Alles wat je moet weten over mijn nieuwe boek: Indie

7 februari is het zo ver: mijn nieuwe boek Indie komt officieel uit! Indie verschijnt als digitale uitgave. In het boek vertel ik je alles wat ik heb ontdekt over de (onbekende) wereld van het uitgeven van je boek in eigen beheer. Daarnaast vind je maar liefst zeven interviews met experts uit het werkveld die je helpen alles uit je boek te halen!

In de zomer dacht ik erover na om een live sessie op Instagram te doen: het hele jaar door kreeg ik zoveel vragen over hoe dat nu werkte, een boek in eigen beheer uitgeven. Toen stelde ik op mijn stories een live sessie voor, zodat mensen al hun vragen op mij af konden vuren en ik die zou beantwoorden.

Tegelijkertijd kreeg ik een aantal berichtjes van mensen die zeiden: ‘Waarom schrijf je er geen boek over?’ Eerst voelde ik daar weerstand bij: want wie zat daar nou op te wachten? Natuurlijk een compleet ongegronde overtuiging, dus die boog ik na alle gesprekken snel om.

Alle stappen die je nodig hebt

In Indie vind je daarom alle stappen die ik ondervonden heb tijdens het uitgeven van mijn eigen boek De wijze lessen van een twintiger. Van redactie tot ISBN, van mentale obstakels tot offset drukwerk. Ik vertel je alles waar je over na moet denken, aangevuld met de interviews van maar liefst zeven experts uit het werkveld. Ze geven je tips op het gebied van schrijven, marketing en correctie. Het boek sluit af met een praktisch en duidelijk stappenplan, samen met een template voor een budgetbegroting.

Het boek schreef ik in een maand tijd, maar na de zomervakantie kreeg mijn agenda een vollere invulling, waardoor het interviewen van de experts langer kostte dan ik had ingecalculeerd. Inmiddels is het boek klaar voor lancering – en op het moment van schrijven is het naar de corrector gestuurd.

Foto: Femke Meijboom

Digitaal beschikbaar

Indie is vanaf 7 februari 2020 beschikbaar als e-book. Ik heb ervoor gekozen om (nog) niet in een oplage te investeren omdat het idee startte als een project voor erbij. Ik had niet de intentie om een boek te schrijven van tachtig pagina’s en meer dan achtendertigduizend woorden.

Maar dat is wel gebeurd! En daar ben ik blij mee en dankbaar voor. Het is voor mij de perfecte manier om de vraag vanuit mijn community te beantwoorden, vertaald in een praktisch en leuk product. Wie weet wat de toekomst brengt als ik merk dat de vraag zo groot is dat een fysieke uitgave eigenlijk niet uit kan blijven…

Speciale actie

Omdat Indie volgende week officieel gelanceerd wordt maak je de komende week gebruik van een speciale korting! Je bestelt het e-book namelijk voor maar €12,95 en ontvangt als een van de eersten een exemplaar in je mailbox. De perfecte manier om 2020 te beginnen, zodat je een stap dichterbij de realisatie van jouw droom komt. Bestel Indie via deze link.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *