Social media nutteloos en overbodig? Echt niet! Ik ben dolblij met social media. Dankzij social media heb ik niet alleen een gigantisch netwerk opgebouwd, maar raak ik ook dagelijks geïnspireerd door de mensen die ik volg via Instagram. Ik heb mijn vijf favoriete accounts op een rijtje gezet.

Charlotte van ‘t Wout

Charlotte volg ik sinds begin 2019. Daarvoor zag ik haar regelmatig voorbij komen. Haar tips op het gebied van mindset trokken mij over de streep als volger, omdat ik op dat moment zelf net in de ontwikkeling zat van het bepalen van mijn tarieven. Ik volgde daarachter aan ook meteen de Instagram cursus #worthit en kon daardoor veel zelfverzekerder mijn tarieven vaststellen en met zelfvertrouwen presenteren.

Voor de ondernemende vrouw die graag op Instagram tijd spendeert is Charlotte van ‘t Wout geen onbekende naam. Momenteel heeft ze meer dan zevenentwintig duizend volgers, and counting. Op haar account @celinecharlotte vlogt ze over haar leven als ondernemer met twee bedrijven en geeft ze regelmatig business en mindset tips. Leuke bijkomstigheid: in maart 2019 mocht ik Charlotte ontmoeten!

Charlotte van ‘t Wout | @celinecharlotte

Jelle Hermus

Zijn boek hielp mij de simpelheid van het leven te ervaren en vanuit daaruit stralend gelukkig te zijn. Soms is én voelt het niet zo natuurlijk, maar door te accepteren en toe te laten is de weg naar verbetering van een situatie al ingezet. Mijn moeder kwam ooit met een artikel van Jelle over hoe je op een respectvolle manier schijt hebt aan wat anderen van je denken, en sindsdien volg ik hem actief.

Jelle Hermus is oprichter van feelgood-platform SoChicken.nl en verblijdt daar sinds 2014 een heel groot deel van Nederland mee. Zijn tips op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, minimalisme en zelfhulp maakte hem één van Nederlands pioniers op dit gebied. In 2017 gaf hij zijn eerste boek Steeds Leuker uit en in 2019 volgde Leven met de wind mee.

Jelle Hermus | @jellehermus

Nienke Thurlings

Nienke volg ik sinds oktober, toen we werden verbonden door de Jonge 100, waar we samen mochten spreken over het volgen van je hart en goed zorgen voor jezelf. Tijdens het kennismakingstelefoontje schoot het dak er al af omdat we voor mijn gevoel veel dezelfde interesses hadden. Na het gesprek zocht ik haar meteen op Instagram, omdat ik altijd blij word van mensen die zo oprecht, eerlijk en integer zijn zoals Nienke.

Op vierentwintigjarige leeftijd kreeg Nienke een burn-out en in de jaren die daarop volgde ontwikkelde ze zichzelf (naast herstellen uiteraard) tot stressexpert, sociaal psycholoog en yogadocente. Met haar platform Jong Burnout ontwikkelde ze Nederlands eerste platform voor jonge mensen met een burn-out, en in 2018 bracht ze ook het gelijknamige boek uit. Inmiddels inspireert ze haar duizenden volgers om stressvrij en in hun vrouwelijke kracht te leven.

Nienke Thurling | @nienkethurlings

Chinouk Thijssen

Chinouk ontdekte ik in 2016 via Instagram. Ik volgde haar meteen, omdat ik het leuk vind om Nederlandse auteurs te volgen. Sinds die tijd hadden we regelmatig over en weer contact, en door Chinouk’s eerlijkheid, inspiratie en successen – heeft ze enorm veel betekent voor mij tijdens het schrijven van mijn eigen boek. Mocht je je afvragen wie de Chinouk is die ik bedank, deze dus! In september 2018 mocht ik haar ook eindelijk ontmoeten, kwam ik in haar vlog terecht en overhandigde ik mijn boek. Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar dat ik Chinouk ken.

Chinouk is in schrijversland allang geen onbekende naam meer, want deze schrijfster ontwikkelde zich razendsnel de afgelopen twee jaar. Zo gaf ze haar Truth or Dance trilogie uit en werden de optie voor de filmrechten van haar boek Fataal Spel verkocht. Als youngadult-auteur maakt ze flink naam in Nederland en als ondernemer is ze al meer dan tien jaar succesvol redacteur.

Chinouk Thijssen | @chinoukthijssen

Suzanne den Toom

Het platform wateetjedanwel.nl werd opgericht door Suzanne, en volg ik sinds 2017 met veel plezier. Sterker nog: ze heeft mij geïnspireerd om compleet veganistisch te gaan eten, omdat ze mij op een hele toegankelijke en niet-vinger wijzende manier bewust heeft gemaakt van het dierenleed dat plaatsvind bij elke vorm van dierlijke producten. Er staat hier elke week wel een recept van haar hand op tafel, en wateetjedanwel.nl is de eerste website die erbij wordt gepakt zodra er boodschappen gedaan moeten worden.

Suzanne van den Toom richtte in 2013 wateetjedanwel.nl op om antwoord te geven op de meest gestelde vraag aan vegetariërs en veganisten. Haar website kent inmiddels honderden recepten van avondmaal tot ontbijt, van zelf ontwikkeld tot bekende klassiekers. Naast de dagelijkse recepten die ze publiceert, is wateetjedanwel.nl ook een bron geworden van informatie rondom veganisme: zo schrijft Suzanne over veganistische verzorgingsproducten en verzamelt ze meerdere hot spots waar je fantastisch vegan kan eten.

Suzanne den Toom | @wateetjedanwel

Wie inspireert jou?

Zo, dat was mijn lijstje! Wie inspireert jou dagelijks via Instagram? Of volg je liever mensen via Facebook, LinkedIn of een ander platform? Ik ben benieuwd! Het valt me op dat dit lijstje voornamelijk uit vrouwen bestaat – wat uiteraard helemaal leuk is – maar ik ben benieuwd of jullie nog mannen weten die ik écht moet volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *