3 inzichten na mijn eerste Balans en Impact sessie

Deze foto vertegenwoordigt op de één of andere manier balans en impact voor mij

Donderdag had ik mijn eerste Balans en Impact sessie, gegeven door mindsetcoach Eveline Druncks. Omdat de sessie na één dag al zoveel impact op mij had – vond ik het tof om hier een blog over te schrijven. Ik deel graag mijn drie belangrijkste inzichten met je, zodat je er zelf ook inspiratie uit kan halen. En mocht je nog op zoek zijn naar een coach – raad ik je zeker aan om door te lezen. 😉

De afgelopen jaren heb ik vooral mezelf voorzien van mental coaching. Na het lezen van de boeken van Jen Sincero, die meerdere malen het investeren in een coach noemt, besloot ik dat ik het niet langer alleen wilde doen.

Ik heb zeker fijne mensen om me heen waarbij ik onvoorwaardelijk terecht kan, maar ik voelde aan mezelf dat ik behoefte had aan de input van een professional die me kan helpen met de groei die ik wil realiseren. In mijn ogen is de grootste misvatting over het aannemen van een coach dat het per se minder goed met je moet gaan. Niets is minder waar.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de afgelopen weken door een aantal persoonlijke blokkades heen moest werken – maar op het moment dat ik voor mezelf de knoop doorhakte om een sessie met Eveline te boeken is alles gaan omdraaien. En om die lijn van positieve ontwikkeling door te trekken, besloot ik dat een coach me daar alleen maar bij kan versterken.

Ik had al helder op een rijtje waar ik graag hulp bij wilde en dat was bij het ontwikkelen van mijn growth mindset. Die persoonlijke blokkades die ik weg moest werken hielden mij enorm in die fixth mindset – en ik voelde diep vanbinnen dat als ik daarin zou blijven hangen ik in een vicieuze cirkel vast zou blijven zitten.

Met het groeien van die growth mindset zijn voor mij twee dingen héél belangrijk: groots denken én structuur. Nu ken ik Eveline al een aantal maanden en wist ik dat zij precies de coach was die ik hiervoor moest hebben. Ik weet dat Eveline zelf ook een growth mindset heeft en niet afschrikt van groots denken, maar ook de structuur weet te brengen door mensen van inzicht naar concrete actie te helpen.

Goed – hier zit je natuurlijk op te wachten, dus bij dezen de drie belangrijkste inzichten die ik opdeed tijdens de sessie:

1. PASSIE EN ZEKERHEID GAAN SAMEN

Wat ik zo fijn vind aan Evelines werkwijze is dat ze mij eerst al mijn hersenspinsels op tafel liet gooien, in alle aandacht luistert en als volgt haar visie en interpretatie deelt van wat ze tijdens mijn verhaal tussen de regels door leest. Deze combinatie van gebruik van intuïtie en visie werkt voor mij heel fijn – omdat ik zelf ook veel op intuïtie doe.

Ze maakte uit mijn verhaal op dat ik indirect zeg dat passie en zekerheid tegenover elkaar staan en vervolgens bevestigde ze mij dat dat helemaal niet het geval hoeft te zijn. Ik had zelf ook al in mijn hoofd dat dit een pure shifting van mindset is die ik mag maken en om dit bevestigd te krijgen van buitenaf geeft mij enorm veel energie.

2. MAAK EEN KAPSTOK

We hebben samen een kapstok gemaakt. Geen echte, maar een denkbeeldige kapstok. Mijn kapstok heeft drie haakjes en dat zijn dan ook meteen de drie haakjes waar ik bij moet blijven. Ik gaf eerlijk toe dat mijn grootste struikelblok is dat wanneer dingen even niet lopen zoals verwacht ik zijpaden ga nemen.

Door die zijpaden te nemen verschiet mijn focus, energie en plezier in dingen omdat ik dan uit angst allerlei acties uitvoer die gebaseerd zijn op ongeduld en het vergaren van ‘zekerheid’. Uiteindelijk is mijn agenda dan zo’n doolhof geworden dat ik helemaal overprikkeld raak.

Mijn kapstok is nu helder en dat zijn de dingen waar ik bij moet blijven. Als ik nieuwe ideeën heb mag ik ze gerust uitwerken – maar voortaan maak ik er gewoon een mapje voor en daar blijft het bij. Zo is het uit mijn hoofd en op papier, blijf ik er niet mee rondlopen én heb ik geen nieuwe afslag genomen maar blijf ik doorrijden op de weg waar ik op zit. Extraatje: alleen ideeën die een aanvulling zijn op mijn kapstok mag ik van mezelf wel naar actie omzetten.

Ik raad iedereen het maken van een kapstok aan – maar probeer voor jezelf dan wel een realistisch aantal haakjes toe te voegen, zodat je niet een Nikki-gevalletje krijgt waarbij je straks een kapstok met tien haken hebt.

3. VERANTWOORDELIJKHEID IN PLAATS VAN VRIJBLIJVENDHEID

Door het nemen van deze zijpaden merk ik aan mezelf dat ik richting mezelf vrijblijvend ben en daarmee een bepaalde verantwoordelijkheid vermijd. Vooral de verantwoordelijkheid om niet alleen mijn omzetdoelen te realiseren, maar ook mijn eigen dromen te mijden – uit angst dat ik me eerst moet verzekeren van bepaalde middelen totdat dit kan.

Dit inzicht matcht dan weer mooi met inzicht één, want ik die volledig verantwoordelijkheid neem en ga voor wat ik echt wil zal dan pas de gestelde omzetdoelen realiseren omdat ik dan met focus en structuur hier naartoe kan werken.

Eveline heeft me geholpen de vicieuze cirkel waar ik in zat te doorbreken. Onze sessie is overigens niet alleen bij deze drie inzichten gebleven, want ik heb een heel blad vol met inspirerende aantekeningen. Wat ik zo fijn vind is dat Evelines talent ligt bij het omzetten van inzicht naar actie. Je begrijpt dus ook dat ik voor mezelf een aantal duidelijke actiepunten heb uitgewerkt – waar deze blog er één van is.

Daarnaast heb ik voor het eerst mijn ultieme levensdoel met iemand gedeeld en het voelt zo fijn om dit uit te spreken – omdat het dan écht, haalbaar en realistisch wordt. Eveline schrikt niet van groots denken, maar stimuleert je én helpt je met de concrete stappen die nodig zijn om het doel te halen.

De sessie is werkelijk een bevrijding van mijn geest geweest en ik geef Eveline als mindsetcoach een dikke vijf sterren recensie. Eveline is de perfecte balans tussen groots dromen en down-to-earth stappen tot actie zetten en daarmee maakt ze gigantisch veel impact in het leven van haar coaching klanten. Meer weten over Eveline? Klik dan hier.

1 Reactie

  1. juni 17, 2019 / 11:31 am

    Eveline klinkt echt als een topmens. Haar website is ook echt mega inspirerend, kan ook echt blij worden van al die kleurtjes hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

10   39
7   71
19   55
15   89
31   55