BOEKEN ALS SPREKER

Iedereen met een passie heeft vaak dat ene bewuste moment, daterend uit de jeugd, waarbij je in aanraking komt met je passie. Dat is het moment waarop je écht voelt: Dit is voor mij bestemd. Voor mij was dat moment toen ik op zestienjarige leeftijd een publiek van 600 mensen mocht toespreken. Diploma-uitreiking, een absoluut unicum op die leeftijd natuurlijk.

Toen ze me op school hadden gevraagd of ik een praatje wilde houden, had ik volmondig ingestemd. Ik stond er niet bij stil dat ik het ook daadwerkelijk moest doen. Dat besef kwam pas binnen toen ik voor het podium stond, bij de stoel waar mijn naam opgeplakt was. Spreken voor zoveel mensen gaf zo’n gigantische kick, dat ik er later mijn beroep van heb gemaakt.

Sinds de uitgave van mijn boek namen die sprekersopdrachten gestaag toe. Ze zeggen niets voor niets dat boeken lezingen verkopen en lezingen verkopen boeken. Dat bleek ook voor mij als auteur en spreker op te gaan. Inmiddels reis ik het land door als spreker en trainer om te spreken over de onderwerpen die mij aan mijn hart gaan. Onderwerpen die ertoe doen, zoals mindset, maatschappelijke innovatie en een mensgerichte werkvloer.

In de afgelopen jaren mocht ik mezelf in een razendsnel tempo ontwikkelen als auteur, spreker, ondernemer en persoon. De kennis, ervaring en expertise die ik heb opgebouwd kom ik graag met jouw publiek delen. Mijn stijl als spreker is humoristisch, straight to the point, maar altijd met begrip en compassie. Ik ben dol op tastbare kennis overdragen, theorie of praktijkvoorbeelden die je direct binnen je eigen leven kan implementeren.

Ik heb drie standaard keynotes ontworpen voor boekingen en word ook regelmatig gevraagd om een maatwerk lezing of training te ontwikkelen. De beste match is vrijwel altijd een publiek met jongeren, jongvolwassenen, young professionals, ondernemers of ondernemende werknemers. Op zoek naar een spreker die de boel in beweging brengt en mensen aan het denken zet? Je bent op deze pagina aan het juiste webadres.

Foto gemaakt door Myrthe Hoekstra

KEYNOTES

VAN BURN-OUT NAAR BEWUST

Op zeventienjarige leeftijd viel ik met een burn-out uit van school. In de jaren die daarop volgde gaf ik mijn eigen herstel vorm. Ik kon mijn plek binnen het ‘reguliere zorgsysteem’ niet vinden, omdat daar de focus lag op het bestrijden van symptomen. Voor mij was een constructieve, blijvende oplossing het allerbelangrijkst, waardoor het vereist was dat ik bij de oorzaak van mijn burn-out zou komen. Een deep dive in zelfontwikkeling en bewustwording werd mijn reis, waarop ik geheel zelfstandig uit mijn burn-out kwam. De belangrijkste lessen die ik tijdens dit proces leerde bundelde ik in mijn boek De wijze lessen van een twintiger. Lessen om dichterbij jezelf te blijven, minder stressvol te leven en slimmer te werken. Deze lezing gaf ik o.a. voor Avans Hogeschool, Breda University en Pecha Kucha Night.

SUCCESVOL FALEN

In 2019 besloot ik één voornemen voor het nieuwe jaar te hanteren: een jaar geen doelen stellen. Ik voelde me verloren in het social media landschap en alle goeroe’s die roepen dat je doelen moet stellen om succesvol te zijn. We praten er zo vaak over, maar hoe stel je nu echt een effectief doel? Een jaar vrijaf van doelen stellen gaf me de mogelijkheid om weer spelenderwijs te ontdekken waar het écht omgaat: werkplezier. Dit werkplezier is nu mijn grootste succesfactor in het behalen van mijn doelen. Tijdens mijn sabbatical van doelen stellen ontdekte ik de perfecte balans tussen ambitieus zijn en doelen behalen en vertrouwen hebben en loslaten. Dit is Succesvol Falen, een keynote over kneiterambitieuze doelen halen, zonder de verbinding met jezelf of anderen te verliezen. Deze keynote gaf ik onder andere voor Kellebeek College en Voorkennisfestival Groningen.

ZO WERKEN MENSEN

Ja, hoe werken mensen nu eigenlijk? We krijgen er elke dag mee te maken: onze medemens. En waar we eerder vooral op het individu gericht waren, wordt een sociaal duurzamere samenleving steeds belangrijker. In mijn keynote Zo werken mensen, neem ik het publiek mee op reis om dichter tot elkaar te komen. Deze keynote is uitermate geschikt voor ondernemers die een betere relatie met hun klanten willen opbouwen, maar ook voor werknemers die beter willen samenwerken met hun team/collega’s. Deze lezing gaat over inspireren in plaats van overtuigen en hoe je op een integere manier invloed kan hebben op je medemens of team. Deze lezing gaf ik in trainingsvorm bij bijvoorbeeld Office Stories, een co-working space. 

partijen waar ik o.a. mee samenwerkte:

Foto gemaakt door Ernie Buts

WERKEN MET MIJ

Ik vind het belangrijk dat we op één lijn zitten qua afstemming voor mijn keynote/training. Daarom behoort het tot mijn werkwijze om een voorgesprek te voeren. Dit gesprek voeren we na akkoord op de offerte ter voorbereiding van de keynote/training. Een kennismaking met mij als spreker om de mogelijkheden te bespreken is altijd gratis en vrijblijvend. Het tarief voor een keynote start vanaf €750 ex btw. Dit tarief is gebaseerd op een halve dag inclusief voorbereiding, reiskosten en reistijd.

Wil je dat ik langer aanwezig blijf dan een halve dag om bijvoorbeeld aan te sluiten voor een panelgesprek aan het einde van de dag? Neem eventjes contact met mij op voor de mogelijkheden, omdat het tarief dan verandert. Op maat gemaakte trainingen starten vanaf een tarief van €1200 ex btw.

DIT ZEGGEN ANDEREN:

“Nikki is dé belichaming van de spreekwoordelijke duizendpoot. En wijze lessen heeft ze, wow! Dagelijks ben ik onder de indruk van de kennis en kunde waarover Nikki al op deze jonge leeftijd beschikt. Voor mij is ze een bron van inspiratie, een heerlijk mens om mee samen te werken en met haar can-do-attidude is Nikki in staat om een jonge revolutionair te worden. Alleen maar lof!”

– Simone Lucchesi, vakdocent op Het VISTA College

“Het was top Nikki, met veel inspiratie naar huis gegaan! Thanks. :D”

“Ja, ik dacht, ik ga je meteen toevoegen. Zo authentiek en inspirerend!”

“Superleuk was het. Dank je wel voor jouw enthousiasme en mooie verhaal. Het was zeker een succes!”

– Deelnemers van de training Zo werken mensen, bij Office Stories

“Nikki was een van de sprekers tijdens het Voorkennisfestival. Het thema van het festival was ‘mogen zijn wie je bent’. De aanwezige jongeren (16 – 25 jaar) waren allemaal geboeid en achteraf kregen we veel positieve reacties over Nikki. Het feit dat ze zelf een jongere is én het verhaal goed wist te vertellen, hielp hierbij. Tot slot is Nikki superfijn om mee te werken, en haar energie en enthousiasme werken aanstekelijk.”

– Myrthe Hoekstra, Masterstudent International Communication  & freelance fotograaf

VEELGESTELDE VRAGEN

De lengte van een keynote verschilt per setting en bijeenkomst. Mijn standaard keynotes zijn ontwikkeld vanaf 30 – 90 minuten. Dat betekent dat we een keynote volledig kunnen afstemmen op jullie wensen. Wil je een keynote korter dan 30 minuten? Vermeld dit duidelijk bij de aanvraag, want dan kan ik mijn optreden hierop aanpassen. Wanneer er behoefte is aan een sessie die langer dan 90 minuten is, dan ontwerp ik graag een training op maat.

Ja, zeker. Sterker nog: een voorgesprek hoort bij mijn werkwijze. Voor elke lezing/training die ik geef hebben we naast de vrijblijvende kennismaking, altijd nog een voorgesprek om alles te bespreken. Jullie zijn van harte welkom op mijn werkplek in Breda of via een digitale meeting met Zoom of Skype.

Mijn publiek loopt erg uiteen, vanwege de vele raakvlakken van de thema's waar mijn keynotes uit zijn opgebouwd. De beste match zijn vaak jongeren, jongvolwassenen, ondernemers en ondernemende werknemers.

Ik krijg regelmatig verzoeken om gratis te spreken, maar ik zeg daar bijna altijd 'nee' op.

Ik neem zelf een klikker mee. Een microfoon is handig, maar niet altijd essentieel. Mijn presentaties maak ik in Canva, dus zolang er een laptop met wifi aanwezig is ben ik set. Mijn voorkeur gaat uit naar het laten zien van slides tijdens mijn keynote, maar als dat niet mogelijk is kunnen we de alternatieven uiteraard bespreken.

BOEK MIJ ALS SPREKER

Via het onderstaande formulier boek je mij gemakkelijk als spreker voor een event, seminar of incompany-lezing. Wil je vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden te bespreken? Ik help je graag! Verzoek tot kennismaking & boekingen probeer ik binnen 48 uur te behandelen.