BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING TIJDENS HET SCHRIJVEN VAN JE BOEK

Je bent ondernemer en hebt met hart en ziel een prachtig bedrijf of meerdere bedrijven opgebouwd. Nu voel je dat de tijd rijp is voor een nieuwe fase, waarbij je jouw kennis en ervaring verzilverd in een vaste vorm. Het idee om een boek te schrijven houd je bezig.

Met deze pagina ben je op het juiste webadres om die droom tot werkelijkheid te transformeren. Als schrijfcoach voor ondernemers begeleid én ondersteun ik je tijdens het schrijfproces van je boek. Daarnaast help ik je ook met het maken van de keuze voor het proces van uitgave: kies je voor uitgeven in eigen beheer of wil je jouw manuscript onderbrengen bij een uitgeverij?

De schrijvers waar ik mee werk zien mij als een stok achter de deur, cheerleader en structuurbewaker. Het is mijn taak als schrijfcoach dat jij en jouw boek op de beste manier mogelijk floreren. We gaan een boek schrijven dat impact maakt. Ik leer je niet hoe je moet schrijven, ik begeleid je bij het ontdekken van je eigen schrijfstijl.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle samenwerkingsmogelijkheden. Ben je er klaar voor om van jouw boek een succes te maken? Boek dan alvast een vrijblijvende kennismaking of bekijk mijn aanbod.

MIJN COACHPASPOORT

MIJN SCHRIJVERS

‘Mijn’ schrijvers zijn ondernemers. We gaan aan de slag met het schrijven van een ijzersterk boek, waarbij ze hun kennis en ervaring met het grote publiek delen. De keren dat mijn schrijver geen ondernemer is, is het wel een ondernemende schrijver. Creativiteit en ondernemerschap zijn nauw verbonden met elkaar.

NON-FICTIE

Mijn specialisatie is non-fictieboeken. Thema’s die bij mijn schrijvers regelmatig terugkomen zijn persoonlijke ontwikkeling, mindset, lifestyle, psychologie, spiritualiteit, gezondheid en business. Heb je een idee voor een fictieverhaal dat je graag wil uitwerken? Neem contact met mij voor de mogelijkheden.

NIEUWE GENERATIE

Mijn schrijvers noemen me de schrijfcoach van de nieuwe generatie. Een titel die ik met trots draag, natuurlijk. Ben je fan van schrijvers zoals Napoleon Hill, Tim Ferriss en Jen Sincero? We zorgen dat ook jij zo’n schrijver wordt, van Nederlandse bodem en met een eigen visie. We reiken voor de sterren en daar voorbij.

ONZE WORKFLOW

Ben je er klaar voor om te starten met het schrijven én uitgeven van je boek? Laat me je dan kort meenemen in hoe onze workflow er vermoedelijk uit komt te zien. Ik ben van mening dat een coachtraject maatwerk is, dus verwacht een traject dat volledig aansluit op jouw behoeftes. Een algemeen idee:

 1. Je speurt deze pagina af voor een dienst die bij je past. Dat kan een inspiratiesessie, coachtraject of 1-op-1 training zijn.
 2. Je stuurt mij een e-mail, privébericht op social media of een postduif. Ik zou een postduif heel leuk vinden, maar een e-mail voldoet ook prima.
 3. We plannen een gratis kennismakingsgesprek in om te ontdekken wat je uitdagingen zijn, hoe ik je daarbij kan ondersteunen en of we een goede match zijn.
 4. Als je na het kennismakingsgesprek denkt: yes, met Nikki wil ik wel samenwerken, stuur ik je een voorstel op maat toe. Dit voorstel bevat een globale schets van hoe onze samenwerking eruitziet met een prijsopgaaf. 
 5. Ben je akkoord? Dan gaan we aan de slag met het inplannen van ons traject. Samen knallen voor een boek met impact!

Wil je een inspiratiesessie of 1-op-1 training boeken? Dan voldoen stap 1 en 2 alsnog. Vervolgens stuur ik je een offerte toe en plannen we een datum in voor onze sessie of training. Ik kijk ernaar uit om met je aan de slag te gaan!

