Zin om naar content te luisteren? 4 x inspirerende podcasts

Het maken van podcasts is hot en wordt steeds meer gebruikt als een ideaal middel om je boodschap over te brengen. Momenteel schieten de podcasts als paddenstoelen uit de grond, en dat betekent dat er een groot aanbod is om uit te kiezen. In dit artikel vind je vier van mijn favoriete podcasts tips.

Voordat we naar de tips overgaan moet ik wel toegeven dat ik niet een luisteraar ben die altijd up-to-date is. Er zitten nu eenmaal maar een specifiek aantal uren in een dag en ik kies er meestal voor om te lezen ter inspiratie en ontwikkeling. Echter probeer ik wel meer ruimte in te bouwen om podcasts te luisteren. De onderstaande vier zijn voor mij bronnen van inspiratie, kennis en enthousiasme.

1. On Purpose with Jay Shetty

Het is volgens mij 2016 geweest toen ik Jay Shetty voor het eerst ontdekte door een filmpje op Facebook. Vervolgens ging er een paar jaar overheen totdat ik hem weer tegenkwam op Instagram en ik raakte vooral geboeid door zijn integere uitstraling in combinatie met de wijsheid die hij deelt.

Je snapt dus wel dat ik hem graag volg. In 2019 kwam de film Shazam uit met Zachary Levi in de hoofdrol. Ik had de film gezien en werd meteen fan van Zach, door zijn persoonlijkheid en openheid over mentale gezondheid. Toen ik zag dat hij een podcast interview had gedaan met Jay Shetty twijfelde ik geen seconde: luisteren die handel.

In dit interview hebben de twee mannen het over therapie, mentale gezondheid en zelfliefde. Erg leuk om hier twee mannen diepgaand over te horen praten, omdat er voor mijn gevoel bij mannen vaak een groter taboe op ligt om open te zijn over hun gevoel dan bij vrouwen. Ik kijk zelf enorm uit naar de afleveringen met Gabrielle Bernstein, Gary Vaynerchuk en Marie Forleo.

On Purpose | Jay Shetty

2. Celine Charlotte Podcast

Charlotte noemde ik ook al als Instagram tip om te volgen. Haar podcast ligt qua content wat mij betreft in een verlengde van haar Instagram account. Erg inspirerend om te luisteren! En vaak bespreekt ze ook een relevant onderwerp waar ik me op dat moment mee bezighoud.

In haar podcast heeft Charlotte het over introvert zijn, volgers opbouwen op Instagram door middel van Instagram Stories, ondernemen en groeien naar nieuwe niveaus in je leven. Dit is overigens een van de podcasts waarmee ik wel helemaal bij loop.

Celine Charlotte Podcast | Charlotte van ‘t Wout

3. The Brief

Dit is volgens mij de allereerste podcast die ik luisterde. Het gaat voornamelijk over content, marketing en media. De podcast is onderdeel van Wayne Parker Kent. Er verschijnen regelmatig nieuwe afleveringen met inzichten, nieuwtjes en tips.

De podcast wordt gehost door Mark Schoones en Matthijs Tieleman die regelmatig interessante gasten uitnodigen om te interviewen. Ik vind het inspirerend om tijdens de interviews te horen wat voor tips er gedeeld worden op het gebied van marketing en content door opgedane ervaring.

The Brief | Wayne Parker Kent

4. Andermans Zaken

Van deze podcast heb ik pas één aflevering geluisterd. De aflevering waar Charlotte van ‘t Wout werd geïnterviewd. De podcast is onderdeel van nu.nl en de andere afleveringen zien er ook erg veelbelovend uit.

Allerlei ondernemers en carrière makers worden geïnterviewd over hun, ja, zaken. De dynamiek tussen de twee hosts – Thomas Moerman en Lisa Peters – is leuk om te luisteren en daardoor ontstaan ook goede interviews. De podcast staat absoluut op mijn to listen lijst!

Andermans Zaken | nu.nl

Terwijl ik dit artikel schrijf zie ik dat er meerdere podcasts in mijn lijst staan die ik zou kunnen noemen, maar daar heb ik of pas een klein deel van gehoord of nog geen aflevering. Wellicht voor een vervolg van dit artikel! Wat is jouw absolute podcast tip?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *