Mijn februari: deep dive, The JoBro’s en mijn eigen cursus

Mijn ogen knipperde en toen was het februari. Wat is de maand snel voorbij gegaan! Ik kan het haast niet geloven. Eigenlijk best raar, want in principe kent februari maar één of twee dagen minder dan andere maanden. Toch voelt het alsof februari maar een week duurt. Het was me een maandje wel in ieder geval. Ik neem je graag mee.

Deze maand startte op zaterdag, dus daar vind ik nog weinig van terug in mijn agenda. Meestal plan ik in het weekend niks in. Zo blijft het open voor spontaniteit en rust, vooral heel veel rust. I like it. Het staat me wel bij dat ik een paar artikelen heb geschreven, want mijn deadlines voor Indebuurt waren op zondag.

In mijn maandverslag van januari deel ik namelijk dat ik als freelance redacteur schrijf voor Indebuurt! Die opdracht liep tot begin februari en zo mondjes maat verschenen alle artikelen die ik heb geschreven online. Benieuwd waar ik in januari over heb geschreven? Check de artikelen hier.

Zwart gat

Omdat ik dus vooral in mijn bedrijf heb gewerkt in januari, viel ik voor mijn gevoel een beetje in een zwart gat. De maanden september t/m december zijn erg goed geweest voor mijn bedrijf. In januari merkte ik dat ik een beetje terughoudender werd. Ik merk dat mijn gedachtes directe invloed hebben op de rest van mijn leven, want de groei van mijn bedrijf begon ook een beetje te stagneren.

Het was dus weer deep diven naar binnen om te ontdekken waar ik mezelf tegenhield. Het was weer een proces van gedachtes ontrafelen, kernovertuigingen ontdekken en gedrag omgooien. Werken aan jezelf is niet per se makkelijk op het moment dat je er doorheen gaat maar het is wel lonend. Dus daarom besloot ik mijn focus te leggen op mezelf te ontwikkelen, in plaats van als een kip zonder kop maar ‘harder te gaan werken’.

De eerste dagen van februari bestonden dus vooral uit wat administratieve taken zoals facturen sturen. Ondertussen schakelde ik snel: want de publicatie van mijn tweede boek stond ook nog op de planning. Oh ja! Alsof ik het haast vergeten was, nee dat niet, maar soms verlies je wel eens dingen een beetje uit het oog.

Release van Indie

Het was dus vol focus zorgen dat alles voor mijn nieuwe boek – Indie – afkwam voor de deadline van 7 februari. De vormgeving voor het boek deed ik zelf, omdat het boek alleen in digitale uitgave is verschenen. Ik startte dus wat eerder dan gepland met de vormgeving, want ik liep voor op schema. Dat was maar goed ook! Het kostte uiteindelijk langer dan ik had ingecalculeerd, en die week na de uitgave was ik wel zwaar overprikkeld.

Dat was meteen een leermomentje, want ik kwam daardoor dichterbij mezelf en welke richting ik definitief op wil. Op de dag van de lancering was ik dus niet aan het feesten, maar vooral dutjes aan het doen. En ik vond het fan-tas-tisch. Uiteraard ben ik erg dankbaar voor alle mega enthousiaste lezers die meteen hun exemplaar hebben aangeschaft en dat nu nog steeds doen! Jullie zijn tha best.

Themadagen

Omdat ik dus een beetje (lees: behoorlijk) overprikkeld was heb ik meteen geanticipeerd. Zo begon ik weer met het inplannen van themadagen voor meer structuur, regelmaat en focus. Met themadagen kies je ervoor om een thema aan een dag te koppelen (goh). In die dag doe je dan taken en to do’s die bij dat specifieke thema horen. Mijn themadagen zien er als volgt uit:

  • Creatie
  • Business
  • Meetings
  • Ik had er vier maar ik ben er eentje vergeten

Op de creatiedagen kun je denken aan het creëren van dingen, dus bijvoorbeeld content, boeken, cursussen, lezingen of trainingen. Ik ga dan in volle focusmode om iets ‘nieuws’ te maken of iets verder te ontwikkelen.

Voor de business themadag doe ik dingen die gerelateerd zijn aan mijn bedrijf. Denk dan aan administraties, sales en agendabeheer. Ik vind de afwisseling tussen creatie en business heel fijn. Voor de business dagen ben ik meestal meer met mijn linkerhersenhelft bezig en voor de creatiedagen met mijn rechterhersenhelft. Goede balans!

De meetings dagen hebben eigenlijk wel een creatievere naam verdiend. Dat zijn de dagen waarop ik alle vormen van sociaal contact probeer te plannen. Het lukt niet altijd, maar dat vind ik op dit moment niet erg. Het allerbelangrijkste is dat ik er richting door heb.

