BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING TIJDENS HET SCHRIJVEN VAN JE BOEK

Je bent ondernemer en hebt met hart en ziel een prachtig bedrijf of meerdere bedrijven opgebouwd. Nu voel je dat de tijd rijp is voor een nieuwe fase. Een nieuwe fase waarbij je jouw kennis en ervaring verzilverd in een vaste vorm. Het idee om een boek te schrijven houd je bezig.

Met deze pagina ben je op het juiste webadres om die droom tot werkelijkheid te transformeren. Als schrijfcoach voor ondernemers begeleid én ondersteun ik je tijdens het schrijfproces van je boek. Daarnaast help ik je ook met het maken van een keuze voor het proces van uitgave: kies je voor uitgeven in eigen beheer of wil je jouw manuscript onderbrengen bij een uitgeverij?

De schrijvers waar ik mee werk zien mij als een stok achter de deur, cheerleader en structuurbewaker. Het is mijn taak als schrijfcoach dat jij en jouw boek op de beste manier mogelijk floreren. We gaan een boek schrijven dat impact maakt. Ik leer je niet hoe je moet schrijven, maar begeleid je bij het ontdekken van je eigen schrijfstijl.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle samenwerkingsmogelijkheden. Ben je er klaar voor om van jouw boek een succes te maken? Boek dan alvast een vrijblijvende kennismaking of bekijk mijn aanbod.

MIJN COACHPASPOORT

MIJN SCHRIJVERS

‘Mijn’ schrijvers zijn ondernemers. We gaan aan de slag met het schrijven van een ijzersterk boek, waarbij kennis en ervaring met het grote publiek gedeeld kunnen worden. De keren dat mijn schrijver geen ondernemer is, is het wel een ondernemende schrijver. 

NON-FICTIE

Mijn specialisatie is non-fictie. Thema’s die bij mijn schrijvers regelmatig naar voren komen zijn persoonlijke ontwikkeling, mindset, lifestyle, psychologie, spiritualiteit, gezondheid en business. Heb je een idee voor een fictieverhaal dat je graag wil uitwerken? Neem contact met mij voor de mogelijkheden.

NIEUWE GENERATIE

Mijn schrijvers noemen me de schrijfcoach van de nieuwe generatie. Een titel die ik met trots draag, natuurlijk. Ben je fan van schrijvers zoals Napoleon Hill, Tim Ferriss en Jen Sincero? We gaan ervoor dat ook jij zo’n schrijver wordt, van Nederlandse bodem en met een eigen visie. 

ONZE WORKFLOW

Ben je er klaar voor om te starten met het schrijven én uitgeven van je boek? Laat me je kort meenemen in hoe onze workflow er waarschijnlijk uitziet. Ik ben van mening dat een coachtraject maatwerk is, dus verwacht een traject dat volledig aansluit op jouw behoeftes. Een algemeen idee:

 1. Je speurt deze pagina af voor een dienst die bij je past. Dat kan een inspiratiesessie, coachtraject of 1-op-1 training zijn.
 2. Je stuurt mij een e-mail, privébericht op social media of een postduif. Ik zou een postduif heel leuk vinden, maar een e-mail voldoet ook prima.
 3. We plannen een gratis kennismakingsgesprek in om te ontdekken wat je uitdagingen zijn, hoe ik je daarbij kan ondersteunen en of we een goede match zijn.
 4. Als je na het kennismakingsgesprek denkt: yes, met Nikki wil ik wel samenwerken, stuur ik je een voorstel op maat toe. Dit voorstel bevat een globale schets van hoe onze samenwerking eruitziet met een prijsopgaaf. 
 5. Ben je akkoord? Dan gaan we aan de slag met het inplannen van ons traject. Samen knallen voor een boek met impact!

Wil je een inspiratiesessie of 1-op-1 training boeken? Dan voldoen stap 1 en 2 alsnog. Vervolgens stuur ik je een offerte toe en plannen we een datum in voor onze sessie of training. Ik kijk ernaar uit om met je aan de slag te gaan!

DE MOGELIJKHEDEN

Mijn aanbod als schrijfcoach bestaat uit drie kant-en-klare diensten: de inspiratiesessie, een training over het uitgeven van je boek en een training over het schrijven van een boek met impact. Deze drie diensten heb ik ontwikkeld voor de schrijvers die wél graag kennis opdoen en professionele ondersteuning willen, maar niet per se op zoek zijn naar een individueel coachtraject.

* Alle tarieven zijn exclusief btw.

DE INSPIRATIESESSIE: ANTWOORD OP JE VRAGEN

De inspiratiesessie is een twee uur durende sessie waarin we volledig induiken op de vragen die je over het schrijven of uitgeven hebt. Het kan zijn dat je ondersteuning nodig hebt bij het neerzetten van een duidelijke structuur van je boek of je wil samen aan de slag met het maken van een marketingplan. Kortom: de inspiratiesessie is een antwoord op jouw vragen. De inspiratiesessie ziet er als volgt uit: 

 • Een sessie van twee uur
 • Een op maat gemaakt Trello-bord met actiepunten of een uitgebreide samenvatting
 • Een accountability sessie van twee uur als een extra stok achter de deur 
 • Een exemplaar van mijn e-book Indie t.w.v. €14,95

De inspiratiesessie boek je op het moment dat je voelt dat je specifieke vragen hebt waar je graag over wil sparren met een schrijfcoach. Dat kan dus van structuur en planning tot aan uitgave en marketing zijn. De inspiratiesessie is volledig afgestemd op jouw wensen. 

TRAINING: ZO GEEF JE JE BOEK UIT

Je bent klaar met het schrijven van je boek en staat op een nieuwe kruising: breng je jouw manuscript onder bij een uitgeverij of geef je het boek uit in eigen beheer? Voor beide opties valt wat te zeggen; ze kennen allebei voor- en nadelen. Tijdens deze training maak ik jou wegwijs binnen de boeken- en uitgeefwereld, zodat je een weloverwogen keuze kan maken. 

 • Alle ins en outs over uitgeven bij een uitgeverij 
 • Alle ins en outs over uitgeven in eigen beheer
 • Een drie uur durende training tijdens sessie 1
 • Een accountability sessie van twee uur om het uitgeefproces in gang te zetten 
 • Een op maat gemaakt Trello-bord 
 • Een template van de training zodat je alles op je gemak terug kan lezen

Met de training over uitgeven word je geïntroduceerd in de boekenwereld. Essentiële kennis die je nodig hebt om het uitgeven van je boek tot een succesvol project te maken.

TRAINING: ZO SCHRIJF JE EEN BOEK MET IMPACT

Je hebt een fantastisch idee en voelt tot in je tenen dat je hier iets mee wil doen, maar waar begin je? Tijdens de training ‘Zo schrijf je een boek met impact’ leg ik je van A-tot-Z uit hoe je een non-fictie boek schrijft. Daarnaast krijg je ook korte 1-op-1 coaching, om de inzichten naar concrete actiepunten te transformeren. We starten met een training en zien elkaar daarna nog een keer voor extra motivatie.

 • Een drie uur durende training over hoe je een non-fictie boek schrijft
 • Van fundament tot outline, van outline tot hoofdstukinhoud
 • Een accountability sessie van twee uur om het fundament en de inhoud van je boek uit te werken
 • Een op maat gemaakt Trello-bord 
 • Een template van de training, zodat je alles op je gemak terug kan lezen

De schrijftraining is uitermate geschikt voor je als je gemotiveerd bent om je boek te schrijven, maar nog kennis op wil doen voordat je start met schrijven.

OP ZOEK NAAR MEER?

Ben je op zoek naar iets anders dan een inspiratiesessie of 1-op-1 training? Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een individueel coachtraject of zoek je misschien een ghostwriter om jouw gedachten naar papier te vertalen? Bekijk hieronder de aanvullende mogelijkheden die ik bied, zoals individuele schrijfcoaching en het schrijven van jouw boek als ghostwriter.

1. IK BEN OP ZOEK NAAR EEN COACHTRAJECT

Je bent ondernemer en bent er klaar voor om een boek met impact te schrijven. Een boek waar je jouw expertise mee verzilverd door van jouw kennis en ervaring een boek te maken. Het boek dat je in gedachten hebt wil je graag zelf schrijven, maar je bent op zoek naar begeleiding tijdens het schrijf- en uitgeefproces. Ben je er al uit of je met een schrijfcoach aan de slag wil? Laten we dan kennismaken voor een coachtraject. Het kan ook zijn dat je graag een boek wil uitgeven, maar het niet zelf wil schrijven. Bekijk dan eens optie 2.

