in de media

Op deze pagina vind je al mijn gegeven interviews, artikelen, podcasts waar ik in verschijn en overige media-optredens. Wil je een aanvraag voor een interview, artikel of podcast doen? Leuk, ik werk graag mee! Via de knop hieronder kom je direct op de contactpagina terecht. 

JE KUNT MIJ O.A. KENNEN VAN NIEUWS.NL, 3FM TUSSENUUR EN WORKJUICE:

Pommer komt uit in de categorie Visionairs. Ze beschrijft zichzelf als dé belichaming van de spreekwoordelijke duizendpoot. “Na het overwinnen van een burn-out op jonge leeftijd heb ik de essentie van mijzelf en het leven teruggevonden.” In De wijze lessen van een twintiger vertelt Pommer openhartig over haar ervaringen met een burn-out, de streefcultuur waarin we leven en deelt ze op inzichtvolle wijze haar lessen.

Lees hier het hele artikel.

‘Maar die zorg is vaak gericht op het bestrijden van de symptomen en niet op het aanpakken van de kern. Het achterliggende probleem wordt niet opgelost. Ik wilde mijn emoties niet onderdrukken, ik wilde uitzoeken wat daar achter zat. Dat was een verschil dat ik miste bij de reguliere zorg. Ik zou iedereen met een burn-out aanraden om op zoek te gaan naar dat stukje bewustwording.’

Lees hier het hele artikel.

‘In die periode was ik veel bezig met het vinden van mezelf, passende manieren van onderwijs en de emotionele waarde van onderwijs. Eigenlijk kan ik goed leren, maar de huidige manier van onderwijs paste niet mij me. Als je het mij vraagt, is het onderwijs van nu niet passend bij alle scholieren en studenten. Het is ook niet voor niks dat steeds meer jongeren mentale problemen krijgen.’

Lees hier het hele artikel.

Idee van de dag: Succes is zelden het resultaat van succes, maar juist van falen, frustraties of zelfs catastrofes. Wat voor doel je ook voor ogen hebt, vergeet nooit dat je mag proberen, leren en falen, schrijft Nikki Pommer:

“Ik geloof er heilig in dat falen de bouwstenen van je succes zijn, omdat falen je lessen leert die je met instant success niet zou leren.”

Lees hier het hele artikel. 

Hoewel haar eigen ervaringen centraal staan, neemt Nikki ook de tijd om de aanwezige studenten te bevragen over hoe zij stress ervaren in hun leven en wat ze daar aan denken te kunnen doen. Alle aanwezige studenten geven aan in meer of mindere mate stress te ervaren. Sommigen slapen te weinig of eten niet goed. 

Lees hier het hele artikel.

‘Ik laat zien dat alles mogelijk is en dat je niet altijd dat hoeft te doen wat mensen je voorschotelen. Voor velen draait het leven om een uitgetekend pad, waarbij je geboren wordt, naar school gaat, een baan hebt en vervolgens met pensioen gaat. Maar je kan zelf je leven inrichten, en dat laat ik zien. Je hebt durf en moed nodig om niet voor het gebaande pad te kiezen.’

Lees hier het hele artikel.

‘Heel veel mensen hebben mij om mijn burn-out afgekeurd. Vrienden keerden mij de rug toe, terwijl ik juist even voor mezelf koos. We houden elkaar soms te veel in keurslijven, terwijl we soms niet weten wat erachter zit. Ik ben heel blij met de award. Het is een beloning dat ik het dus wél kan.’

Lees hier het artikel online en via deze link in de digitale krant.

‘Als ik eerlijk ben, denk ik dat een belangrijk deel van de oorzaak van burn-outklachten wordt veroorzaakt door ons schoolsysteem. Ik bedoel: je wordt geboren, gaat naar school, krijgt een baan, je pensioneert en gaat dood. Dat systeem maakt dat mensen zich niet bewust worden van hun eigen regierol. Je hebt als mens echt keuzes en eigen verantwoordelijkheid. Het systeem maakt dat we weinig creatief denken.’ 

Lees hier het hele artikel.

‘Daarnaast ontving één van de 100 jongeren op de lijst de Lenovo Different is Better-award. Met deze award wil Lenovo jongeren aanmoedigen die anders durven zijn en anderen inspireren om niet het geijkte pad te volgen. Ze vallen op doordat ze naar vooruitgang streven en niet ophouden tot de wereld een stukje beter is. Dit jaar ging de award naar Nikki Pommer.’

Lees hier het hele artikel.

Nikki accepteert inmiddels volledig wie ze is. Ze heeft haar rol gevonden in het doorbreken van taboes en het verminderen van burn-outs. “Dit is mijn puzzelstukje in het grotere geheel. Mijn burn-out heeft me gebracht waar ik moet zijn en is het bewijs dat ik het wel kan. Ik heb mijn burn-out op een positieve manier om weten te zetten in alles wat ik doe en het sterkste, beste deel van mij. Blijf bij jezelf en leer jezelf kennen. Weet wie je bent en ben daar trots op!”

Lees hier het volledige artikel.

VIDEO'S

podcasts

archief van publicaties

Hieronder vind je een overzicht van alle interviews en persberichten die er gepubliceerd zijn.

2020

5 x met deze tips kom jij je weekend wel door – Indebuurt Breda

De favorieten van Chinouk Thijssen – The Goal Getter BE

2019

Cadeautips van Nederlandse auteurs – Femke Meijboom

Uitreiking Jonge 100 2019 – NOS Jeugdjournaal

7 x inspirerende vrouwen in Breda – Indebuurt.nl

Jong en gedreven: Bredase Nikki Pommer genomineerd voor VIVA400 – BredaVandaag

Nikki (22) in VIVA400 – PrinsenbeekNieuws

Nee zeggen is een kunst – The Goal Getter BE

Fotoportret Nikki Pommer – Femke Meijboom

Voorkennisfestival wijst jongeren op kunst (en valkuilen) van het leven – Dagblad van het Noorden

Prinsenbeekse Smaakmakers – PrinsenbeekNieuws

Wat is normaal? – Jong & Assertief

Ik doe het! – VrouwenOndernemen.nl

Award ‘Jonge 100’ voor Nikki Pommer – PrinsenbeekNieuws

Bredase Nikki Pommer winnaar ‘Different is Better-award’ Jonge 100 2018 – BredaVandaag

Bredase Nikki Pommer winnaar Different is Better-award – BredaBuurt

2018

Bredase Nikki Pommer kanshebber de Jonge 100 – BredaseBode

Jonge ondernemer, visionair en auteur Nikki Pommer – BredaBuurt

Twintigjarige Nikki Pommer schrijft boek – Modern Prinsenbeek

Instagram