BOEKEN ALS SPREKEr

Op zestienjarige leeftijd werd ik voor het eerst gevraagd om een praatje te houden tijdens de diploma-uitreiking. Vol enthousiasme zei ik het toe, niet realiserende dat dit praatje voor maar liefst zeshonderd man zou zijn. Terwijl ik op dat podium stond en zeshonderd mensen lachten om mijn grapjes – was de spreker in mij geboren. Na de uitgave van mijn eerste boek kwam the real deal en werd spreken voor publiek mijn core business.

Via deze pagina ontdek je mijn aanbod als spreker en boek je mij gemakkelijk voor een event, seminar of in-house day. Dit kan zijn voor het bedrijfsleven of maatschappelijk dienstverlenende organisaties. Met regelmaat sta ik ook voor leerlingen van de middelbare school of geef ik een gastcollege voor studenten.

MIJN EXPERTISES

pERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Jarenlang verdiepte ik me in persoonlijke ontwikkeling, waardoor ik zelfstandig uit een burn-out kwam. Onderwerpen zoals (positieve) psychologie, mindset en geluk zijn bekend terrein voor mij. Ik kom mijn expertise graag met jullie delen.

CREATIVITEIT

Met twee boeken binnen twee jaar tijd durf ik te zeggen dat ik creatief bezig zijn en creativiteit aanboren bij andere mensen fantastisch vind. Het lijkt me geweldig om samen jullie creativiteit te ontdekken.

Maatschappelijke innovatie

Door middel van mijn lezingen, trainingen en werk als strateeg houd ik me bezig met maatschappelijk innovatie. Zijn jullie op de werkvloer, binnen het onderwijs of als ondernemers op zoek naar innovatie? Je weet me te vinden.

partijen waar ik o.a. mee samenwerkte:

Foto gemaakt door Myrthe Hoekstra

KEYNOTES (15 - 90 MINUTEN)

VAN BURN-OUT NAAR BEWUST

In 2015 op zeventienjarige leeftijd een burn-out krijgen was een enorm taboe. Uiteindelijk besloot ik mijn eigen herstel vorm te geven, door middel van persoonlijke ontwikkeling. In 2018 gaf ik mijn boek De wijze lessen van een twintiger uit. Daarin beschrijf ik de belangrijkste levenslessen die ik leerde om mijn leefstijl te veranderen. Tijdens deze keynote deel ik mijn ervaringen met een burn-out – aangevuld met tips om stress te verminderen, slimmer te werken en hoe je omgaat met werknemers/bekenden die in een burn-out terecht zijn gekomen. Welke tips we tijdens de keynote toepassen, is afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever. 

ONDERWIJSINNOVATIE: PERSOONLIJKE ONTWIKKELING ALS VAK

In 2015 koos ik ervoor om van school af te gaan, omdat het een van de factoren was die bijdroeg aan mijn burn-out. Inmiddels is mijn situatie geen uitzondering meer op de regel en lopen steeds meer leerlingen én leraren vast binnen het huidige onderwijssysteem. Tijdens deze keynote bundel ik de adviezen die ik over vijf jaar tijd gegeven heb aan schoolbestuurders, beleidsmedewerkers en politici. Op weg naar een duurzame vorm van onderwijs? Maak persoonlijke ontwikkeling een onderdeel van het lesprogramma. In deze keynote bespreken we de wat, de waarom en de hoe.

ALLES UIT JE NETWERK 

Omdat ik school verliet en bijna geen relevante werkervaring had opgebouwd, kon ik geen gebruik maken van een gigantisch relatienetwerk. Dat hield me echter niet tegen om mijn bedrijf te starten en boeken uit te geven. Ik verdiepte me in de psychologie achter netwerken en bouwde binnen twee jaar tijd zowel online als offline een enorm netwerk. Uit dit netwerk haal ik klanten, verschijn ik in de media en mocht ik al diverse prijzen achter mijn naam schrijven. Tijdens deze keynote bespreken we gesprekstechnieken en relatiemanagement die je helpen mensen aan je te binden.

SUCCESVOL FALEN

De gepolijste succesverhalen kennen we inmiddels. Maar hoe zit het met alle dingen die misgaan tijdens de weg naar succes? Voor mijn nieuwe boek doe ik onderzoek naar de werkelijke betekenis van succes, de rol die falen daarin speelt en hoe je een mindset creëert die je helpt succesvol te zijn, door juist minder hard te werken en van het proces te genieten in plaats van gefixeerd zijn op het resultaat. Een verfrissend tegengeluid op de prestatiemaatschappij en perfectionisme.

PRAKTISCHE INFORMATIE

MEEDENKEND VERMOGEN

Het allerbelangrijkste voor mij als spreker is dat een lezing geven meer is dan een riedeltje oplezen. Als spreker vertel ik een verhaal, waarvan ik wil dat het zo goed mogelijk verteld wordt. Ik denk daarom dan ook graag mee over de gehele invulling van het programma en alles wat bij mijn keynote komt kijken. Dat kunnen we telefonisch doen, maar jullie zijn natuurlijk ook van harte welkom op mijn werkplek in Breda.

TARIEF

Mijn tarief als spreker heeft een prijsrange van €400 – €600. Dit is exclusief reiskosten per opdracht en afhankelijk van tijdsduur, inzet en aanvullende wensen van de opdrachtgever. Wil je dat ik een halve of hele dag blijf? Dat kan zeker, maar dan moeten we eventjes opnieuw over het tarief kletsen.

UITVOERING

Voor mijn keynotes ben ik uiteraard op tijd op locatie aanwezig. Daarnaast blijf ik standaard een half uur na de keynote. Dit zit bij het tarief inbegrepen. Mijn keynote presentaties staan in Google Presentaties. Een klikker heb ik zelf. Meestal maak ik gebruik van een laptop van de organisatie om de slides te openen. Specifieke apparatuur is natuurlijk afhankelijk van de omvang van het publiek en akoestiek van de ruimte.

Instagram