DE MOGELIJKHEDEN

MANUSCRIPTBEOORDELING

Je bent een schrijver die graag zelf alles leert en ontdekt. Toch vind je het fijn als je professionele feedback op je werk krijgt, zodat je jezelf kan ontwikkelen als auteur. Voor schrijvers zoals jou is deze dienst perfect. Met manuscriptbeoordeling lees ik jouw manuscript (of een deel hiervan) aandachtig door.

Je manuscript voorzie ik van opmerkingen die de inhoud van je boek verbeteren. Daarnaast krijg je een uitgebreid leesrapport met suggesties, opmerkingen, sterke punten en uitdagingen.

Als kers op de veganistische slagroomtaart krijg je bij de manuscriptbeoordeling naast feedback en een leesrapport, ook nog een online sessie van een uur waarbij we de feedback in grote lijnen bespreken. 

Jouw investering

 • t/m 25.000 woorden €200,- ex btw
 • t/m 40.000 woorden €274,- ex btw
 • t/m 50.000 woorden €342,- ex btw

Is je manuscript minder dan 15.000 woorden en meer dan 50.000 woorden? Stuur me dan een bericht voor een offerte op maat.

INSPIRATIESESSIE

Je hebt vragen over het schrijven of uitgeven van een boek. De inspiratiesessie is er vooral op gefocust om je vragen rondom deze processen te beantwoorden. Het kan zijn dat je meerdere losse vragen hebt of je heel specifiek op één aspect van het schrijf- en/of uitgeefproces wil focussen. Denk aan dingen zoals:

 • Het fundament van je boek bespreken
 • Een braindump organiseren voor al je ideeën 
 • De marketingmogelijkheden van je boek bespreken
 • Uitgeven in eigen beheer of uitgeven via een uitgeverij
 • Jezelf als merk neerzetten als schrijver
 • Media-aandacht genereren voor jouw boek
 • Praktische zaken zoals royalties, KvK-inschrijvingen, distributie & ISBN’s

Jouw investering

Voor een inspiratiesessie van 1,5 uur betaal je €147 btw. Je ontvangt een vragenlijst vooraf. Deze vragenlijst helpt je de inhoud van je boek en de marketingmogelijkheden aan te scherpen. Daarnaast ontvang je na de sessie een op maat gemaakt Trello-bord of een samenvatting van ons gesprek. Je ontvangt ook een digitaal exemplaar van mijn boek Indie. De sessie vindt online of in Breda plaats.

GOT YOUR BACK TRAJECT

Het Got your back traject is voor schrijvers die graag aan de slag willen met hun boek én de ondersteuning van een schrijfcoach willen. Dit traject bestaat uit zes sessies in combinatie met zes keer uitgebreide feedback op je manuscript. Op die manier ga jij groeien als schrijver én ook daadwerkelijk aan de slag met het schrijven én uitgeven van je boek. Dit mag je verwachten van het traject:

 • Een kick-off van 2 uur om een fantastische kickstart te maken 
 • 5 sessies van 1 uur, volledig naar voorkeur in te plannen
 • 6 x inhoudelijke feedback op je manuscript 
 • Een op maat gemaakt Trello-bord dat ik voor je beheer
 • Een vragenlijst om de inhoud van je boek aan te scherpen
 • Een digitaal exemplaar van mijn boek Indie

Geschikt voor: schrijvers die het proces op moeten starten en een goede start willen hebben, schrijvers die al begonnen zijn maar vastlopen & schrijvers die graag ondersteuning willen maar op hun eigen tempo een boek willen schrijven

Jouw investering: €724,- ex btw

HIGHLY COMMITTED TRAJECT

Het Highly commited traject is voor schrijvers met een niet lullen maar poetsen-mentaliteit die liever nog gisteren begonnen in plaats van vandaag. Je wil 8 weken aan de slag gaan en een boek neerzetten. Natuurlijk kan het zijn dat je boek binnen die acht weken nog niet helemaal afgerond is, maar je bent in ieder geval een heel eind op weg! Dit mag je verwachten van het traject:

