BEGELEIDING BIJ HET SCHRIJVEN EN UITGEVEN VAN JE BOEK.

Jij droomt over het schrijven en uitgeven van je eigen boek. Misschien heb je al wat ideeën uitgewerkt of een (deel van het) boek geschreven. Nu ben je op zoek naar ondersteuning tijdens het schrijf- en/of uitgeefproces. Dan ben je op deze pagina aan het juiste webadres, want ik ondersteun je met liefde en plezier!

Als schrijfcoach word ik door klanten stok achter de deur, cheerleader en structuurbewaker genoemd. Het is mijn taak als schrijfcoach om te zorgen dat jij op de beste manier jezelf kan ontwikkelen als schrijver. Ik leer je niet hoe je moet schrijven, maar ik begeleid je bij het ontdekken en het ontwikkelen van je eigen schrijfstijl.

Dat doe ik op verschillende manier door middel van mijn cursus(sen), manuscriptbeoordelingen, inspiratiesessies en coachtrajecten. Naast de (inhoudelijke) begeleiding die je ontvangt tijdens het schrijven van je boek, ben ik ook je sparringspartner voor het uitgeven van je boek.

Dat varieert van uitgeven bij een uitgeverij tot aan uitgeven in eigen beheer. Samen bekijken we zorgvuldig de mogelijkheden, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken van wat het beste bij jou en jouw boek past.

Ben je klaar om van jouw boek een regelrecht succes te maken? Mijn deur staat voor je open en ik kijk ernaar uit om met je aan de slag te gaan. Lees gauw verder om de verschillende mogelijkheden te bekijken.

MIJN COACHPASPOORT

'MIJN' SCHRIJVERS

‘Mijn’ schrijvers zijn negen van de tien keer ondernemer. Ik ondersteun ze bij het schrijven van een boek waarmee ze hun kennis en ervaring vertalen naar geschreven woord. En die ene keer dat mijn schrijver geen ondernemer is, is het wel een ondernemende schrijver. 😉 Ik ben dol op ondernemerschap en creativiteit.

NON-FICTIE

Mijn specialisatie ligt bij non-fictie boeken. Heb je een fictieverhaal en wil je toch kijken naar de mogelijkheden? Neem zeker contact op. Thema’s die vaak terugkomen tijdens mijn coaching zijn persoonlijke ontwikkeling, mindset, lifestyle, gezondheid, psychologie, spiritualiteit en business.

NIEUWE GENERATIE

Mijn coachees noemen me vaak: schrijfcoach van de nieuwe generatie schrijvers. Een titel die ik met trots draag. Ben je fan van Napoleon Hill, Tim Ferriss en Jen Sincero? Dat soort schrijvers ondersteun ik, maar dan van Nederlandse bodem en uit de nieuwe generatie. Onze rolmodellen van de toekomst.

BREED GEORIËNTEERD

Als auteur van twee boeken (en nog meer in de pijplijn) kan ik me maar al te goed inleven in wat jij als schrijver doormaakt tijdens het schrijven van een boek. Daarnaast stopt mijn kennis en ervaring niet bij het schrijven, maar ondersteun ik je ook graag tijdens het uitgeven, vermarkten en verkopen van je boek.

OK... ARE YOU READY FOR IT?

Als je bij het lezen van de kopregel hierboven het liedje van Taylor Swift in je hoofd hebt, zijn we sowieso een match made in heaven. Ik leg je graag kort uit hoe het werkt om met mij een samenwerking aan te gaan:

 1. Je zoekt een dienst uit die je aanspreekt: in dit geval de manuscriptbeoordeling, inspiratiesessie of coachtraject.
 2. Je stuur mij een mail, bericht, kaartje of postduif. Ik zou een duif erg leuk vinden, maar het hoeft niet.
 3. We plannen een gratis kennismakingsgesprek in van 30 minuten om elkaar te leren kennen. Je kan natuurlijk je vragen stellen en ik kan ook jou een aantal vragen stellen om te ontdekken of we een goede match zijn.
 4. Ik stuur je een op maat gemaakt voorstel toe. Het is natuurlijk aan jou of dat een akkoord wordt! Bij akkoord gaan we van start en gaan we concrete stappen zetten.

DE MOGELIJKHEDEN

MANUSCRIPTBEOORDELING

Je bent een schrijver die graag zelf alles leert en ontdekt. Toch vind je het fijn als je professionele feedback op je werk krijgt, zodat je jezelf kan ontwikkelen als auteur. Voor schrijvers zoals jou is deze dienst perfect. Met manuscriptbeoordeling lees ik jouw manuscript (of een deel hiervan) aandachtig door.

Je manuscript voorzie ik van opmerkingen die de inhoud van je boek verbeteren. Daarnaast krijg je een uitgebreid leesrapport met suggesties, opmerkingen, sterke punten en uitdagingen.

Als kers op de veganistische slagroomtaart krijg je bij de manuscriptbeoordeling naast feedback en een leesrapport, ook nog een online sessie van een uur waarbij we de feedback in grote lijnen bespreken. 

Jouw investering

 • t/m 25.000 woorden €200,- ex btw
 • t/m 40.000 woorden €274,- ex btw
 • t/m 50.000 woorden €342,- ex btw

Is je manuscript minder dan 15.000 woorden en meer dan 50.000 woorden? Stuur me dan een bericht voor een offerte op maat.

INSPIRATIESESSIE

Je hebt vragen over het schrijven of uitgeven van een boek. De inspiratiesessie is er vooral op gefocust om je vragen rondom deze processen te beantwoorden. Het kan zijn dat je meerdere losse vragen hebt of je heel specifiek op één aspect van het schrijf- en/of uitgeefproces wil focussen. Denk aan dingen zoals:

 • Het fundament van je boek bespreken
 • Een braindump organiseren voor al je ideeën 
 • De marketingmogelijkheden van je boek bespreken
 • Uitgeven in eigen beheer of uitgeven via een uitgeverij
 • Jezelf als merk neerzetten als schrijver
 • Media-aandacht genereren voor jouw boek
 • Praktische zaken zoals royalties, KvK-inschrijvingen, distributie & ISBN’s

Jouw investering

Voor een inspiratiesessie van 1,5 uur betaal je €147 btw. Je ontvangt een vragenlijst vooraf. Deze vragenlijst helpt je de inhoud van je boek en de marketingmogelijkheden aan te scherpen. Daarnaast ontvang je na de sessie een op maat gemaakt Trello-bord of een samenvatting van ons gesprek. Je ontvangt ook een digitaal exemplaar van mijn boek Indie. De sessie vindt online of in Breda plaats.

GOT YOUR BACK TRAJECT

Het Got your back traject is voor schrijvers die graag aan de slag willen met hun boek én de ondersteuning van een schrijfcoach willen. Dit traject bestaat uit zes sessies in combinatie met zes keer uitgebreide feedback op je manuscript. Op die manier ga jij groeien als schrijver én ook daadwerkelijk aan de slag met het schrijven én uitgeven van je boek. Dit mag je verwachten van het traject:

 • Een kick-off van 2 uur om een fantastische kickstart te maken 
 • 5 sessies van 1 uur, volledig naar voorkeur in te plannen
 • 6 x inhoudelijke feedback op je manuscript 
 • Een op maat gemaakt Trello-bord dat ik voor je beheer
 • Een vragenlijst om de inhoud van je boek aan te scherpen
 • Een digitaal exemplaar van mijn boek Indie

Geschikt voor: schrijvers die het proces op moeten starten en een goede start willen hebben, schrijvers die al begonnen zijn maar vastlopen & schrijvers die graag ondersteuning willen maar op hun eigen tempo een boek willen schrijven

Jouw investering: €724,- ex btw

HIGHLY COMMITTED TRAJECT

Het Highly commited traject is voor schrijvers met een niet lullen maar poetsen-mentaliteit die liever nog gisteren begonnen in plaats van vandaag. Je wil 8 weken aan de slag gaan en een boek neerzetten. Natuurlijk kan het zijn dat je boek binnen die acht weken nog niet helemaal afgerond is, maar je bent in ieder geval een heel eind op weg! Dit mag je verwachten van het traject:

 • Een kick-off van drie uur om overzicht te creëren en alles aan te scherpen
 • Elke week 1 sessie van 1 uur, 7 weken aan een stuk
 • 10 x inhoudelijke feedback op je manuscript 
 • Een op maat gemaakt Trello-bord dat ik voor je beheer
 • Een vragenlijst om de inhoud van je boek aan te scherpen
 • Een digitaal exemplaar van mijn boek Indie

Geschikt voor: schrijvers die in 8 weken tijd een groot deel van hun boek willen schrijven, schrijvers die behoefte hebben aan intensieve begeleiding & schrijvers die liever gisteren nog zouden beginnen dan vandaag

Jouw investering: €947,- ex btw

TIJDELIJKE ACTIE T/M 22 SEPTEMBER

Op 22 augustus 2020 mocht ik de tweejarige verjaardag van mijn eerste boek vieren. Om dat dit boek erg veel voor mij betekent, besloot ik er een leuke feestmaand aan te koppelen. Daarom maak je ook voor schrijfcoaching gebruik van een leuke actie! De inspiratiesessies zijn in deze periode namelijk €99,- ex btw + een accountability call van 30 minuten. Goede deal, toch? Maak er vandaag nog gebruik van!

DIT ZEGGEN SCHRIJVERS OVER DE SAMENWERKING:

MARLON BRAMMER:

‘Nikki is iemand op wie je echt kunt bouwen. Zij doet altijd wat zij zegt en dat zie je terug in haar eigen leven en alle bijzondere dingen die zij op jonge leeftijd al doet. Nikki heeft mij een half jaar geleden vooral ondersteund in het proces van het zelf uitgeven van mijn boek. Dat heeft zij met veel enthousiasme gedaan, waardoor mijn boek best snel werd verkocht. Haar hulp heeft er zeker toe bijgedragen dat er binnenkort een 2e druk komt. Dank je wel lieve Nikki, onze samenwerking blijft in mijn geheugen en hart gegrift.’

Marlon is oprichter van Inner Self Training, waar ze workshops en individuele begeleiding aanbied voor innerlijke balans. Daarnaast is ze auteur van het boek Moeiteloos Helen. Marlon begeleidde ik tijdens het proces van uitgeven in eigen beheer.

MICHELLE SPAAN:

‘Ik vond de sessies heel leerzaam en waardevol. Ik had het gevoel dat ik je alles kon vragen en dat je mij begreep in mijn ‘struggles’. Je kunt goed luisteren en soms is dat, of de herkenning, al genoeg. De werkwijze vond ik prima!  De sessies hebben mij nieuwe inzichten en inspiratie opgeleverd. Ik vond het fijn om de dingen waar ik tegenaan loop met je te bespreken en daarin heb je mij nieuwe inzichten gegeven en een andere kijk erop.’

Michelle Spaan is oprichter van het bedrijf Aandachtsmomenten en auteur van het gelijknamige boek. Met Aandachtsmomenten helpt Michelle vrouwen aandachtiger in het leven te staan. Met Michelle heb ik nagedacht over de marketing van haar boek.

Foto gemaakt door Nathalie Vermorken.

CHINOUK THIJSSEN:

‘Nikki heeft mij heel goed geholpen met mijn nieuwe boek. Ze gaf tips en ideeën om de verhaallijnen nog beter uit te laten komen en ze heeft me veel bruikbare informatie gegeven over een specifiek onderwerp waar zij veel van wist. Na het herschrijven van het verhaal heeft ze me zelfs nog een keer geholpen door naar het vernieuwde einde te kijken en hier haar feedback op te geven. Nikki is een hele fijne en ook hele positieve proeflezer. Ze geeft het ook aan als ze een scène of verhaallijn goed, leuk of spannend vindt. Erg fijne samenwerking!’

Chinouk is een van Nederlands bekendste youngadultthriller auteurs. Daarnaast is ze al tien jaar ondernemer en werkt ze voor de grootste uitgeverijen van Nederland. Als proeflezer las ik het allernieuwste manuscript van Chinouk.

Foto gemaakt door Prisca Visser.

KLAAR VOOR DE VOLGENDE STAP?

MEER OVER NIKKI

Ben je benieuwd wat mijn verhaal is, waarom ik dol ben op boeken en waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Kom meer over mij te weten via de onderstaande knop.

EEN BOEK KOPEN

Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar mijn schrijfstijl. Een perfecte manier om die te ontdekken is via mijn boek Indie, over uitgeven in eigen beheer.

AAN DE SLAG

Je bent enthousiast en wil aan de slag. Misschien heb je nog wat vragen die je graag zou willen stellen. Stuur mij een mailtje en we plannen een call ter kennismaking in.

Instagram

3   41
13   77
10   58
1   42
22   53