Trello

De tweede week van februari was dus een beetje een zwart gat, omdat mijn agenda redelijk open lag. Ik besloot mijn aandacht te besteden om aan nieuwe plannen te werken en contacten te leggen voor het verkopen van mijn lezingen en trainingen.

In die tweede week begon ik ook actief met Trello te werken, een programma dat ik ontdekte via Merle Mudde. Het is een mega handig programma waarmee je meer structuur in je leven kan inbouwen. Structuur verhoogt focus. In mijn geval. Dankzij Trello heb ik veel meer inzicht. Erg dankbaar voor de inzichten en supertof om hier nu mee aan de slag te gaan.

Cursussen

Op 11 februari had ik een live-sessie van de cursus #Worthit van Charlotte van ‘t Wout. De cursus gaat over het bepalen van je tarieven als ondernemer. Ik heb hem vorig jaar al eens gevolgd en heb daar toen enorm goede inzichten uitgehaald, dus ik besloot nog een keer mee te doen. Je haalt er toch elke keer iets anders uit – dus dat is erg fijn.

In diezelfde week kwam bij mij ook het idee op om mijn eigen cursus te ontwikkelen voor mijn community: de #SpeakUp cursus die je van a tot z begeleidt om betaald spreker te worden. Ik heb superleuke reacties gehad! De eerste kaartjes zijn al verkocht en we starten 16 maart. Meer lezen over de cursus? Klik dan hier.

Betaald spreker worden? Doe mee met de cursus!

De week die daarop volgde belde ik met leads, maakte ik offertes en had ik kennismakingen met nieuwe mensen voor potentiële samenwerkingen. Lekker om te zien dat er weer actie in de taxi komt – nu wil ik daarin doorpakken. Voor mijn gevoel is het sprekers seizoen begonnen, dus daar ga ik optimaal gebruik van maken.

3FM Tussenuur

Op woensdag had ik twee leuke gesprekken: ‘s ochtends een interview voor 3FM Tussenuur en ‘s middags een coaching met Marlon Brammer van Inner Self Training. Zij begeleidt mij sinds 2018 en heeft een grote rol gespeeld in de tweede versie van mijn manuscript. Dankzij haar wijsheid is het namelijk heel anders geworden dan in eerste instantie voorgenomen. Marlon brengt mij altijd terug naar de essentie door haar fijne manier van werken.

The Jonas Brothers

Op donderdag 20 februari was het dan zover: het Jonas Brothers concert in Ziggo Dome in Amsterdam. Wohoo, wat een vreugde! Ik ben al fan van The Jonas Brothers sinds 2008, dus toen ik vorig jaar hoorde dat ze terugkwamen als band was ik door het dolle heen. Met de aankondiging van een tour waarbij ze ook langs Amsterdam kwamen was er geen twijfel mogelijk: ik moest hierbij zijn.

Het was even stuntelen met hoe ik het ‘t beste kon doen, want na elf uur vanuit Amsterdam Bijlmer naar Prinsenbeek komen was geen optie meer. De oplossing was echter nabij, want ik werd getipt voor BUNK Hotel in Utrecht. Vanuit Utrecht is het maar zestien minuutjes naar Amsterdam Bijlmer, dus het was zo geregeld.

BUNK Hotel is in een oude kerk in Utrecht, op vijf minuten loopafstand van het station. Het gave aan BUNK is dat ze kamers hebben, maar ook pods. Pods zijn… ja, wat zijn pods eigenlijk? Je hebt eigenlijk alleen een bed, haha. Check vooral hun website om er meer over te lezen. Ik ben supertevreden over de overnachting. Het was enorm goede service, comfort én budgetvriendelijk.

‘s Avonds at ik bij Vegan Bamboo Bar. Een nieuwe vegan hotspot tegenover Utrecht Centraal. Het is een mix tussen een lopend buffet, take away en restaurant. Ik vind het modern, met goed eten en vriendelijk personeel. Als ik in de buurt ben ga ik zeker nog eens langs. Ondertussen was het magische moment aangebroken want ik ging vanuit Utrecht naar Amsterdam.

Punctueel zoals ik ben was ik veel te vroeg, maar dat geeft niet. Ik liep naar Ziggo Dome en zag een gigantische rij staan. Het regende behoorlijk, dus ik besloot beschut te wachten. Tegen half zeven aan ben ik in de rij gaan staan voor Ring Noord. Inmiddels ging ik al richting aangeslagen door de regen, maar de echte regenbui kwam pas toen ik net binnenstond. Wat een geluk, haha.

Ik was behoorlijk dankbaar die bui gemist te hebben en ging naar mijn plek toe. Toen ik daar aankwam kon ik mijn ogen niet geloven, want ik zat zó dichtbij. Hoe dichtbij wist ik natuurlijk wel, maar wordt pas bevestigd als de artiesten het podium opkomen. Na iets langer dan een uurtje wachten kwam het eerste voorprogramma: Jordan McGraw.

Leuke artiest, goede energie en catchy liedjes. Goed dat ze hem uit hebben gekozen als opening-act. Persoonlijk had hij van mij best wat langer door mogen spelen. Nadat Jordan klaar was met zijn set kwam Picture This een klein kwartier later. Zij zijn een Engelse band en deden het ook erg goed.

Conclusie: energieke opening acts die mooi aansluiten bij The Jonas Brothers. Nadat het tweede voorprogramma was afgelopen duurde het niet lang meer voordat The Jonas Brothers zouden beginnen, dus ik besloot mijn kans te grijpen en een shirtje te halen. Daar is het tussen het voorprogramma en de artiest in meestal rustig – dat bleek wel.

Ik ben minimalist, maar het enige wat ik verzamel zijn shirtjes van concerten. Dat vind ik zo leuk. Daar ben ik tijdens mijn eerste concert mee begonnen en daarna niet meer mee gestopt. Vervolgens ben ik me snel terug gehaast naar mijn plek want ik wilde de opkomst absoluut niet missen.

Toen het eenmaal zover was voelde ik me helemaal euforisch. Ze waren iets later dan de vooraf gecommuniceerde tijd, maar ja, vijf minuten, daar kun je niet boos om worden. 😉 Ik heb het hele concert mijn ogen uitgekeken. Alles was fantastisch op elkaar afgestemd. Wat ik aan The Jonas Brothers zo fantastisch vind is dat zij zo gewoon zijn gebleven. No-nonsense. Deze avond zal ik nooit vergeten.

Nadat ze om twee voor elf af waren gelopen werd het tijd om terug te gaan. Dat is wel een hele beleving met ongeveer vijfduizend man richting de trein. Drie perrons stonden bomvol en het was zo druk dat ik niet eens meer kon besluiten om deze trein niet te pakken. Je werd er gewoon ingeduwd. Gelukkig hoefde ik maar een kort ritje.

Opnames – voor 3FM Tussenuur

Eenmaal aangekomen in Utrecht was het natuurlijk naar het hotel en slapen, want de volgende dag moest ik ook op pad. Ik ging namelijk naar Hilversum – voor opnames bij 3FM Tussenuur! Mega leuk. Ik kan er helaas nog niet alles over vertellen, maar kan daar verder in maart alles met jullie over delen.

Ik was – natuurlijk – weer te vroeg. De opnames voor mij waren eerder klaar, dus ik kon nog even kletsen met Maaike en Nynke, die ik al veel te lang niet had gesproken/gezien. Het is wel stom, want elke keer als we elkaar dan eindelijk zien moet een van ons weg. Goed – we houden nog iets tegoed!

Mijn opnames gingen behoorlijk vloeiend en ik was op tijd klaar. Nog eventjes gezeten met de redacteuren en Nynke, die aan het lunchen waren, ik niet, want ik had al vegan hotspots van Utrecht al geprobeerd. Vervolgens heb ik de trein richting Prinsenbeek genomen, want dan was ik op tijd thuis voor het weekend.

Het was een fantastisch avontuur en ik vond het enorm leuk om dat ook zelfstandig te doen. Ik wil in de nabije toekomst meer gaan reizen en dit is de perfecte manier om in de stemming te komen. Eenmaal thuisgekomen was de carnavalsgekte al losgebarsten. Er hing een gezellige sfeer in het dorp, waar ik eerlijk gezegd best verbaasd over was en dat was helemaal top. Ik vier het zelf niet, dus heb helaas geen speciale verhalen.

Laatste week van februari

Inmiddels zijn we aangekomen bij de laatste week van februari: dit was een goede week. Mijn webshopomzet begint te groeien en het leuke daarvan vind ik dat ik er nooit zo over heb nagedacht. Ik zag het altijd als iets voor ‘erbij’, terwijl ik nu merk dat ik serieus geld kan verdienen via een webshop, of via andere online vormen.

Mijn cijfers voor mijn blog groeien gestaag. Dat komt ook wel omdat ik meer ben gaan posten, en die lijn wil ik in maart doortrekken. Het bloggen en online ondernemen vind ik heel leuk en nu ik daar steeds beter mijn aandacht en focus in kan stoppen – zie ik dat het meteen zijn vruchten afwerpt. Ik ben dus heel enthousiast over wat in maart gaat komen.

Er is er één jarig

Het schrijven van deze blog gebeurt op 1 maart, de dag dat mijn moeder Linda jarig is. Mega leuk, want ik ga nu mijn blog afsluiten en van deze dag met haar genieten. Ondertussen ga ik later op de dag ook nadenken over mijn richting en strategie voor maart. Dingen worden dankzij het schrijven van deze blog helder en daar ben ik blij om. Ik heb er zin in.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

2   37
13   70
2   54
16   60
13   78