mbo en hbo. Ik heb een standaard aantal gastlessen binnen mijn aanbod, maar wordt ook ingehuurd om in opdracht langere onderwijstrajecten te ontwikkelen. Neem voor de mogelijkheden contact met mij op via de contactpagina

CREATIEF SCHRIJVEN

Tijdens mijn gastlessen creatief schrijven gaan leerlingen of studenten aan de slag met het trainen van hun creatieve spier. We bespreken hoe verhalen worden opgebouwd, wat de bouwstenen zijn van een goed verhaal en hoe zij hun eigen ervaringen/emoties in een creatief verhaal kunnen verwerken. Deze gastles wordt voornamelijk beschouwd als een vorm van ontspanning, persoonlijke ontwikkeling en stimulans van het creatief denken. 

PERSONAL BRANDING

Het wordt steeds sneller van je gevraagd dat je jezelf zowel online als offline goed kan profileren. Personal branding is in het digitale tijdperk allang niet meer alleen belangrijk voor carrièretijgers, maar ook als je als (afstuderend) student een stageplek of baan wilt bemachtigen is het van belang hoe je jezelf weet te profileren. Dat gaat van weten waar je goed in bent tot aan je houding, presentatie en online profileren. In deze workshop gaan we er alles over bespreken en breng ik mijn eigen kennis en praktijkervaringen mee om te zorgen dat jongeren zichzelf ijzersterk kunnen profileren.

NETWERKEN

Als student heb je vaak geen gigantisch relatienetwerk waar je op kan terugvallen zodra je iets nodig hebt. Ik ken het. Toen ik begon met ondernemen was dat precies mijn issue: hoe kom ik aan een waardevol netwerk in een zo’n snel mogelijke tijd? Ondertussen weet ik behoorlijk wat af van effectief netwerken dankzij slimme gesprekstechnieken, het lezen van de tegenpartij en de psychologie van menselijk contact. Tijdens deze gastles duiken we samen volledig in op de sleutels tot succesvol netwerken en hebben de jongeren een basis om mee aan de slag te gaan. Voor zowel online als offline netwerken is deze gastles perfect.

PRAKTISCHE INFORMATIE

GESPREK

Heb je vragen en/of opmerkingen, wil je graag eventjes kennismaken? Dat kan! Ik spreek je graag om je te voorzien van vrijblijvend advies. Zodra we beiden tot de conclusie komen een goede match te zijn kunnen we de boeking definitief maken. Je ontvangt van mij een offerte met besproken informatie. Zodra deze geaccepteerd is, staat de boeking. Indien gewenst kunnen we van tevoren ook een voorgesprek houden telefonisch of op mijn werkplek in Breda om aanvullende wensen te bespreken.

TARIEF

Mijn tarief als spreker kent een prijsrange van €400 – €600. Met meer informatie over de vorm, tijdsduur en aanvullende wensen kan ik een exacte prijs vaststellen. Als trainer is mijn prijsrange €650 – €850. De tarieven zijn exclusief btw, reiskosten en mogelijk werkmateriaal.

UITVOERING

Ik ben standaard een half uur van tevoren aanwezig en blijf ook een half uur na de keynote of training op locatie. Mijn presentaties maak ik in Google Presentaties. Een klikker heb ik zelf, dus het is fijn als er op locatie een laptop met wifi aanwezig is. Zowel praten met en zonder microfoon is voor mij geen enkel probleem, het is vooral afhankelijk van de grootte van het publiek en akoestiek van de zaal.

Instagram