3 boekentips voor deze zomer

Twee weken geleden kwam ik erachter dat er een gigantische summer sale bij Bol.com gaande is op hun volledige aanbod: van shirts tot elektronica, van meubels tot boeken. De boekennerd in mij was laaiend enthousiast over dat laatste natuurlijk. Ik besloot dat ik vier boeken mocht bestellen en deed de volgende dag een unboxing op mijn Instagram Stories.

Ik bestelde alleen maar Engelse boeken, omdat ik boeken het liefst in hun originele taal lees – tenzij ik om wat voor reden dan ook op de Nederlandse versie stuit, dan vind ik dat ook prima. Vervolgens kreeg ik een aantal DM’s met mensen die mij vroegen of ik ook Nederlandse boekentips heb. Die heb ik zeker!

Vorige zomer las ik een aantal hele fijne boeken op het gebied van persoonlijke groei en ondernemerschap. Ik heb drie tips in dit artikel voor je opgeschreven.

Unf*ck Yourself – Gary John Bischop

Ik kwam dit boek tegen in de boekhandel en werd meteen aangetrokken tot de titel. De ondertitel ‘stap in je hoofd en in je leven’ maakte mijn interesse nog groter, omdat de reden waarom we niet in ons leven stappen vooral te maken heeft met alles wat er in ons hoofd afspeelt. Het is overigens van een Schotse auteur, maar ik kon hem op dat moment alleen in het Nederlands vinden.

Het is inmiddels een tijdje geleden dat ik dit boek las – maar ik weet dat ik er op dat moment gigantisch veel aan heb gehad. Wat mij vooral enorm is bijgebleven is het feit dat Gary schreef over hoe je tegen jezelf praat. Hoe dat jouw realiteit vormt en wat voor impact dat heeft op hoe je je voelt.

Ik raad hem absoluut aan als je je meer wilt verdiepen in mindset werk. Wat ik ook een heel verhelderend inzicht vond: Gary heeft het erover dat als je niet tevreden bent met je leven, dit een resultaat is van wat je in je hoofd naar de wereld spiegelt. De reden dat je leven zo is, is omdat je gedachtes vastberaden zijn. Het is vanaf dat moment echter de kunst om vastberaden te zijn in positiviteit. En dan eens opletten wat er gebeurt.

Bestel de Nederlandse hardcover van Unf*ck Yourself via deze link of bestel het e-book via deze link.

The Art of People – Dave Kerpen

Dit boek kocht ik ook in het Nederlands, maar Dave Kerpen is een Amerikaans auteur. Ik was vaker langs het boek gelopen maar wist niet helemaal of het bij me zou passen, tot ik de laatste keer toen ik hem kocht voorbij liep. Ik bladerde door het boek heen en wist het zeker: dit moet ik lezen.

Het gaat over hoe je met 11 eenvoudige vaardigheden alles bereikt wat je wilt. Het boek leert je vooral hoe je het beste effectief kan communiceren en door middel van sterke relaties een netwerk creëert dat voor je werkt.

De vaardigheden die Dave beschrijft zijn vaardigheden die ik zelf ook heb, maar niet in durfde te zetten omdat ik een onrealistische overtuiging had dat het onzuiver is om mensen voor je te laten werken. Dit is natuurlijk onzin, want sinds dat ik deze vaardigheden ook daadwerkelijk inzet ben ik een mooier mens geworden en breng ik dit ook over op de mensen in mijn omgeving. Groeien = bloeien.

Een aantal praktische tips? Netwerken gaat om luisteren, niet om praten. Luister om te begrijpen, niet om te antwoorden. Als mensen je vragen hoe het gaat, antwoord dan: fantastisch (alleen als je je ook fantastisch voelt)! Het valt op en trekt mensen naar je toe.

Daarnaast is Dave groot voorstander van altijd met mensen blijven communiceren, door toegankelijk te blijven voor iedereen. Hij is ondernemer, spreker en auteur. Heeft meerdere bedrijven met zes cijfers, maar antwoordt al zijn berichten zelf.

En het klopt: ik heb hem gisteren een LinkedIn bericht gestuurd (de man heeft meer dan een half miljoen connecties) maar binnen twee uur had ik een gepersonaliseerd antwoord. Heel tof.

Bestel de paperbackversie van The Art of People deze link of bestel het e-book via deze link.

From Blog to Brand – Laurentine van Landeghem

Ik vond dit een onwijs tof boek om te lezen. In één avond uitgelezen. Dit boek is de biografie van Laurentine van Landeghem, die haar modeblog uit liet groeien tot een succesvolle pop-up store. Daarnaast werd Clouds of Fashion één van België grootste modemerken met meer dan drie fysieke winkels.

Laurentine vertelt heel openhartig over alles wat er gebeurt is vanaf het moment van de start van haar blog tot het uitgroeien naar een groot mode imperium. Ze deelt hele praktische tips over het bouwen van een merk, maar is ook eerlijk over alle lessen die ze leerde op minder leuke manier door bijvoorbeeld het aannemen van vrienden.

Het is licht geschreven dus je vliegt er zo doorheen. Laurentine is trouwens een hele inspirerende vrouw. Zo besloot ze vorig jaar dat de Clouds of Fashion winkels gingen sluiten, omdat ze er op deze manier niet langer gelukkig van werd. Volgens mij is er nog wel steeds een pop-up shop van Clouds of Fashion.

Ik ben in ieder geval enorm benieuwd naar Laurentines volgende stappen, maar vooral blij dat ik haar proces via Instagram kan volgen. Echt een topmens.

Bestel de paperbackversie van From Blog to Brand van Laurentine van Landeghem via deze link of het e-book via deze link.

Binnenkort maak ik een nieuwe post met mijn boekentips voor deze zomer. Ik ben wel heel benieuwd: is er een boek dat jij wil gaan lezen?

Op zoek naar de leukste tips op het gebied van persoonlijke groei en ondernemerschap? Ontvang één keer per week gratis de SAY NIK guide in je inbox. Voor vrijheid, betekenis en geluk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *