OVER NIKKI

Kort & bondig

Geboren in 1997, wonend in de omgeving van Breda. Na tweeëntwintig jaar nog steeds in dezelfde omgeving te vinden. In 2018 gaf ik mijn eerste boek De wijze lessen van een twintiger uit. Een boek dat ik heb geschreven om mijn eigen bewustwordingsproces in kaart te brengen en daarmee persoonlijke ontwikkeling toegankelijker te maken.

In februari 2020 is ook mijn tweede boek Indie uitgekomen. Met Indie leg ik je alles uit wat ik ontdekt heb over de (onbekende) wereld van uitgeven in eigen beheer. Daarnaast interview ik zeven experts uit het werkveld die je helpen het allerbeste uit jouw boek te halen.

In het dagelijks leven ben ik vooral bezig met bloggen, mijn boeken verkopen, nieuwe boeken schrijven en reis ik Nederland door als spreker en trainer. Voor keynotes en trainingen over persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en maatschappelijke innovatie. Om je een kijkje te geven in hoe dat eruitziet vlog ik dagelijks op Instagram Stories. 

In mijn vrije tijd breng ik tijd door met fictieve superhelden op Netflix, lees ik boeken op het gebied van zelfontwikkeling en ondernemerschap of wandel ik rondjes in het dorp waar ik woon om inspiratie op te doen. 

ACHTERGRONDINFORMATIE & MISSIE

In 2015 kreeg ik als zeventienjarige met een burn-out te maken. Omdat ik op dat moment niet de juiste ondersteuning vond in de reguliere zorg, besloot ik mijn herstel zelf vorm te geven. Dat deed ik door het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling, psychologie en bewustzijn. Met deze kennis kon ik mijn eigen patronen herkennen en omzetten tot een nieuw leefstijl. Een leefstijl die in het teken staat van betekenis, geluk en vooral leven vanuit mijn essentie. Het herstellen van mijn burn-out zie ik zelf als een bewustwordingsproces, omdat ik alles wat ik aan had geleerd afleerde, om mezelf opnieuw te leren kennen. Na twee jaar kwam ik in de positie om na te denken hoe ik mijn leven verder wilde inrichten. 

Na een heldere ingeving besloot ik een boek te schrijven over het hele proces dat ik had doorlopen. Schrijven was altijd een van mijn grootste hobby’s geweest. Ik ben meestal creatief bezig. Voor mijn manuscript bundelde ik de allerbelangrijkste lessen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bewuster leven. De lessen die mij hadden geholpen om mijn burn-out te gebruiken als een aanzet van een nieuwe manier van leven. De eerste versie van het boek schreef ik binnen twee maanden tijd – maar ik was niet tevreden over die versie. Daarom besloot ik in de twee maanden die volgden een nieuwe versie te schrijven, waar ik wél tevreden over was. Die versie vind je nu in fysieke en digitale vorm als De wijze lessen van een twintiger

De uitgave van mijn eerste boek was ook de basis voor mijn eigen bedrijf. Na de uitgave van mijn boek is er bijzonder veel op mijn pad gekomen. Van nominaties voor awards, tot het daadwerkelijk winnen van awards, opdrachten en aanvragen als spreker en natuurlijk als trainer. Op deze manier kan ik me ook volledig inzetten voor mijn missie – en dat is een steentje bijdragen in het verhogen van het maatschappelijke bewustzijn. Ik geloof dat er in onze maatschappij veel dingen zijn die verbeterd kunnen worden. Maar ik hou er niet van om hier alleen maar een mening over te hebben. Ik heb een visie – en die probeer ik op mijn beste manier uit te dragen en te delen met de mensen die daarvoor openstaan.

VIJF RANDOM WEETJES:

Vijf random weetjes over mij:

  1. In mijn vrije tijd lees ik graag of spendeer ik tijd met fictieve superhelden op Netflix. Mijn favoriete non-fictie boek? You are a badass at making money van Jen Sincero en The Art of People van Dave Kerpen. Mijn favoriete fictieboeken zijn de boeken uit de Harry Potter en After series. Op Netflix kijk ik Sense 8, alle series uit de Arrowverse en Grace & Frankie.
  2. Ik ben dol op muziek luisteren tijdens het werken, schrijven en koken. De genres waar ik van hou lopen zwaar uiteen. Van The Jonas Brothers tot aan Avicii, van Michael Jackson tot aan Tracy Chapman.
  3. Mijn droomhuis hoeft niet groot te zijn, zolang ik maar genoeg ruimte heb om een konijnenboerderij te starten. In mijn hoofd heb ik het al uitgetekend. Een speeltuin, een hotel en een heleboel vrolijke konijnen die kunnen razen.
  4. Na elf jaar vegetarisch te hebben gegeten, ben ik veganist geworden. Dat ben ik nu bijna twee jaar. Mijn drie favoriete producten zijn het ijs van Ben & Jerry’s, de shoarma van Vivera en de producten van Moving Mountains.
  5. Ik ben minimalist. Een opgeruimd huis staat voor mij gelijk aan een opgeruimd hoofd. 

Nominaties & awards

Door de jaren heen mocht ik behoorlijk wat eervolle vermeldingen & awards ontvangen. Ik ben erg dankbaar voor deze kansen en mogelijkheden. Als je ooit op mij gestemd hebt, wil ik je hartelijk bedanken. Het betekent enorm veel voor mij!

Winnaar ZomerOndernemer 2016

In de Jonge 100 2018 categorie Visionairs

Winnaar Different is Better-award 2018

Longlist The Indie Awards 2018

Nominatie Duurzame Jonge 100 2019

Uitgeroepen tot Bredase Smaakmaker

In de VIVA400 2019 – categorie Creatieven

MEER NIKKI?

Instagram