OVER NIKKI

Ha, welkom! Je verwacht waarschijnlijk dat je op deze pagina iets over mij gaat lezen (logisch ook) dus laten we meteen beginnen. Mijn volledige naam is Nikki Pommer, 21 jaar en wonend rondom Breda. Schrijven is één van mijn grootste passies en zelfs toen ik nog niet kon schrijven, had ik al een passie voor het creëren van verhalen.

Hoi! Trotse foto tijdens het signeren van mijn boek voor een kerstpakket.

Ik liet mijn moeder de verhalen die ik in mijn hoofd had op papier zetten – al twijfel ik of ze dit wel écht opschreef, gezien er nooit fysiek bewijs is gevonden (ik begrijp het wel hoor, mam). Nadat ik zelf met pen en papier mijn weg wist te vinden was de schrijver in mij definitief geboren – en hoe.

Ik spendeerde mijn vrije uren op zowel de basis- als middelbare school door muziek te luisteren of verhalen te schrijven. Rond mijn vijftiende kwam ik in aanraking met het platform Wattpad, waar schrijvers hun verhalen online konden publiceren en lezers deze verhalen gratis konden lezen.

Op dat moment was het schrijven van fanfictie dé shit en daar deed ik fanatiek aan mee, sinds ik ook een heuse fangirl was. Mijn verhalen liepen goed en tot mijn grote verbazing bereikte één van deze verhalen zelfs de mijlpaal van 100K lezers. Mijn vijftienjarige ik was door het dolle heen, en mijn eenentwintigjarige ik nu ook trouwens.

Maar, ondanks deze prachtige ontwikkelingen ging mijn leven niet per se over rozen – wiens leven wel trouwens? Ik was een hooggevoelige perfectionist en het alles eisen van mezelf, maar ook het zorgen voor iedereen behalve mijzelf, brak mij op een bepaald moment compleet op.

Na het doorlopen van mavo stroomde ik door naar havo. Mijn examenjaar was enorm pittig, met zowel de druk om te presteren in combinatie met zeer emotioneel beladen gebeurtenissen in mijn persoonlijke leven begon zijn tol te eisen van mijn gezondheid.

Ik gaf aan een tussenjaar nodig te hebben na mijn examenjaar, maar vanwege mijn leeftijd (zestien) was dit niet mogelijk. Het resultaat hiervan was dat ik een jaar later alsnog zelf besloot om de plug eruit te trekken, omdat ik opgebrand was. Ik besloot ervoor te stoppen met school, om me volledig op mezelf te focussen.

Dat ging overigens niet zonder slag of stoot, want de eigenwijs in mij wilde pas veel later toegeven dat ik wel degelijk een burn-out had. In plaats van mijn herstel in de reguliere zorg op te zoeken, besloot ik mijn focus te weerleggen naar boeken, cursussen en het vinden van mentors op het gebied van persoonlijke groei. Mijn leidraad werd hierbij dat ik mezelf actief begon af te vragen waar het leven precies omdraait en wat de weg naar geluk is.

Ik kwam door deze zoektocht steeds beter in mijn vel te zitten omdat ik steeds bewuster werd. In februari 2018 besloot ik na een impuls een boek te gaan schrijven over dit bewustwordingsproces met de belangrijkste levenslessen die ik opdeed. Op die manier kon ik mijn liefde voor schrijven weer terugvinden, terwijl het mij ook hielp om een bepaalde periode volledig in kaart te brengen. Als bonus kon ik met mijn boek ook nog eens anderen inspireren om te kiezen voor levensgeluk in plaats van schijnzekerheid.

Het uitgeven van mijn debuut De wijze lessen van een twintiger bood mij enorm veel kansen, waaronder bijvoorbeeld een plek in de Jonge 100 2018 – maar ook de kans om mijn bewustzijn met de wereld te delen door mijn schrijven en het spreken.

Missie en visie

Ik zie het als mijn persoonlijke missie dat ik bij mag dragen aan de ontwikkeling van het collectieve bewustzijn. Ik geloof er namelijk in dat wanneer we persoonlijk groeien en daarmee ons zelfbewustzijn en geluk optimaliseren, we dit geluk met elkaar kunnen delen en ons zo samen kunnen inzetten voor een betere wereld.

Dit is de korte versie van mijn verhaal (ha ha, ja echt de korte) en gaande weg kom je sowieso meer over mij te weten. Ik deel graag mijn persoonlijke ontwikkeling als mens, schrijver en creatief ondernemer. Goed, laten we afsluiten met vijf random feitjes over mij:

  1. Ik ben een groot fan van DC-series. De Arrowverse is zeg maar helemaal ‘mijn ding’. Als ik mag kiezen, dan zou ik het liefst in Arrow of Legends of Tomorrow een rol spelen. Als een weerwolfsuperheld of zo.
  2. Ik ben sinds mijn negende levensjaar al vegetariër en maakte in augustus 2018 de keuze om veganistisch te gaan eten. Ik heb van beide keuzes tot op de dag van vandaag nog geen spijt gehad en voel me fysiek beter dan ooit.
  3. Als je mij vraagt welk boek ik het liefst zelf had willen schrijven zou ik zeggen After van Anna Todd of hoe cliché ook Harry Potter van J.K. Rowling.
  4. Ik heb twee hele lieve, schattige konijnen. Ze heten Amy en Demi en het zijn de grootste moppies die ik ken. Schrijven over ze maakt me al blij, ik heb ze zelfs expliciet vernoemd in het dankwoord van mijn boek.
  5. Ik rangschik mijn kleding op soort (dus trui, sweater of blouse) en dan als subcategorie op kleur want dat is mijn hoofd het meest logisch.

Nominaties & Awards:

  • Winnaar ZomerOndernemer Breda 2016
  • In de Jonge 100 2018 categorie Visionairs
  • Winnaar Different is Better-award 2018
  • Uitgeroepen tot Bredase Smaakmaker 2019
  • Genomineerd voor de Duurzame Jonge 100 2019. Stemmen kan via: https://dj100.nl/nikki-pommer/
Dit ben ik (rechts) – terwijl ik vol vreugde de Different is Better award in ontvangst neem tijdens de Jonge 100 Awards 2018!