Dit was januari: afval opruimen, opstarten en boeklancering

In december stroomt mijn tijdlijn vol met goede voornemens en doelen voor het nieuwe jaar. In januari stroomt mijn tijdlijn vol met alle herinneringen dat de eerste maand van het nieuwe jaar voorbij is. Dat klopt. Omdat ik lifestyle een tof onderwerp vind om over te schrijven, besloot ik een nieuwe rubriek op mijn blog te introduceren: een maandverslag. Lees over hoe ik mijn nieuwe decennium begon, wat bijzondere momenten waren en wat mijn inzichten zijn.

Om alle gebeurtenissen van januari samen te vatten moet ik eventjes mijn agenda openen. Dat was overigens een nieuw iets voor mij: voor het eerst begon ik het jaar met een digitale agenda. Ik kan zeggen dat ‘ie goed bevalt. Vorig jaar had ik een Purpuz Planner. Ondanks dat het design prachtig is, heeft het mij niet echt geholpen met het stellen van doelen. De mensen die mijn vlogs op Instagram volgen weten inmiddels ook dat ik heb besloten om in 2020 geen doelen te stellen. Daar volgt nog een blog over.

Cool to Care

Oud & Nieuw was rustig. Ik ben sowieso geen feestbeest, dus ik vond het prima om met Ik hou van Holland het jaar te eindigen. Om twaalf uur hebben mijn moeder en ik elkaar gelukkig nieuwjaar gewenst, gezellig gekletst en uiteindelijk zijn we gaan slapen.

Het vuurwerk wat de lucht in werd geschoten was prachtig van kleur, maar toch word ik er treurig van als ik eraan denk wat voor negatieve impact het heeft op het milieu, mens en dier. Om dat verdrietige gevoel in iets positiefs om te zetten besloot ik op Nieuwjaarsdag makkelijke kleding aan te trekken en vuurwerk op te gaan ruimen.

Het werkte goed, want in mijn directe omgeving ruimde ik maar liefst 45,9 kilogram vuurwerkafval op. De eerste dag werd ik geholpen door mijn moeder en twee lieve kinderen van de overburen. Daarna ben ik nog twee dagen verder gegaan. Het grootste vuurwerkafval is opgeruimd, helaas is er zoveel versnipperd dat het me niet gelukt is om écht alles weg te halen.

Met de actie besloot ik ook een nieuw initiatief te starten: cool to care. Want het is ook mega cool om te laten zien dat je geeft om jezelf, je medemens en de aarde. Welke kant ik opga met het initiatief weet ik nog niet, want ik heb veel ideeën om een positief verschil te maken. We gaan het ontdekken.

Groeien als ondernemer

In de eerste week van het nieuwe jaar begon ik ook met een aantal administratieve zaken: mijn nieuwe btw-nummer op de facturen zetten en belletjes plegen voor een factuur die veel te lang openstond. Deze partij was akkoord gegaan met mijn algemene voorwaarden zonder die van hen ook maar enigszins te noemen.

Dat betekende dat ik bijna dertig dagen op betaling kon wachten in plaats van de afgesproken veertien dagen. Ik ben niet de moeilijkste, als een opdrachtgever een versoepelde betalingsregeling wil ben ik altijd bereid voor overleg. Maar bij deze opdracht verliep de communicatie stroef.

Ik vind het overigens helemaal niet erg, want ik was er al op aan het wachten dat zoiets met een klant ging gebeuren. Dan kan ik alleen maar mezelf uitdagen te groeien als ondernemer en dit zakelijk op te lossen. Wat mij betreft is de uitdaging geslaagd!

Freelance redacteur

In de tweede week van januari begon ik als freelance redacteur voor Indebuurt Breda. Een supertof platform dat landelijk in meer dan drieëndertig steden is gevestigd en lokaal nieuws, inspiratie en hotspots naar de lezer brengt. Ik schreef in de afgelopen vier weken twintig artikelen, die vanaf februari hier te lezen zijn.

Het is overigens geen wekelijks terugkerende activiteit, maar vooral wanneer er op de redactie extra handen nodig zijn. Kortom: hele leuke samenwerking om nog meer ervaring op te doen en nieuwe mensen en plekken te leren kennen.

