OVER NIKKI

Kort & bondig

Geboren in 1997, wonend in de omgeving van Breda. Na tweeëntwintig jaar nog steeds in dezelfde omgeving te vinden. In 2018 gaf ik mijn eerste boek De wijze lessen van een twintiger uit. Een boek dat ik heb geschreven om mijn eigen bewustwordingsproces in kaart te brengen en daarmee persoonlijke ontwikkeling toegankelijker te maken.

In februari 2020 is ook mijn tweede boek Indie uitgekomen. Met Indie leg ik je alles uit wat ik ontdekt heb over de (onbekende) wereld van uitgeven in eigen beheer. Daarnaast interview ik zeven experts uit het werkveld die je helpen het allerbeste uit jouw boek te halen.

In het dagelijks leven ben ik vooral bezig met bloggen, mijn boeken versturen, nieuw werk schrijven en reis ik Nederland door als spreker. Voor keynotes en trainingen over persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en maatschappelijke innovatie. Om je een kijkje te geven in hoe dat eruitziet vlog ik dagelijks op Instagram Stories. 

In mijn vrije tijd breng ik tijd door met fictieve superhelden op Netflix, lees ik boeken op het gebied van zelfontwikkeling en ondernemerschap of wandel ik in het dorp waar ik woon om inspiratie op te doen. 

MEER OVER MIJ...

In 2015 kreeg ik als zeventienjarige leerling te maken met een burn-out. Ik had twee jaar blootgestaan aan intensieve stress. Omdat er in die twee jaar tijd nergens een moment was om tot rust te komen kwam ik in een burn-out terecht. Ik besloot vanaf dat moment mijn eigen herstel vorm te geven, omdat ik niet de juiste ondersteuning vond in de reguliere zorg. Mijn herstel kreeg vorm door boeken te lezen over persoonlijke ontwikkeling, psychologie en bewustzijn. Daarnaast werkte ik samen met een coach en besloot ik mijn volledige leven te transformeren naar een nieuwe leefstijl. Een leefstijl waar betekenis, zingeving en geluk belangrijke factoren zijn. 

Schrijven deed ik sinds klein af aan, maar het werd serieuze toen ik het platform Wattpad ontdekte op vijftienjarige leeftijd. Dit is een platform waar je gratis verhalen kan lezen en publiceren. Ik begon met het schrijven van fictieve verhalen, die me uiteindelijk meer dan honderdduizend lezers gaven. Vanaf dat moment heb ik het idee van het schrijven en daadwerkelijk publiceren van boeken nooit meer losgelaten. Na het herstellen van mijn burn-out, was ook het eerste wat ik wilde doen een boek schrijven over dit proces. Daarmee kon ik alle lessen die ik had geleerd doorgeven aan anderen en tevens taboes doorbreken. Mijn debuut, De wijze lessen van een twiniger, is dan ook het boek geworden dat ik graag zelf had willen lezen tijdens mijn zoektocht binnen persoonlijke ontwikkeling.

Twee jaar na die uitgave ben ik als ondernemer bezig met nieuwe boeken, vlog ik en reis ik Nederland door om lezingen en trainingen te geven. Een andere zaak die mijn hart heeft is het innoveren van het onderwijs, omdat daar – naar mijn inziens – de kern ligt van de prestatiemaatschappij. Ik ben van de stelling dat we problemen oplossen door ze bij de kern aan te pakken, in plaats van de symptomen te bestrijden. Het werk dat ik doe geeft mij enorm veel energie en voldoening, en daarom doe ik het met enorm veel plezier.

MIJN MISSIE...

Diep vanbinnen voelde ik altijd al dat ik iets speciaals wilde doen met mijn leven. Onbetreden paden betreden, onbesproken zaken aan het licht brengen en vooral een leven leiden dat je vervulling geeft. Op tweeëntwintigjarige leeftijd mag ik zeggen dat dit behoorlijk goed lukt. 

Ik zie het dan ook als mijn missie om de kennis en ervaring die ik heb opgedaan te delen met iedereen die daar voor openstaat, zodat je de kans krijgt om bewuster te leven. Een leven met zingeving. Betekenis. Weg van de rat race. En vooral een leven waarin je geluk voelt van binnenuit, in plaats van dat jouw geluk afhankelijk is van spullen of je omgeving.

Dagelijks wat inspiratie en enthousiasme op je beeldscherm? Lees dan mijn blogs óf volg mij op Instagram. Daar vlog ik over mijn leven, inzichten en kennis.

VIJF RANDOM WEETJES:

Vijf random weetjes over mij:

  1. In mijn vrije tijd lees ik graag of spendeer ik tijd met fictieve superhelden op Netflix. Mijn favoriete non-fictie boek? You are a badass at making money van Jen Sincero en The Art of People van Dave Kerpen. Mijn favoriete fictieboeken zijn de boeken uit de Harry Potter en After series. Op Netflix kijk ik Sense 8, alle series uit de Arrowverse en Grace & Frankie.
  2. Ik ben dol op muziek luisteren tijdens het werken, schrijven en koken. De genres waar ik van hou lopen zwaar uiteen. Van The Jonas Brothers tot aan Avicii, van Michael Jackson tot aan Tracy Chapman.
  3. Mijn droomhuis hoeft niet groot te zijn, zolang ik maar genoeg ruimte heb om een konijnenboerderij te starten. In mijn hoofd heb ik het al uitgetekend. Een speeltuin, een hotel en een heleboel vrolijke konijnen die kunnen razen.
  4. Na elf jaar vegetarisch te hebben gegeten, ben ik veganist geworden. Dat ben ik nu bijna twee jaar. Mijn drie favoriete producten zijn het ijs van Ben & Jerry’s, de shoarma van Vivera en de producten van Moving Mountains.
  5. Ik ben minimalist. Een opgeruimd huis staat voor mij gelijk aan een opgeruimd hoofd. 

Nominaties & awards

Door de jaren heen mocht ik behoorlijk wat eervolle vermeldingen & awards ontvangen. Ik ben erg dankbaar voor deze kansen en mogelijkheden. Als je ooit op mij gestemd hebt, wil ik je hartelijk bedanken. Het betekent enorm veel voor mij!

Winnaar ZomerOndernemer 2016

In de Jonge 100 2018 categorie Visionairs

Winnaar Different is Better-award 2018

Longlist The Indie Awards 2018

Nominatie Duurzame Jonge 100 2019

Uitgeroepen tot Bredase Smaakmaker

In de VIVA400 2019 – categorie Creatieven

MEER NIKKI?

Instagram

3   38
3   43
5   43
10   60
5   63