2. IK BEN OP ZOEK NAAR EEN GHOSTWRITER

Voor optie 2 (ghostwriting) geldt precies hetzelfde: je bent ondernemer en hebt een idee voor een boek. Misschien wel een toekomstige bestseller. Echter ontbreekt het je aan tijd, energie of inspiratie om dit boek zelf te schrijven. Je wil jouw visie graag naar papier brengen, maar bent op zoek naar een ghostwriter om dit te realiseren. Ik neem ook projecten als ghostwriter aan, daarvoor maak ik een offerte op maat. Neem contact op voor de mogelijkheden, tarieven voor een project starten vanaf €3000,- ex btw. 

ANDERE SCHRIJVERS VERTELLEN:

Ben je benieuwd wat andere schrijvers zeggen over de samenwerking met mij? Ontdek het hier:

MARLON BRAMMER:

‘Nikki is iemand op wie je echt kunt bouwen. Zij doet altijd wat zij zegt en dat zie je terug in haar eigen leven en alle bijzondere dingen die zij op jonge leeftijd al doet. Nikki heeft mij een half jaar geleden vooral ondersteund in het proces van het zelf uitgeven van mijn boek. Dat heeft zij met veel enthousiasme gedaan, waardoor mijn boek best snel werd verkocht. Haar hulp heeft er zeker toe bijgedragen dat er binnenkort een 2e druk komt. Dank je wel lieve Nikki, onze samenwerking blijft in mijn geheugen en hart gegrift.’

Marlon is oprichter van Inner Self Training, waar ze workshops en individuele begeleiding aanbied voor innerlijke balans. Daarnaast is ze auteur van het boek Moeiteloos Helen. Marlon begeleidde ik tijdens het proces van uitgeven in eigen beheer.

MICHELLE SPAAN:

‘Ik vond de sessies heel leerzaam en waardevol. Ik had het gevoel dat ik je alles kon vragen en dat je mij begreep in mijn ‘struggles’. Je kunt goed luisteren en soms is dat, of de herkenning, al genoeg. De werkwijze vond ik prima!  De sessies hebben mij nieuwe inzichten en inspiratie opgeleverd. Ik vond het fijn om de dingen waar ik tegenaan loop met je te bespreken en daarin heb je mij nieuwe inzichten gegeven en een andere kijk erop.’

Michelle Spaan is oprichter van het bedrijf Aandachtsmomenten en auteur van het gelijknamige boek. Met Aandachtsmomenten helpt Michelle vrouwen aandachtiger in het leven te staan. Met Michelle heb ik nagedacht over de marketing van haar boek.

Foto gemaakt door Nathalie Vermorken.

CHINOUK THIJSSEN:

‘Nikki heeft mij heel goed geholpen met mijn nieuwe boek. Ze gaf tips en ideeën om de verhaallijnen nog beter uit te laten komen en ze heeft me veel bruikbare informatie gegeven over een specifiek onderwerp waar zij veel van wist. Na het herschrijven van het verhaal heeft ze me zelfs nog een keer geholpen door naar het vernieuwde einde te kijken en hier haar feedback op te geven. Nikki is een hele fijne en ook hele positieve proeflezer. Ze geeft het ook aan als ze een scène of verhaallijn goed, leuk of spannend vindt. Erg fijne samenwerking!’

Chinouk is een van Nederlands bekendste youngadultthriller auteurs. Daarnaast is ze al tien jaar ondernemer en werkt ze voor de grootste uitgeverijen van Nederland. Als proeflezer las ik het allernieuwste manuscript van Chinouk.

Foto gemaakt door Prisca Visser.

BEN JE ER KLAAR VOOR?

MEER OVER NIKKI

Ben je benieuwd wat mijn verhaal is, waarom ik dol ben op boeken en waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Kom meer over mij te weten via de onderstaande knop.

EEN BOEK KOPEN

Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar mijn schrijfstijl. Een perfecte manier om die te ontdekken is via mijn boek Indie, over uitgeven in eigen beheer.

KENNISMAKEN

Je bent enthousiast en wil aan de slag. Misschien heb je nog wat vragen die je graag zou willen stellen. Stuur mij een mailtje en we plannen een call ter kennismaking in.

Instagram

3   38
3   43
5   43
10   60
5   63