Dit mocht ik testen: het A4-fotoboek van Fotofabriek

Het is inmiddels alweer een behoorlijke tijd geleden, maar toen ik jonger was vond je mij regelmatig knutselend achter de keukentafel. Dan trof je plakkende vingers, lijmstiften, losse foto’s en boeken aan op tafel waar ik dan één boek van wilde maken met al mijn herinneringen. Inmiddels hebben die plakkende vingers plaatsgemaakt voor toetsenborden en een muis – maar een fotoboek maken vind ik nog steeds erg bijzonder. Je kan je dan ook voorstellen dat ik met alle liefde en plezier instemde met het ontvangen van een A4-fotoboek om te testen.

Een paar maanden geleden ontving ik een mailtje van Fotofabriek met de vraag of ik een van hun fotoboeken wilde testen en daar vervolgens een blog over zou schrijven. Ik heb zoiets nog nooit eerder gedaan, maar het leek me wel enorm leuk om te ervaren. Daarbij: het maken van een fotoboek over de afgelopen twee jaar – sinds de uitgave van mijn boek – stond hoog op mijn moet-ik-ooit-eens-doen-lijstje. Zo gezegd zo gedaan, het werd gewoon voor me gemanifesteerd!

Specificaties

Ik mocht dus een fotoboek van A4-formaat testen. In het begin denk je er niet zo over na hoe groot zo’n boek exact is, maar bij ontvangst kwam dat besef pas. Het is een fijn formaat voor een fotoboek, want zo weet je zeker dat je je foto’s in alle volledigheid kan zien.

Gebruiksvriendelijk

Om het fotoboek te maken werk je met een programma op de website van Fotofabriek zelf. Het is ook mogelijk om een fotoboek te uploaden, maar van dat soort designprogramma’s heb ik geen verstand waardoor ik gewoon lekker hun eigen programma gebruikte.

Wat me opviel is dat dit programma zeer gebruiksvriendelijk werkt en er dus eigenlijk geen technische (voor)kennis nodig is om je fotoboek te ontwikkelen. Dat maakt het nog eens extra leuk en toegankelijk, omdat je op die manier veel sneller tot een fotoboek komt dan wanneer je nog moet sjouwen met van alles en nog wat.

Je kan je dus wel indenken dat ik zo klaar was met het maken van mijn fotoboek. Superfijn!

Levertijd

De levertijd was een paar dagen (logisch ook, een fotoboek wordt helemaal op maat gemaakt). In eerste instantie zou het fotoboek op vrijdag komen, maar verrassend genoeg viel het donderdag al op de deurmat! Ik wilde de unboxing van het pakket eigenlijk opnemen voor Instagram, maar ik had vanuit enthousiasme het pakketje al uitgepakt voordat dat kon.

Waar ik erg blij mee was, was dat het fotoboek stevig verpakt was. Je verstuurt toch materiaal dat goed beschermd moet worden. Ik vind niks zo erg als producten die beschadigd binnenkomen. Vooral blij en voldaan was ik met de verpakking alleen al – en dat is dus iets waar ik op let tijdens het online winkelen en ontvangen van pakketjes.

Resultaat

Met het resultaat ben ik enorm tevreden en dankbaar voor. Het eerste wat mij al van mijn stoel afblies was de hardcover kaft (dus een harde kaft), waarbij mijn foto in perfecte resolutie was gedrukt! Dat was overigens ook een van de pluspunten van het maken van het fotoboek: het programma geeft aan wanneer de foto te groot of te klein is, waardoor je kan voorkomen dat de resolutie verslechterd.

Dankzij die aanwijzingen kon ik dus gemakkelijk zien hoe groot bepaalde foto’s moesten zijn met als resultaat een kaft die perfect in resolutie was. Zoals je kan zien heb ik gekozen voor een foto waarbij ik mijn allereerste prijs ontvang na het schrijven en uitgeven van mijn boek – dus ik was compleet in mijn nopjes met de eerste indruk.

Vervolgens ben ik aandachtig door het fotoboek gaan bladeren – en alle herinneringen die bij deze foto’s horen, voelde ik weer helemaal. Wat mij betreft is dat ook het doel van een fotoboek: het vangen en opnieuw laten beleven van je herinneringen. Ik voelde bij elke foto precies hoe de gebeurtenis van en om die foto heen eruitzag en werd er zelfs een beetje emotioneel van. Dankzij dit fotoboek kon ik perfect de afgelopen twee jaar beleven en dat bracht me onwijs veel vreugde, inspiratie en plezier.

Het was echt een realisatiemoment van wat voor moois er de afgelopen jaren is gebeurd. De kwaliteit van het papier is overigens ook goed – stevig en glad. Hierdoor kun je er gemakkelijk doorheen bladeren, zonder dat je bang bent dat een blad scheurt. Ik vond het echt super dat ik dit boek mocht testen en ontvangen – en kan je ook aanraden dat als je een fotoboek wil, je het bij fotofabriek laat drukken. Om het je nog makkelijker te maken, kun je via deze link meteen een fotoboek ontwikkelen en een order plaatsen.

Canvas

Met het upgraden van mijn huis, kantoor en slaapkamer staat het laten drukken van een foto op canvas absoluut op mijn verlanglijstje. Gelukkig biedt Fotofabriek ook de mogelijkheid om dat te realiseren, want via deze link kun je jouw favoriete foto op canvas laten drukken. Stuur je mij een foto of bericht zodra je ook een fotoboek hebt gemaakt of een foto op canvas laat drukken?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *