SPEAK UP CURSUS

Iedereen is een spreker. Daar geloof ik heilig in. Het is ook enorm makkelijk om spreker te zijn, want je hoeft alleen maar woorden voor te gebruiken en je bent aan het spreken. Toch? 

Steeds meer mensen hebben de wens om ook professioneel spreker te zijn. Op een podium te staan. Hun verhaal te delen. Mensen te inspireren, motiveren of aan het denken te zetten. Spreken is momenteel een hot topic en dat is maar goed ook: de vraag naar sprekers is groot. Er verschijnen steeds meer events, summits of andere gelegenheden in Nederland waarbij er behoefte is aan professionele sprekers die het publiek weten te raken.

Dat is precies waarom ik de cursus #SpeakUp heb ontwikkeld: om te zorgen dat het publiek van jouw verhaal en jouw personality mag genieten. Scroll gauw verder om te ontdekken wat de #SpeakUp cursus inhoudt en wat je kan verwachten wanneer je meedoet.

jouw doel

… Je droomt ervan om op het podium te staan, je verhaal en/of expertise te delen – maar je hebt geen idee hoe je moet beginnen. Je loopt wellicht nog tegen angsten aan om daadwerkelijk je podium te pakken en stem te laten horen. Je wilt er voor gaan, maar weet nog niet hoe. Got your back. De cursus is geschikt voor je, want we gaan aan de slag met mindset, podiumangsten overwinnen en je leert hoe je je stem optimaal kan gebruiken.

… Je bent al door de eerste fase heen en er klaar voor om je podium te pakken. Wellicht heb je zelfs al een sprekerspagina op je website staan en een paar klussen gehad. Nu wil je doorpakken, spreken serieuzer nemen en er een roulerend onderdeel van maken. Je wilt dat mensen aan jou denken wanneer ze een spreker zoeken met jouw expertise. Je bent er klaar voor om meer uit je netwerk te halen, jezelf nog sterker te profileren en opdrachten binnen te halen.

… Je staat steeds vaker op het podium, geniet daarvan en vindt het fantastisch om je kennis als spreker bij te schaven. Let’s do this! Wellicht vind je het fijn om meer te leren over hoe ik mijn tarieven bepaal, merk uitbouw en in de media terechtkom. De cursus is zowel voor de absolute beginner, als de beginnende spreker en de spreker die graag zichzelf verder wil ontwikkelen. Waarom? Omdat we meerdere onderdelen bespreken die nodig zijn om succesvol te zijn.

DE INHOUD VAN DE CURSUS - WAT GAAN WE DOEN?

1. mindset & podiumangst

Tijdens de eerste dag van de cursus gaan we aan de slag met de belangrijkste mindset-elementen om te zorgen dat je vol zelfvertrouwen voor een groep of op een podium komt te staan. Daarnaast bespreken we veelgehoorde overtuigingen met betrekking tot podiumangst en gaan we er samen doorheen om deze angsten niet langer in de weg van jouw droom te laten staan.

2. STEMGEBRUIK & HOUDING

Op de tweede dag duiken we dieper in op het goed neerzetten van je stem, zodat deze krachtig bij het publiek overkomt. Daarnaast gaan we ook aan de slag met je houding: want hoe sta je? Waar laat je je handen? En hoe kun je je handen gebruiken om je verhaal te versterken? Welke houding gebruik je op het podium om je verhaal kracht bij te zetten en zo sterk mogelijke indruk te maken?

3. presentatie & branding

Tijdens de derde dag staan presentatie en branding voorop. Deze dag verdelen we op in twee onderdelen: presentatie op het podium en presentatie buiten het podium. Hoe presenteer je je op het podium? Welke kleding trek je aan? Maar ook: hoe presenteer je jezelf buiten het podium? Hoe ontwikkel je je eigen merkwaarden als spreker en hoe trek je die door in jouw keynote?

4. STORYTELLING & VORMEN

Hoe steekt een goede keynote in elkaar? Welke vormen heb je binnen het vak als spreker? Wat zijn de verschillen? Hoe zorg je dat jouw boodschap goed en duidelijk overkomt bij het publiek? Hoe pas je storytelling toe in een praktische keynote met expertises? We duiken er tijdens deze dag compleet op in om te zorgen dat jouw keynotes, workshops en verhaal on fleek zijn.

5. marketing & sales

Een onderwerp dat we absoluut niet mogen vergeten: jezelf neerzetten in de markt als spreker en jezelf verkopen als spreker aan een opdrachtgever. Hoe kom je aan opdrachten? Hoe kom je bij de juiste mensen terecht? En wat zijn gangbare tarieven die je kan vragen? Is ‘gratis’ spreken echt een no-go of kun je dat heel strategisch toepassen om resultaten te boeken? We gaan het ontdekken.

6. live q&a

Met het bespreken van alle vragen kan ik me voorstellen dat er vragen tussendoor ontstaan, waar misschien ook wel andere deelnemers over nadenken. Je kan de vragen dagelijks insturen en ik zorg dat de vragen behandeld worden tijdens de live Q&A. Deze kun je natuurlijk live bijwonen en 24 uur na dato terugkijken. 

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN DE CURSUS?

PRAKTISCH & makkelijk TE VOLGEN

De cursus volg je gemakkelijk via een gesloten Instagram account. Dat betekent dat alleen degenen met een kaartje toegang krijgen tot dit account. Wanneer de betaling is voldaan stuur je een volgverzoek naar het account en krijg je toegang. Elke cursusdag wordt rond 11.00 een reeks stories geplaatst waar alle informatie van de cursus staat. Daarnaast vind je in de feed tegels met opdrachten die aansluiten bij de besproken theorie. 

Op woensdag 4 maart krijg je toegang tot het Instagram account. De cursus start op 16 maart en duurt tot 20 maart. De live-sessie vindt plaats op 24 maart. Je kan alle stof t/m 1 mei terugkijken. Na de cursus ontvang je ook een naslagwerk met samenvatting van de theorie en opdrachten.

INTERACTIEF EN COMMUNITY

Een van mijn voornaamste doelen met deze cursus is het creëren van een interactieve, stimulerende community waarbij iedereen met een geïnspireerd en empowered gevoel aan de slag gaat. Naast de theorie en opdrachten kun je dus ook een gezellige groep verwachten waarin we elkaar helpen de volgende stappen in onze sprekerscarrière te zetten.

een mix van alle aspecten

Alle besproken onderwerpen van de cursus zijn van belang om succesvol spreker te zijn. Het een kan niet zonder het ander. In de cursus wordt niet alleen je houding of stem besproken, maar ook je merkwaarden, het verspreiden van je boodschap en klussen binnenslepen. Daarnaast wisselt de theorie af met praktische opdrachten en hebben we een gezellige community. 

meer over nikki...

Nikki Pommer (1997) is de auteur van de boeken De wijze lessen van een twintiger en Indie. Na de uitgave van haar boeken werd ze steeds vaker gevraagd als spreker en rolde ze het sprekersvak in. Inmiddels is lezingen geven, trainingen geven en presenteren haar core business. De afgelopen twee jaar sprak ze voor meer dan duizend mensen, stond ze naast gerenommeerde sprekers op het podium en verschijnt ze tot op de dag van vandaag regelmatig in de media waaronder WorkJuice, Metro, Mind Young Studio en Nieuws.nl. Ze won alleen in 2019 al twee prijzen (Different is Better-award en Bredase Smaakmaker), naast vijf nominaties in datzelfde jaar. Ze werkte o.a. samen met de Kamer van Koophandel, Avans Hogeschool en het Voorkennisfestival. Nu ook met jou?

DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE

mix van alle aspecten

Er is niet één factor die het succes maakt of breekt van een spreker. Meerdere onderdelen zijn belangrijk en daarom is dat ook precies wat we gaan doen: de belangrijkste facetten in deze cursus behandelen zodat jij straks de juiste handvatten hebt om te knallen op het podium. 

datum

De cursus is een 5-daagse Instagram cursus die start op maandag 16 maart en eindigt op vrijdag 20 maart. Je hebt vervolgens nog t/m 1 mei toegang tot het Instagramaccount. Koop je een kaartje? Leuk! Je krijgt vanaf 4 maart toegang tot het Instagram account.

PILOTPRIJS

Je doet mee aan de cursus voor €27,- inclusief btw. Dit is de pilotprijs, omdat het de eerste keer is dat ik deze cursus geef. Grote kans dat de prijs omhoog gaat zodra het voor de deelnemers en mij bevalt, dus maak zeker gebruik van deze mogelijkheid. Je ontvangt ook een factuur!

Instagram