Update: inmiddels staan mijn artikelen online. Die kun je lezen via deze link.

Ochtendroutine

In januari startte ik ook een nieuwe ochtendroutine. Die bestaat uit opstaan, ontbijten, het schrijven van trusting pages in mijn notitieboek, lezen en een wandeling maken. Inmiddels is mijn ochtendroutine er een beetje bij ingeschoten, dus het schrijven van dit artikel is een perfecte herinnering om het vanaf morgen weer op te pakken.

Ik zal binnenkort een blog schrijven over het opzetten van een effectieve ochtendroutine.

Afronding van Indie

In de zomer van 2019 begon ik met het schrijven van een nieuw boek, Indie. Dit boek is ontstaan vanwege de toenemende vraag over het uitgeven van je boek in eigen beheer. Eerst wilde ik een live-sessie op Instagram organiseren, maar uiteindelijk besloot ik een boek erover te schrijven.

Meer weten over hoe Indie is ontstaan? Dat lees je in deze blog. Week 3 van het nieuwe jaar stond dus ook in het teken van het afronden van Indie, zodat ik het eind januari kon uitgeven. Helaas is eind januari niet helemaal gelukt, maar inmiddels staat de datum gepland voor 7 februari. Er zijn al een heleboel pre-orders binnengekomen, dus mocht je interesse hebben: t/m 7 februari betaal je voor Indie €12,95. Bestellen kan hier.

Tekst loopt door onder foto.

Foto gemaakt door Femke Meijboom die langskwam in januari

Rust & flow

Week 4 begon met twee ongeplande dagen. Als ik zo terugkijk weet ik niet eens meer wat ik toen heb gedaan. Waarschijnlijk had ik behoefte aan werken zonder planning, dus daarom staan er geen taken voor maandag en dinsdag in mijn agenda. De rest van die week hield ik interviews voor Indebuurt, schreef ik artikelen en regelde ik randzaken voor Indie.

De laatste week van januari besteedde ik ook met schrijven voor Indebuurt, randzaken voor Indie regelen zoals de kaft, pre-orders en webshop update en maakte ik alvast een overzicht voor alles wat ik voor februari kon inplannen. In januari sprak ik trouwens ook met hartstikke leuke mensen af voor koffie, interviews, kennismakingen en nieuwe klanten.

Deze week begon trouwens de Instagram cursus #worthit van Charlotte van ‘t Wout. De cursus gaat over het bepalen van je tarieven als ondernemer. Vorig jaar volgde ik de cursus en dat gaf mij toen enorm veel inzichten. Daarom besloot ik mezelf een cadeautje te doen en de cursus nog een keer te volgen. Leuk om te zien hoe je er dan toch weer nieuwe dingen uithaalt en er door geïnspireerd raakt.

Belangrijkste inzichten

Ik steek gigantisch veel tijd, energie en aandacht in het dagelijks ontwikkelen van mezelf. Deze maand deed ik dat door de boeken Super Attractor van Gabrielle Bernstein en Think and Grow Rich van Napoleon Hill te lezen. De eerste heb ik al uit, de tweede nog niet.

Januari stond in het teken van balanceren tussen mijn oude overtuigingen en de nieuwe overtuigingen die ik schrijf. Eind 2019 namen ontwikkelingen in sneltreinvaart toe zonder dat ik daar zelf keihard voor hoefde te werken.

Begin januari kakte mijn mindset een beetje in, waarbij ik onzeker was of diezelfde toffe dingen opnieuw mogelijk waren. Dat is zo. Ik hoef er alleen maar in te geloven en m’n ding te doen. Inmiddels wordt het steeds makkelijker voor me om volledig op mijn eigen skills te vertrouwen en dat werpt z’n vruchten af. Ik kijk uit naar wat februari me mag brengen!

Dit artikel bevat affiliate links: dat betekent dat als jij op een product klikt en dit koopt, ik een deel van de opbrengst krijg.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

3   56
9   63
4   56
24   72
7   64