WIE IK BEN

Ik ben dus Nikki. Op dit moment 24 jaar en wonend in de omgeving van Breda. Als schrijver en spreker werk ik aan mijn persoonlijke missie: een beter welbevinden. Dat doe ik door content te maken, boeken te schrijven, lezingen te geven en (online) trainingen te ontwikkelen. ⚡️ 

DIT IS MIJN VERHAAL ✨

Voorjaar 2015. Ik was 17 jaar en compleet opgebrand. Gevolg? Een burn-out. Ik was een prestatiegerichte leerling. Goed was voor mij niet goed genoeg en alles moest beter, groter en sneller. Mijn prestatiedrang in combinatie met werkdruk en persoonlijke uitdagingen, zorgde ervoor dat ik compleet uitgeput was en daarvan moest herstellen. De man met de hamer kwam op het moment dat ik van alles wilde, maar mijn lichaam fysiek niet meer vooruit te krijgen was. Ik stopte met school.

Vervolgens belandde ik een zwart gat. Van altijd maar doorgaan, naar complete rust en stilte. Ik koos heel bewust voor een ander herstelproces dan we vaak tegenkomen in de reguliere zorg. Mijn focus kwam te liggen op de oplossing van mijn diepgewortelde overtuigingen en problemen, in plaats van dat ik de symptomen bestreed. Over wat dit proces mij bracht aan inzichten en ervaringen, schreef ik mijn debuut De wijze lessen van een twintiger.

Waarom? Omdat mentale gezondheid toen een nog groter taboe was, dan dat het vandaag de dag is. Voor mijn herstel zocht ik een balans tussen psychologie, coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Naar mijn idee leidt alleen het aanpakken van problemen in plaats van het bestrijden van symptomen tot een duurzaam herstel. Daarom doe ik ook wat ik doe: omdat ik geloof in een beter welbevinden en meer bewustzijn voor mensen. Met die tools ontwikkelen ze meer mentale veerkracht en dat hebben we in de 21ste hard nodig om de wereld een betere plek te maken.

Dat ik niet de enige was die nadacht over persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid, werd al snel duidelijk. Mijn boek kwam uit en dat leverde me media-aandacht, nominaties, sprekersklussen en 3 awards op. Trots? Dat zeker. Dankzij mijn boek gaf ik mijn carrière en de nieuwe fase van mijn leven een kickstart. 

In de jaren die volgden (+/- 4 jaar) ontwikkelde ik me enorm als schrijver, spreker en communicatiespecialist. Met een grote liefde voor communicatie, marketing en storytelling – is dat ook al een beetje in de sterren geschreven. Zo schreef ik een tweede boek, geef ik lezingen en help ik ondernemers en bedrijven met het vertellen en vermarkten van hun verhaal. 

MIJN DRIJFVEREN

Inspiratie. Inzicht. Ambitie. Woorden die in mijn hele leven een centrale rol spelen. Ik vind het belangrijk om geïnspireerd te raken en inspiratie door te geven. Hetzelfde geldt voor inzicht en ambitie. Dat is wat ik hoop door te geven als persoon en ondernemer.

Daarnaast ben ik een groot liefhebber van dieren (bijna volledig veganist), houd ik van series over superhelden en lees ik veel boeken over persoonlijke groei en marketing. Waar je me ’s nachts voor wakker mag maken? Uit eten gaan met vrienden en/of familie. Een van mijn favoriete bezigheden. 🌱

🏆 T500 2022 | Longlist Indie Awards 2022 | Nominatie VIVA400 – Creatieven 2019 | Nominatie Duurzame Jonge 100 2019 | Uitgeroepen tot Bredase Smaakmaker 2019 | Different is Better-award 2018 | Jonge 100 – Visionairs 2018 | Longlist Indie Awards 2018 | Winnaar ZomerOndernemer Amerstreek-Breda 2016