Inzichten na The Self-made Summit

7 maart 2019 was het eindelijk zo ver: The Self-made Summit vond plaats in Amsterdam! The Self-made Summit is hét carrière-event voor ambitieuze vrouwen, georganiseerd door topvrouw Emilie Sobels herself. In eerste instantie zou ik niet bij de dag aanwezig zijn, maar tegen al mijn verwachtingen in kreeg ik woensdagochtend plotseling te horen dat ik wél aanwezig zou zijn vanwege gewonnen tickets! Ik kon mijn geluk niet op want dit is het event waar je als ambitieuze girlboss bij wilt zijn.

Lichte paniek

Het was dus even schakelen en regelen gezien ik donderdag niet alleen een dag had met afspraken, maar ook geen idee had hoe ik in Amsterdam zou komen. Normaal plan ik tripjes naar andere steden altijd wel ruim twee weken van te voren, omdat ik misschien een lowkey controle-freak ben wat reizen betreft maar dat moest ik dus volledig over boord gooien.

Alsof het universum me bijstond was er nog een plekje over in de carpool met andere geweldige self-made babes en kwamen we na een gezellige, enerverende reis (iets later dan gepland, maar wel op tijd) in Amsterdam aan. Ondanks de rij die nog buiten stond werd er vlot gewerkt en waren we zo binnen om onze jassen op te hangen, right on time voor de opening van Frederique Dormaar, financieel journalist bij RTL Z en dagvoorzitter tijdens The Self-made Summit.

Voor het event werden alle sprekers al aangekondigd, zodat je zelf via de app Talque kon inplannen welke talks en workshops je wilde bijwonen. Mijn programma was zo samengesteld en ik had dan ook binnen elk tijdvak een talk gepland – omdat ik zo laaiend enthousiast was door alle verhalen.

The Self-made Summit kende drie ruimtes waar de talks en workshops georganiseerd werden. Zo had je de Unstoppa-hall waar ook de opening en afsluiting van de dag plaatsvonden. De Unstoppa-hall werd ondersteund door de Hustlers Hide-out en Dream Den. De meeste talks die ik volgde vonden plaats in de Unstoppa-hall.

Aan Instagrammable spots geen gebrek bij The Self-made Summit

Inspirerende talks

Na de opening van Frederique Dormaar vond een interview plaats met Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. Ineke deelde haar ervaringen over hoe zij op deze toppositie terecht is gekomen en wat voor mij heel duidelijk werd was dat het belangrijk is dat je je ambities en dromen uit durft te spreken. Tijdens Inekes interview werd ik ook herinnerd aan de volgende quote: ‘It’s better to ask for forgiveness than to ask for permission.’

It’s better to ask for forgiveness than to ask for permission.

Grace Hopper

Met andere woorden: je kan beter om vergeving vragen dan om toestemming. Dit vooral omdat Ineke vertelde dat zij tijdens haar carrière pad vaak sorry heeft gezegd omdat ze beslissingen maakte waar ze niet altijd toestemming voor vroeg. Voor mij een goede opsteker – ik heb namelijk vaak ideeën en wacht dan te lang op bevestiging van anderen, terwijl ik nog veel vaker op mijn eigen intuïtie en plannen mag vertrouwen.

Na het interview met Ineke volgde het gesprek tussen Nadia Moussaid (presentator & programmamaker) en Emilie Sobels (oprichter Hashtag Workmode) over het belang van vrouwelijke rolmodellen. En dat belang begin ik mij steeds beter in te zien. Ik had als kind voornamelijk mannelijke rolmodellen omdat die in mijn tijd van opgroeien simpelweg een groter podium hadden en tijdens The Self-made Summit voelde het voor mij echt als thuiskomen bij gelijkgestemden.

Na het interview tussen de twee dames had iedereen de keuze om zijn specifieke programma te gaan volgen, omdat ook de talks in andere ruimtes startten. Ik mocht echter blijven in de Unstoppa-hall, omdat mijn volgende talk van Aranka van der Voorden (oprichter Pretty Ambitious) begon.

Aranka deelde haar eigen verhaal en het ontstaan van haar immense platform, afgewisseld met handige handvatten om zelf een sterke community te bouwen. Wat voor mij hier duidelijk naar voren kwam is dat het onwijs belangrijk is om een specifieke doelgroep te kiezen, want juist door ‘iedereen’ als doelgroep aan te houden kies je eigenlijk niemand.

Een hele waardevolle tip die Aranka ook gaf was de volgende: zorg dat je een opt-in hebt op je ‘over mij’ pagina, omdat dit de pagina’s zijn die het meest gelezen worden van een website. Ik ben in ieder geval enorm geïnspireerd om Aranka’s tips om te gaan zetten tot concrete actiepunten wat mijn personal branding betreft.

Persoonlijk keerpunt

Na de talk van Aranka volgde ik de workshop van Milou Turpijn, hoofdredacteur van Women’s Health. Wat ik geweldig vond aan Milous workshop was dat we met zo’n grote zaal gewoon écht bezig waren met het doen van opdrachten. Zo was een opdracht je grootste droom te delen met de persoon naast je en die persoon mocht alleen maar reageren met: ‘Think bigger.’Enorme eye-opener, want door deze oefening ging ik nadenken over de kern van mijn grootste droom en realiseerde ik me ook meteen dat ik mezelf momenteel toch een beetje aan het kleinhouden ben.

Think bigger

Milou Turpijn

Wat mij na de workshop van Milou heel duidelijk werd was dat geen droom te groot is en het enorm belangrijk is dat je altijd vertrouwen hebt in jezelf. ‘Als anderen niet in jou geloven, fuck it.’ Ik ben dus vooral enorm met mijn neus op de feiten gedrukt dat ik in mijn eigen plan en talenten moet geloven, en moet stoppen met het focussen op een plan B. Dat was voor mij een enorm keerpunt.

