coaching

Ben je er klaar voor om eindelijk dat idee dat al jaren op de plank ligt uit te werken tot een boek? Dan ben je met deze pagina op het juiste (web)adres! Als schrijfcoach begeleid ik je tijdens het schrijven van je boek of e-book.

Ik werk met schrijvers die nog moeten beginnen aan hun boek, maar ook met schrijvers die al goed op weg zijn. Mijn specialisatie ligt bij non-fictie boeken, met thema’s zoals persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap, innovatie, gezondheid, mindset en psychologie.

De klanten waar ik mee werk zijn regelmatig ondernemers. Ik ondersteun ze met het vertalen van hun kennis, ervaring en visie naar geschreven woord. Op deze pagina vind je een overzicht van alle mogelijkheden voor een samenwerking.

DE MOGELIJKHEDEN

inspiratiesessie

De inspiratiesessie is voor schrijvers die het graag zelf doen, maar wel behoefte hebben om te sparren over een aantal zaken rondom hun boek. Dat kan gaan over de inhoud van het manuscript, structuur en opbouw, maar ook marketing & sales van het boek. Dit kun je verwachten van een inspiratiesessie: 

 • 1,5 uur sessie 
 • Vragenlijst vooraf
 • Op maat gemaakt Trello-bord
 • Concrete actiepunten & doelstellingen
 • Een exemplaar van Indie

Investering: normaliter €124,- exclusief btw, actieprijs t/m 10 juli €99,- exclusief btw

traject 1

Voor de schrijvers die graag samen met een coach aan hun boek willen werken zijn er drie verschillende trajecten beschikbaar. Dit kun je verwachten van traject 1: 

 • 6 sessies van 1 uur
 • Vragenlijst vooraf
 • Op maat gemaakt Trello-bord
 • Duur: gemiddeld 1-2 maanden
 • Inhoudelijke feedback op manuscript
 • Ondersteuning bij de marketing, sales & uitgave
 • Exemplaar van Indie

Investering: normaliter €649,- exclusief btw, actieprijs t/m 10 juli €549 exclusief btw

traject 2

Traject 2 biedt langere ondersteuning bij het schrijven van jouw boek. De trajecten verschillen in sessies. Dit zijn de dingen die je van traject 2 mag verwachten: 

 • 8 sessies van 1 uur
 • Vragenlijst vooraf
 • Op maat gemaakt Trello-bord
 • Duur: gemiddeld 2-3 maanden
 • Inhoudelijke feedback op manuscript
 • Ondersteuning bij de marketing, sales & uitgave
 • Exemplaar van Indie

Investering: normaliter €849 exclusief btw, actieprijs t/m 10 juli €749 exclusief btw

traject 3

Met traject 3 benut je de meest uitgebreide optie voor ondersteuning bij jouw boek. Dit pakket bevat tien sessies. En natuurlijk de volgende dingen:

 • 10 sessies
 • Vragenlijst vooraf
 • Op maat gemaakt Trello-bord
 • Duur: gemiddeld 3-4 maanden
 • Inhoudelijke feedback op manuscript
 • Ondersteuning bij de marketing, sales & uitgave
 • Exemplaar van Indie

Investering: normaliter €1049,- exclusief btw, actieprijs t/m 10 juli €949 exclusief btw

SAMENWERKEN MET NIKKI

Als schrijfcoach ondersteun ik je bij het bewaken van structuur, help ik je ideeën te vertalen naar praktijk en maken we grote doelen klein zodat het behapbare stappen worden. Daarnaast denk ik uiteraard met je mee op creatief en inhoudelijk vlak. Je krijgt van mij eerlijke, maar altijd opbouwende feedback. Ik geloof zelf niet zo in een ‘harde hand’ en daarom hoef je die van mij ook niet te verwachten. Ik zie de kwaliteit van jouw manuscript, en mijn feedback zal dan ook altijd vanuit die plaats komen.

Ik geloof er heilig in dat het schrijven van een boek een specifiek deel van je persoonlijkheid vraagt, en voor sommigen is dat een compleet nieuw deel. Een boek schrijven vergt moed, kwetsbaarheid en openheid. Ik ondersteun je bij het proces. Mijn belangrijkste doelen? Zorgen dat jouw boek een afspiegeling is van wat jij in gedachten hebt én dat jouw lezers jouw boek niet meer willen wegleggen. Samen zijn we ambitieus, maar weten we ook hoe we ideeën naar specifieke acties kunnen omzetten.

Met mijn schrijfcoaching ligt de focus niet alleen op jou als schrijver of jouw manuscript inhoudelijk – het is een combinatie van beiden. Ik ben ervan overtuigd dat die combinatie essentieel is om tot de beste versie van jouw boek te komen. Daarom investeer je met mijn trajecten niet alleen in 1-op-1 begeleiding, maar krijg je ook inhoudelijke feedback op je manuscript. Daar betaal je niet nog apart voor. Deze trajecten gelden t/m manuscripten van 60.000 woorden. Heb je meer woorden? Dan maak ik een offerte op maat voor je. Zolang wij samenwerken, sta ik voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je uitdagingen én succes te horen. Je hebt altijd een kort lijntje met mij.

WAT ZEGGEN ANDEREN?

MARLON BRAMMER:

‘Nikki is iemand op wie je echt kunt bouwen. Zij doet altijd wat zij zegt en dat zie je terug in haar eigen leven en alle bijzondere dingen die zij op jonge leeftijd al doet. Nikki heeft mij een half jaar geleden vooral ondersteund in het proces van het zelf uitgeven van mijn boek. Dat heeft zij met veel enthousiasme gedaan, waardoor mijn boek best snel werd verkocht. Haar hulp heeft er zeker toe bijgedragen dat er binnenkort een 2e druk komt. Dank je wel lieve Nikki, onze samenwerking blijft in mijn geheugen en hart gegrift.’

Marlon is oprichter van Inner Self Training, waar ze workshops en individuele begeleiding aanbied voor innerlijke balans. Daarnaast is ze auteur van het boek Moeiteloos Helen. Marlon begeleidde ik tijdens het proces van uitgeven in eigen beheer.

michelle spaan:

‘Ik vond de sessies heel leerzaam en waardevol. Ik had het gevoel dat ik je alles kon vragen en dat je mij begreep in mijn ‘struggles’. Je kunt goed luisteren en soms is dat, of de herkenning, al genoeg. De werkwijze vond ik prima!  De sessies hebben mij nieuwe inzichten en inspiratie opgeleverd. Ik vond het fijn om de dingen waar ik tegenaan loop met je te bespreken en daarin heb je mij nieuwe inzichten gegeven en een andere kijk erop.’

Michelle Spaan is oprichter van het bedrijf Aandachtsmomenten en auteur van het gelijknamige boek. Met Aandachtsmomenten helpt Michelle vrouwen aandachtiger in het leven te staan. Met Michelle heb ik nagedacht over de marketing van haar boek.

Foto gemaakt door Nathalie Vermorken.

CHINOUK THIJSSEN:

‘Nikki heeft mij heel goed geholpen met mijn nieuwe boek. Ze gaf tips en ideeën om de verhaallijnen nog beter uit te laten komen en ze heeft me veel bruikbare informatie gegeven over een specifiek onderwerp waar zij veel van wist. Na het herschrijven van het verhaal heeft ze me zelfs nog een keer geholpen door naar het vernieuwde einde te kijken en hier haar feedback op te geven. Nikki is een hele fijne en ook hele positieve proeflezer. Ze geeft het ook aan als ze een scène of verhaallijn goed, leuk of spannend vindt. Erg fijne samenwerking!’

Chinouk is een van Nederlands bekendste youngadultthriller auteurs. Daarnaast is ze al tien jaar ondernemer en werkt ze voor de grootste uitgeverijen van Nederland. Als proeflezer las ik het allernieuwste manuscript van Chinouk.

Foto gemaakt door Prisca Visser.

KLAAR VOOR DE VOLGENDE STAP?

GRATIS SESSIE BOEKEN

Met de gratis sessie krijg je een aantal tips voor je vraagstuk met betrekking tot je boek of e-book. Dit kan gaan over het uitgeefproces, inhoudelijke vragen over je manuscript of over marketing en sales. Van te voren geef je aan waar je het over wil hebben en dan plannen we een call in.

MEER LEZEN OVER SCHRIJVEN & UITGEVEN

In februari 2020 gaf ik mijn boek (digitaal) Indie uit. Dit boek leert je over uitgeven in eigen beheer en biedt schrijftips voor het schrijven van je boek. Ben je benieuwd naar meer leesvoer over deze onderwerpen? Ontdek meer over het boek, bestel een exemplaar of lees een aantal blogs van mij over schrijven en uitgeven:

Instagram

3   56
9   63
4   56
24   72
7   64