 • Een kick-off van drie uur om overzicht te creëren en alles aan te scherpen
 • Elke week 1 sessie van 1 uur, 7 weken aan een stuk
 • 10 x inhoudelijke feedback op je manuscript 
 • Een op maat gemaakt Trello-bord dat ik voor je beheer
 • Een vragenlijst om de inhoud van je boek aan te scherpen
 • Een digitaal exemplaar van mijn boek Indie

Geschikt voor: schrijvers die in 8 weken tijd een groot deel van hun boek willen schrijven, schrijvers die behoefte hebben aan intensieve begeleiding & schrijvers die liever gisteren nog zouden beginnen dan vandaag

Jouw investering: €947,- ex btw

DIT ZEGGEN SCHRIJVERS OVER DE SAMENWERKING:

MARLON BRAMMER:

‘Nikki is iemand op wie je echt kunt bouwen. Zij doet altijd wat zij zegt en dat zie je terug in haar eigen leven en alle bijzondere dingen die zij op jonge leeftijd al doet. Nikki heeft mij een half jaar geleden vooral ondersteund in het proces van het zelf uitgeven van mijn boek. Dat heeft zij met veel enthousiasme gedaan, waardoor mijn boek best snel werd verkocht. Haar hulp heeft er zeker toe bijgedragen dat er binnenkort een 2e druk komt. Dank je wel lieve Nikki, onze samenwerking blijft in mijn geheugen en hart gegrift.’

Marlon is oprichter van Inner Self Training, waar ze workshops en individuele begeleiding aanbied voor innerlijke balans. Daarnaast is ze auteur van het boek Moeiteloos Helen. Marlon begeleidde ik tijdens het proces van uitgeven in eigen beheer.

MICHELLE SPAAN:

‘Ik vond de sessies heel leerzaam en waardevol. Ik had het gevoel dat ik je alles kon vragen en dat je mij begreep in mijn ‘struggles’. Je kunt goed luisteren en soms is dat, of de herkenning, al genoeg. De werkwijze vond ik prima!  De sessies hebben mij nieuwe inzichten en inspiratie opgeleverd. Ik vond het fijn om de dingen waar ik tegenaan loop met je te bespreken en daarin heb je mij nieuwe inzichten gegeven en een andere kijk erop.’

Michelle Spaan is oprichter van het bedrijf Aandachtsmomenten en auteur van het gelijknamige boek. Met Aandachtsmomenten helpt Michelle vrouwen aandachtiger in het leven te staan. Met Michelle heb ik nagedacht over de marketing van haar boek.

Foto gemaakt door Nathalie Vermorken.

CHINOUK THIJSSEN:

‘Nikki heeft mij heel goed geholpen met mijn nieuwe boek. Ze gaf tips en ideeën om de verhaallijnen nog beter uit te laten komen en ze heeft me veel bruikbare informatie gegeven over een specifiek onderwerp waar zij veel van wist. Na het herschrijven van het verhaal heeft ze me zelfs nog een keer geholpen door naar het vernieuwde einde te kijken en hier haar feedback op te geven. Nikki is een hele fijne en ook hele positieve proeflezer. Ze geeft het ook aan als ze een scène of verhaallijn goed, leuk of spannend vindt. Erg fijne samenwerking!’

Chinouk is een van Nederlands bekendste youngadultthriller auteurs. Daarnaast is ze al tien jaar ondernemer en werkt ze voor de grootste uitgeverijen van Nederland. Als proeflezer las ik het allernieuwste manuscript van Chinouk.

Foto gemaakt door Prisca Visser.

KLAAR VOOR DE VOLGENDE STAP?

MEER OVER NIKKI

Ben je benieuwd wat mijn verhaal is, waarom ik dol ben op boeken en waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Kom meer over mij te weten via de onderstaande knop.

EEN BOEK KOPEN

Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar mijn schrijfstijl. Een perfecte manier om die te ontdekken is via mijn boek Indie, over uitgeven in eigen beheer.

AAN DE SLAG

Je bent enthousiast en wil aan de slag. Misschien heb je nog wat vragen die je graag zou willen stellen. Stuur mij een mailtje en we plannen een call ter kennismaking in.

Instagram

9   69
2   35
3   53
9   61
4   52