Na deze inspirerende workshop volgde de lunch – supertof natuurlijk, een unieke kans om even met iedereen bij te kletsen én de lunch was vegan dus dat is sowieso al 10.000 pluspunten! Geweldig om te zien hoe er zo werd ingespeeld op recente ontwikkelingen.

De eerste talk die ik volgde na de lunch was van Lucy Woesthoff (Co-founder Dromenjager) en Sanny Verhoeven (Sanny Zoekt Geluk), over geluk, schuldgevoel en balans. Enorm inspirerend om het verhaal van deze dames te horen, zeker omdat zij beiden voor mij toch wel in de categorie persoonlijke groei passen.

Wat een openbaring was voor mij, was dat beide dames toegaven dat het bewandelen van een ambitieus pad een kwestie is van offers brengen. Voor mij een steuntje in de rug, omdat ik zelf ook de nodige offers heb gebracht om mijn pad te bewandelen. Dit absoluut met alle liefde en plezier, maar soms heb ik mij zeker hierover wel eens schuldig gevoeld. Niks raars, dus.

Na de talk van Sanny en Lucy heb ik even een pauze genomen om alle informatie en inspiratie te laten bezinken, want het inzicht dat ik tijdens Milous workshop opdeed moest een plekje vinden. Ik kwam er namelijk achter dat ik binnen mijn bedrijf New Vibes veel te veel aanbied en daardoor niet alleen focus, maar ook motivatie verlies. Het zijn namelijk dingen die enorm zijn gebaseerd op wat de wereld graag ziet, maar niet specifiek dingen zijn die ik ook zelf wil doen.

Gelukkig was ik met Anne en Chinouk, die zo lief waren om mijn verhaal aan te horen en mij te voorzien van hun geweldige inzichten waardoor ik heel snel kon schakelen en meteen voor mezelf wist dat ik een aantal keuzes mocht gaan maken.

Na ons onwijs gezellige gesprek vertrokken Anne en ik opnieuw naar de Unstoppa-hall om de talk van Eline Leijten (founder Plugify, Nederlands kampioen pitchen) bij te wonen, die op spectaculaire wijze haar verhaal begon door a capella te zingen, waardoor de volledige zaal geboeid was.

Dat was meteen ook een geweldige tip van Eline: open je pitch met iets wat meteen de aandacht trekt. Eline vertelde openhartig over haar eigen verhaal wat betreft het ontstaan van Plugify en ik stond er werkelijk verbaasd van dat zij bijvoorbeeld tijdens zakenmeetings als iemand van de catering werd gezien – puur om het feit dat ze een vrouw is.

Wat ik hier dan geweldig geniaal aan vond is dat Eline zich absoluut niet laat tegenhouden en op zo’n krachtige manier op dat podium staat dat ik alleen maar onwijs veel respect voor deze vrouw heb en haar tips wat betreft pitchen absoluut ga toepassen.

Hoogtepunten

De laatste talk die Anne, Chinouk en ik bijwoonde was van Iris van Lunenburg, presentator van Iris onderzoekt en columnist van Metro. Wat een geweldige talk was dit! Ik was meteen geboeid door Iris’ enthousiasme en mindset.

Iris (links) tijdens haar interview door Emmelie Zipson (rechts)

Je kan alles bereiken wat je wilt.

Iris van Lunenburg

Dankzij de talk van Iris kwam ik volledig bij de kern van mijn eigen dromen en realiseerde ik mij dat mijn hart bij creativiteit ligt en ik daar nog steeds te weinig mee doe vanwege allerlei irreële angsten. Na het uitgeven van mijn boek, ben ik daar veel te snel overheen gestapt – terwijl ik het veel meer aandacht had mogen en willen geven.

Na de talk heb ik mijn boek aan Iris gegeven, omdat ik haar zo onwijs dankbaar ben voor de inzichten die ze mij heeft gegeven. Het voelde echt alsof het zo moest zijn en ik deze talk gewoon moest bijwonen voor mijn eigen groei en ontwikkeling.

Wat voor mij naast de talk van Milou en Iris ook een absoluut hoogtepunt was, was dat ik daarna nog even met Emilie Sobels, organisator van The Selfmade-Summit in contact kwam. Jeetje, wat een ongelooflijk lief en oprecht mens is Emilie!

Dat zij als organisator zo betrokken is en zichtbaar aanwezig tijdens haar eigen event was voor mij een teken van wat voor topvrouw Emilie is. De interesse waarmee ze vroeg wat wij precies deden en het feit dat ik van deze geweldige vrouw een petje af kreeg voor wat ik doe voelt voor mij echt als een mega groot compliment.

Emilie, wat ben ik je dankbaar voor de organisatie van dit event en het feit dat ik erbij mocht zijn! En tegen Milou & Iris wil ik heel graag zeggen dat jullie een ongelooflijk belangrijk inzicht in mij hebben geraakt, waardoor ik nu nóg gerichter aan mijn droom kan werken en ga voor hetgeen dat mij écht gelukkig maakt. Daarnaast wil ik alle mensen die betrokken waren bij de organisatie of door een bezoek aan het evenement te brengen enorm bedanken voor de geweldige dag.

Digital Ticket

Kon je er niet bij zijn? Dan heb je de mogelijkheid om via een digital ticket alsnog alle talks uit de Unstoppa-hall te bekijken. Ik weet in ieder geval dat ik deze talks opnieuw ga bekijken, want ik weet zeker dat ik op die manier nóg meer uit deze dag kan halen. Tot volgend jaar!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

10   39
7   71
19   55
15   89
31   55