OVER NIKKI

Kort & bondig

Geboren in 1997, wonend in de omgeving van Breda. Na tweeëntwintig jaar nog steeds in diezelfde omgeving te vinden. In 2018 gaf ik mijn eerste boek De wijze lessen van een twintiger uit. Een boek dat ik heb geschreven om mijn eigen bewustwordingsproces in kaart te brengen en daarmee persoonlijke ontwikkeling toegankelijker te maken.

In het dagelijks leven ben ik vooral bezig met bloggen, mijn boek verkopen, nieuwe boeken schrijven en reis ik Nederland door als spreker en trainer. Voor keynotes, workshops en trainingen over persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Om je een kijkje te geven in hoe dat eruitziet vlog ik dagelijks op Instagram Stories. 

In mijn vrije tijd breng ik tijd door met fictieve superhelden op Netflix, lees ik boeken op het gebied van zelfontwikkeling en ondernemerschap of wandel ik rondjes in het dorp waar ik woon om inspiratie op te doen. 

ACHTERGRONDINFORMATIE & MISSIE

In 2015 stopte ik met school vanwege een burn-out op zeventienjarige leeftijd. Mijn perfectionisme en streven naar harder werken kwamen mij behoorlijk in de weg te zitten, waardoor ik mezelf terug moest trekken om op te laden. In plaats van te herstellen via de reguliere zorg, besloot ik dat herstel vorm te geven door me te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor kon ik vragen beantwoorden zoals wat mij betekenis geeft, wat de werkelijke uitleg van het begrip geluk is en wat ik belangrijk vind om te doen met mijn leven. Het herstellen van mijn burn-out werd meer dan alleen herstel. Het werd een bewustwordingsproces, waarin ik door middel van bewuster te leven uit deze burn-out kwam. Dat kostte me ongeveer tweeën half jaar – tot begin 2018. Toen besloot ik na een heldere ingeving dat ik mijn proces met de wereld wilde delen, omdat waar ik doorheen ging niet alleen van toepassing was voor mensen met een burn-out. Het is van toepassing op iedereen. 

Met die gedachtegang begon ik met schrijven en schreef ik in twee maanden tijd mijn eerste boek. Vier maanden later had ik het boek in mijn handen en veranderde mijn leven compleet. Het boek gaf mij niet alleen mijn vreugde en plezier terug, het bood me ook een carrière, awards en eervolle nominaties. Sindsdien ben ik dus niet alleen schrijver, maar ook spreker en trainer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Het is dan ook mijn missie om persoonlijke ontwikkeling toegankelijker te maken voor mensen – omdat het belang daarvan in onze prestatiemaatschappij enorm onderschat wordt. Ik geloof namelijk dat een betere wereld bij onszelf begint, dus hoe beter wij ontwikkeld zijn – hoe beter we met de mensen om ons heen en de aarde waar we op leven omgaan. 

VIJF RANDOM WEETJES:

  1. Ik ben een gigantisch groot fan van series uit de DC-universe. Als ik één serie moest kiezen om in te spelen zou dat DC Legends of Tomorrow zijn. 
  2. Sinds mijn negende ben ik vegetariër en sinds augustus 2018 veganist. Keuzes waar ik nooit spijt van heb gehad.
  3. Ik geloof dat alle wijsheid ter wereld op de pagina’s van boeken te vinden is.
  4. Mijn muzieksmaak is compleet uiteenlopend: van Justin Bieber tot aan de jaren ’80.
  5. Ik ben minimalist, omdat ik geloof dat je omgeving je binnenwereld spiegelt. Opgeruimd huis = opgeruimd hoofd.

Nominaties & awards

Winnaar ZomerOndernemer Breda 2016

In de Jonge 100 2018 categorie Visionairs

Winnaar Different is Better-award 2018

Nominatie Indie Awards 2018

Nominatie Duurzame Jonge 100

Uitgeroepen tot Bredase Smaakmaker

In de VIVA400 2019 – categorie Creatieven

tips ontvangen over persoonlijke ontwikkeling?

Klaar om de leukste tips op het gebied van persoonlijke ontwikkeling in je mailbox te ontvangen? Dat kan met de SAY NIK guide. Zo nu en dan stuur ik een mailing, waarbij ik extra content met je deel of de hoogtepunten van mijn blog deel. 

Dit is geen wekelijkse mail met aanbiedingen. De focus ligt op het laten zien hoe belangrijk en hoe toegankelijk persoonlijke ontwikkeling is. Soms deel ik een nieuwtje met je of vertel ik waar je mij live kan zien spreken. Heel soms krijg je een extra mail (maar dat is nog nooit gebeurd). Inschrijven doe je gemakkelijk via het formulier. 

Instagram

7   40
12   57
16   56
15   70
9   56