Genomineerd voor de Duurzame Jonge 100

Deze week was sowieso al een fijne week, maar de absolute piek van dinsdagmiddag 6 mei was er eentje om te onthouden. Ik was de hele dag vrolijk bezig geweest met de website en besloot aan het einde van de middag nog eventjes mijn mail te checken omdat ik wat tijd over had.

In mijn mailbox zag ik een mailtje staan van de Duurzame Jonge 100. Ik wist dat ik opgegeven was door een aantal mensen en had zelf ook nog wat dingetjes opgeschreven voor de nominatie, omdat ik had gezien dat een aantal gegevens niet meer helemaal up to date waren.

De Duurzame Jonge 100 is een initiatief van de organisatie Sustainable Motion. Zij maken elk jaar een lijst van 100 jongeren t/m 32 jaar die laten zien dat een duurzame toekomst mogelijk is. De 100 jongeren in de lijst mogen zichzelf dus een duurzame koploper noemen!

Ik zelf ben genomineerd vanwege mijn inzet voor sociale duurzaamheid en hoe ik mijn bewustzijn op het gebied van burn-out preventie, duurzame talentontwikkeling en persoonlijke groei onder de aandacht breng door middel van mijn boek, blog, gastlessen en workshops.

Fruit is gewoon gezond. 🙂

Ik had zelfs twee mailtjes binnen, waarvan ik de bovenste als eerste opende. Hierin stond dat de nominaties inmiddels bekend waren en dat ik helaas niet bij de voorselectie van 200 jongeren voor dit jaar was geselecteerd.

Natuurlijk vond ik het jammer, maar ik gun het iedereen die in die lijst staat net zoveel als mezelf. Ik geloof erin dat iedereen die iets moois voor de wereld doet beloond mag worden voor zijn werk dus daarom racete ik naar de website om te kijken of een vriendin van mij wél genomineerd was – zodat ik op haar kon stemmen.

En dat was zo! Ik gaf natuurlijk meteen mijn stem en scrolde op mijn gemakje door de lijst – benieuwd naar de andere genomineerden. Grappig genoeg zag ik plotseling mijn eigen naam daar ineens tussen staan! Je kan wel voorstellen dat dit even voor een opgetrokken wenkbrauw zorgde, maar ik ging opnieuw naar mijn mailbox.

Het was inderdaad zo dat ik op twee verschillende maillijsten stond, en toevallig had ik de ‘helaas’ mail als eerste geopend. De mail daaronder was een enthousiaste felicitatie voor de nominatie en alle instructies. Dus kortom: een onwijs toffe gebeurtenis, waarin ik genomineerd ben voor de Duurzame Jonge 100!

En nu?

Ik ben genomineerd in de categorie Bewustwording en educatie en dat vind ik een onwijs groot compliment gezien dat ook precies is wat ik doe! Inmiddels gaat de jury buigen over alle genomineerden om een definitieve lijst op te stellen – maar je kan ook jouw stem uitbrengen!

Het is namelijk zo dat wanneer de jury voor een keuze staat waarin twee genomineerden tegen elkaar opwegen, de stem van het publiek doorslaggevend kan zijn! Plus: het laat natuurlijk zien wat het bereik is van jouw impact.

Daarom zou ik je graag vragen: als je vindt dat ik in deze lijst thuishoor, zou je dan je stem willen uitbrengen? Het kost nog geen minuutje (oké, misschien wel – de website is soms een beetje traag) en kan via deze link. Stemmen kan tot 27 mei en elke stem telt!

Ik ben in ieder geval ontzettend dankbaar voor het vertrouwen en deze nominatie. Dank je wel!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

11   39
7   71
19   55
15   89
31   55