in de media

Op deze pagina vind je alle interviews, berichten en andere mediagerelateerde onderwerpen die met mij te maken hebben. Ik vind het tof om in de media te verschijnen – en ben dan ook beschikbaar voor het geven van interviews. Meer weten? Neem contact via de contactpagina of voeg mij toe op LinkedIn.

IK VERSCHEEN O.A. IN DE METRO, WORKJUICE EN NIEUWS.NL:

in de rubriek nederlanders om in de gaten te houden

‘Ik laat zien dat alles mogelijk is en dat je niet altijd dat hoeft te doen wat mensen je voorschotelen. Voor velen draait het leven om een uitgetekend pad, waarbij je geboren wordt, naar school gaat, een baan hebt en vervolgens met pensioen gaat. Maar je kan zelf je leven inrichten, en dat laat ik zien. Je hebt durf en moed nodig om niet voor het gebaande pad te kiezen.’

Lees hier het hele interview.

‘Ik wil niet zeggen dat ik per se tegen reguliere zorg ben. Maar die zorg is vaak gericht op het bestrijden van de symptomen en niet op het aanpakken van de kern. Het achterliggende probleem wordt niet opgelost. Ik wilde mijn emoties niet onderdrukken, ik wilde uitzoeken wat daar achter zat. Dat was een verschil dat ik miste bij de reguliere zorg. Ik zou iedereen met een burn-out aanraden om op zoek te gaan naar dat stukje bewustwording.’

Lees hier het hele interview.

UITGEROEPEN TOT BREDASE SMAAKMAKER

‘Als ik eerlijk ben, denk ik dat een belangrijk deel van de oorzaak van burn-outklachten wordt veroorzaakt door ons schoolsysteem. Ik bedoel: je wordt geboren, gaat naar school, krijgt een baan, je pensioneert en gaat dood. Dat systeem maakt dat mensen zich niet bewust worden van hun eigen regierol. Je hebt als mens echt keuzes en eigen verantwoordelijkheid. Het systeem maakt dat we weinig creatief denken.’ 

Lees hier het hele interview.

IN DE RUBRIEK BREDANAAR VAN DE WEEK

‘Eigenlijk kan ik goed leren, maar de huidige manier van onderwijs paste niet mij me. Als je het mij vraagt, is het onderwijs van nu niet passend bij alle scholieren en studenten. Het is ook niet voor niks dat steeds meer jongeren mentale problemen krijgen.’

Lees hier het hele interview.

‘Volgens Nikki lijkt het wel alsof iedereen die ‘vastloopt’ opeens een wak-up call krijgt om goed na te denken over de zin van het leven. Ze ervoer Nikki het zelf ook en ze kon kiezen voor hulp vanuit de reguliere instanties of om zelf op eigen houtje aan de slag te gaan. Ze koos voor het laatste en dit heeft geleid tot een autobiografisch zelfhulpboek.’ 

Lees hier het hele interview.

‘Wat wel heel belangrijk is, is de balans houden tussen openstaan voor groei en acceptatie van jezelf!’

Lees hier het hele interview.

WINNAAR DIFFERENT IS BETTER AWARD

‘Heel veel mensen hebben mij om mijn burn-out afgekeurd. Vrienden keerden mij de rug toe, terwijl ik juist even voor mezelf koos. We houden elkaar soms te veel in keurslijven, terwijl we soms niet weten wat erachter zit. Ik ben heel blij met de award. Het is een beloning dat ik het dus wél kan.’

Lees hier het artikel online en via deze link in de digitale krant.

‘Daarnaast ontving één van de 100 jongeren op de lijst de Lenovo Different is Better-award. Met deze award wil Lenovo jongeren aanmoedigen die anders durven zijn en anderen inspireren om niet het geijkte pad te volgen. Ze vallen op doordat ze naar vooruitgang streven en niet ophouden tot de wereld een stukje beter is. Dit jaar ging de award naar Nikki Pommer.’

Lees hier het hele artikel.

‘Zij ging van voortijdig schoolverlater naar succesvol ondernemer en auteur. Het klinkt als een sprookje, Pommer weet het voor elkaar te boksen. De jury oordeelde dan ook dat ze hopen dat Pommer doorgaat met het inspireren van andere jongeren om hun eigen pad te volgen.’

Lees hier het hele artikel. 

‘Nikki is een gezellige onderneemster. Ze aarzelt niet om anderen op weg te helpen maar ik vond dat Nikki zelf nog wat meer in de spotlight kon staan: Nikki als persoon. En dat heb ik geprobeerd door haar op de foto te zetten. Nikki met de brede glimlach is de Nikki die ik ken, maar als je haar boek leest dan zul je er achter komen dat ze hard heeft moeten knokken toen ze stopte met school. Dat is wat haar zo inspirerend maakt.’

Lees hier het hele artikel.

‘Spreker en schrijver Nikki Pommer vertelt over haar burn-out en de lessen die ze daaruit trok. „De jongeren zijn erg geïnteresseerd in mentale gezondheid”, merkt Pommer. „Hun zelfbewustzijn is ongekend.”’ 

Lees hier het hele artikel.  

Elke dag brengt LinkedIn het nieuws naar het platform. In hun nieuwsartikelen nemen ze ook het idee van de dag op. Dit is een rubriek waarbij de LinkedIn redacteurs een bijdrage van een gebruiker uitlichten. 

Op 7 oktober 2019 werd mijn bijdrage gedeeld. Check hier het volledige nieuwsbericht.

‘Hoewel haar eigen ervaringen centraal staan, neemt Nikki ook de tijd om de aanwezige studenten te bevragen over hoe zij stress ervaren in hun leven en wat ze daar aan denken te kunnen doen. Alle aanwezige studenten geven aan in meer of mindere mate stress te ervaren. Sommigen slapen te weinig of eten niet goed.’

Lees hier het hele artikel.

Als je zo’n patroon heel lang in stand houdt dan is het heel moeilijk om dat te doorbreken. Daarnaast leven wij ook echt in een maatschappij waarin ja zeggen gevierd wordt en bij het woordje nee vindt iedereen dat toch even wennen. 

Lees hier het hele artikel.

podcasts

archief van publicaties

Instagram