DE WIJZE LESSEN VAN EEN TWINTIGER

Dit boek bood mij niet alleen de mogelijkheid om mijn proces in kaart te brengen, maar het bood me ook de mogelijkheid om het te delen met iedereen die dit boek oppakt. Het delen van mijn proces is voor mij zo belangrijk geweest, omdat ik weet dat er meerderen met mij zijn die zich zo kunnen voelen. Delen is helen, denk ik maar.

In de zomer van 2015 stopte de toen 17-jarige Nikki Pommer met school. Na het behalen van haar mavo-diploma, stroomde zij door naar de havo. Ze was van zichzelf enorm prestatiegericht en wilde altijd meer bereiken. De manier waarop ze naar zichzelf keek liet ze afhangen van de prestaties die zij bereikte.

Hard werken was de norm voor haar, maar ze vergat hierbij aan zichzelf te denken waardoor ze zichzelf compleet wegcijferde. Tot er een moment kwam waarop de man met de hamer verscheen. Ze werd hierdoor gedwongen om te stoppen met alles wat ze deed en om haar leven onder de loep te nemen: school, werk en relaties.

In De wijze lessen van een twintiger heeft zij alle lessen gebundeld die zij de afgelopen drie jaar door haar stap terug heeft geleerd. Ze heeft de essentie van zichzelf en haar leven teruggevonden, waardoor ze nu in staat is om dit bewustzijn met de wereld te delen. Ze bespreekt onderwerpen zoals hooggevoeligheid, onze huidige streefcultuur, minimalisme, grenzen en onderwerpen omtrent persoonlijke groei.

REACTIES VAN LEZERS - 3,88 sterren op goodreads

‘Als de hele wereld zo zou leven, zou de wereld er een stuk mooier uitzien.’

‘In dit boek wil ik het liefst met een markeerstift aan de slag gaan.’

‘Met recht wijze lessen. En dat van iemand die zo jong is – knap hoor. Geweldig geschreven.’

‘Fijn boek om te lezen, als dertiger ook zeker herkenbare dingen tegengekomen. Aanrader!’

Meer reacties van lezers zien? Klik dan hier.

Waarom De wijze lessen van een twintiger?

'EEN VOLWASSEN BOEK!'

‘Angst is ook een belangrijk thema in dit boek. Of eigenlijk: het overwinnen van angsten. Angst voor financiële tekorten, angst voor het verbreken van je relatie en angst voor nieuwe ervaringen. Nikki leerde dat je het leven kunt leven op twee verschillende manieren: vanuit angst en vanuit groei. Waar die eerste manier vaak veiliger voelt, kan die tweede manier je zoveel meer brengen. Wat ik ook bijzonder vind is dat Nikki diep ingaat op het uitspreken van angsten en het herkennen ervan. Wanneer je dat doet, ontstaat er eigenlijk direct veel meer ruimte.’ 

Lees de volledige recensie op Lifejunkie.nl

'Het laatste duwtje dat ik nodig had!'

‘Het boek geeft mij net het laatste duwtje in de rug dat ik nodig heb. Ik praat al bijna twee jaar over de dingen die mij overkomen zijn, heb zelfs groepslessen gehad die ook wat dingen losmaakte, maar nee. Ze hebben nooit zulke heldere woorden gebracht als dit boek! Dit boek kan ik iedereen aanraden. Ik heb de laatste maanden veel series gekeken, boeken en artikelen gelezen over het opruimen van je huis en geest, maar dit boek is een echte eyecatcher!’

Lees de volledige recensie op Nakitaslibrary.nl

'VLOT, STRAIGHT TO THE POINT EN EEN POSITIEVE DRAAI!'

‘Nikki’s schrijfstijl en manier van verwoorden is erg vlot, straight to the point en ze geeft een positieve draai aan de onderwerpen. Ze gebruikt voorbeelden die voor iedereen herkenbaar zijn, dus je hebt de kans dat je je soms wat betrapt voelt.
Heel eerlijk: Als ik dit boek eerder had gelezen, was mijn leven een stuk makkelijker geweest en waren een hoop frustraties veel eerder de wereld uit.’

Lees de volledige recensie op Imaginary Books.

'VROLIJK, HANDZAAM BOEK MET RUSTGEVENDE COVER!'

‘Wat ik zelf heel fijn vond aan dit boek is dat het eens niet door een veertigplusser met heel veel levenservaring is geschreven. Maar door een twintiger die al heel wat bruggen in haar leven overwonnen heeft. Ook vind ik het heel fijn dat Nikki schrijft vanuit zichzelf en daarna de theorie er op toepast. En haar wijze lessen vanuit haar eigen situatie deelt. Dit maakt het allemaal veel behapbaarder en herkenbaarder.’

Lees de volledige recensie op Serendipity Books.

'ELKE ZIN IS RAAK. EEN INSPIREREND EN MOTIVEREND BOEK!'

“Nikki Pommer heeft een fijne stijl. Het is alsof je in gesprek bent met een goede vriendin. Ze maakt je aan het lachen, is bloedje eerlijk en geeft je soms een schop onder je kont.”

Lees hier de volledige recensie op Veronique’s Boekenhoekje. 

RECENSIE-EXEMPLAAR AANVRAGEN

Wil je een recensie-exemplaar ontvangen om een recensie over het boek te schrijven voor een artikel, blog of video? Je vraagt gemakkelijk een e-book exemplaar aan. Er is een beperkte oplage fysieke recensie-exemplaren aanwezig.

INKOOP BOEKHANDEL

Momenteel is De wijze lessen van een twintiger nog niet beschikbaar via het Centraal Boekhuis voor inkoop. Echter werk ik wel direct samen met boekhandels om het boek beschikbaar te stellen via de boekhandel. Het is dan ook mogelijk om in overeenstemming voor een aantrekkelijk tarief De wijze lessen van een twintiger in te kopen. Neem voor vragen, opmerkingen en/of bestellingen contact met mij op. Ik sta je graag te woord voor het beantwoorden van vragen of een samenwerking.

BESCHIKBAARHEID BOEKHANDEL

Wanneer je De wijze lessen van een twintiger voor 17.00 uur besteld, heb je het boek meestal de volgende dag nog in huis. Koop je het boek toch liever bij de boekhandel? Hieronder vind je een overzicht waar je exemplaren van het boek kan vinden. Levert jouw boekhandel het boek niet? Vraag een medewerker dan zeker naar de mogelijkheden.

  • Libris Buitelaar Breda, Grote Markt 11 – 4811 XL Breda 
  • Kemenade & Hollaers Breda, Ginnekenweg 54 – 4818 JG Breda

Foto gemaakt door de fantastische fotografe Femke Meijboom