3 x boeken die je relatie met geld verbeteren

Geld maakt je leven makkelijker. Ik zeg niet dat geld het enige is wat je gelukkig maakt, maar ik ben er absoluut van overtuigd dat geld je leven makkelijker en veel leuker maakt. Waarom? Omdat ik met geld tekort te maken heb gehad en nu steeds meer in overvloed leef. Die omslag heb ik gerealiseerd door intensief aan mijn money mindset te werken.

Zelf ben ik dol op lezen, dus ik ben altijd in voor een goed boek. In 2019 ontmoette ik Charlotte van ‘t Wout, die enorm open is over haar eigen money mindset. We hadden het over ondernemen en geld, toen ik deelde dat mijn money mindset echt wel een upgrade nodig had. Ze raadde een speciaal boek uit dit lijstje aan, waardoor het balletje ging rollen.

Ik bestelde het boek meteen na onze ontmoeting en begon direct met lezen. Mijn hoofd leek zich wel open te breken, want ik deed naast alle momenten van oh-my dit herken ik ook enorme inzichten op. Vervolgens is het ontwikkelen van mijn money mindset niet gestopt. Dit zijn drie boeken die je helpen met het ontwikkelen van je money mindset:

You are a badass at making money – Jen Sincero

Absoluut mijn een van mijn favoriete zelfhulpboeken. Stipt in de top vijf, zonder twijfel. Jen Sincero heeft een hele toegankelijke schrijfstijl, maakt voor mij het zweverige praktisch en logisch. Naast haar toegankelijke schrijfstijl trok ze mij vooral mee in het boek door haar eigen ervaringen met betrekking tot money mindset te delen.

Dat doet ze op een humoristische wijze, waardoor het ombuigen van je eigen overtuigingen makkelijker wordt. Ik vind dit boek echt een gigantische aanrader. Helaas is ‘ie niet in het Nederlands verkrijgbaar, dus voor sommige kan het daardoor moeilijker te volgen zijn.

Mocht je mijn beste inzichten willen weten: stuur me gerust een e-mail of berichtje op Instagram. Dankzij dit boek kon ik doorbraken creëren voor mezelf én mijn bedrijf. Dit is echt de aanzet geweest dat ik meer overvloed ben gaan aantrekken in mijn leven. Op elk gebied.

You are a badass at making money | Jen Sincero

Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Dit is een absolute klassieker als het om zelfhulpboeken gaat. Wereldwijd zijn er van dit boek namelijk meer dan vijftien miljoen exemplaren verkocht. Wow #writersgoals en alles. Wat mij betreft zijn die verkoopcijfers ook helemaal terecht, want dit boek is goed.

Ik lees hem nu voor het eerst en heb er enorm veel aan. Het leert je alles over de wetten van overvloed, rijkdom en succes. In essentie vind ik You are a badass at making money en dit boek eigenlijk hetzelfde – maar omdat de schrijfstijlen compleet anders zijn, raad ik het je toch aan om allebei te lezen. Het is zeker de moeite waard.

Wat mij aan Hills schrijfstijl zo bevalt is dat hij waargebeurde verhalen van succesvolle mensen uit de twintigste eeuw én de eenentwintigste eeuw verwerkt – die de principes in zijn boek begrijpen en toepassen. Hij gaat voor mijn gevoel ook net een laagje dieper met het werkelijk vertrouwd maken van de principes uit zijn boek.

Mooie toevoeging: dit boek is ook in het Nederlands te lezen.

Think and Grow Rich | Napoleon Hill (EN) / Think and Grow Rich (NL) | Napoleon Hill

Rich dad, poor dad – Robert L. Kiyosaki

Dit boek bestelde ik een tijdje geleden ook. Het is een veel genoemd boek als het over money mindset gaat, maar ik heb hem nog niet gelezen. Van wat ik heb gezien kan ik wel inschatten dat ook dit boek mij enorm veel inzichten gaat geven. Ik kan nu wel een stukje schrijven over waar het boek over gaat, maar dan kan ik je net zo makkelijk doorverwijzen naar de Bol.com link online. Dus here we go!

Rich dad, poor dad | Robert L. Kiyosaki

Dit zijn drie tips over boeken op het gebied van money mindset. Ben jij ook bezig met het ontwikkelen van je money mindset? En welke boeken zijn jouw favoriet op het gebied van geld?

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat wanneer jij via die link een aankoop doet, ik een bescheiden deel van de opbrengt krijg.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *