1-op-1 SAMENWERKEN

‘Hoe heb jij dat gedaan, uitgeven in eigen beheer?’ ‘Kun je me tips geven voor het schrijven van mijn boek?’ ‘Ik wil ook graag gaan spreken voor publiek, waar moet ik opletten?’ ‘Ik heb een goed concept, kan ik hier een verdienmodel aan koppelen?’ Een greep uit de vragen die ik sinds de start van mijn bedrijf en uitgave van mijn boek wekelijks krijg. 

Hoe graag ik ook de tijd wil nemen om iedereen van een persoonlijke antwoord te voorzien, dat laat mijn agenda niet toe. De afgelopen jaren heb ik prachtige creatievelingen en ondernemers geholpen met het bovenstaande door middel van verschillende diensten. Nu is het tijd om daar één concrete dienst van te maken. Het is vanaf nu mogelijk om 1-op-1 met mij samen te werken. Toch op zoek naar een product in plaats van een samenwerking? Ik verwijs je graag door naar mijn webshop, wellicht spreekt een van mijn boeken of cursus je aan.

VOOR DE SCHRIJVERS

Het schrijven van een boek is een speciaal proces, waar de nodige emoties en ervaringen bij komen kijken. De ene dag voelt het alsof je de hele wereld aankan. De volgende dag heb je het idee dat niemand op je verhaal zit te wachten. In twee jaar tijd schreef en gaf ik twee boeken uit. Die kennis en ervaring zet ik graag in om te zorgen dat jouw ideeën concreet worden in de vorm van een boek. Bekijk hieronder de manieren waarop we kunnen samenwerken om het allerbeste uit jouw boek te halen.

PROEFLEZEN

Als proeflezer geef ik feedback op jouw manuscript. Ik let hierbij op de inhoud van het verhaal. Denk dan aan de structuur, opbouw en verhaallijnen. Je ontvangt van mij naast de notities in het manuscript ook een verslag met alle feedback erin verwerkt. 

 • Eerlijke feedback en praktische tips waar je direct iets mee kunt
 • Simpele werkwijze: ik zie je manuscript graag in een Word-document tegemoet en deel door middel van notities mijn aantekeningen
 • Na de ontvangst van het gelezen manuscript & verslag plannen we een call (indien gewenst) zodat je eventuele vragen live kan stellen

Tarief: als proeflezer werk ik met een woordentarief van €35,- exclusief btw per 10.000 woorden. Het starttarief is €50,- exclusief btw.

BRAINSTORMSESSIE

Heb je geen idee waar je moet beginnen met het schrijven van je boek? Loop je vast tijdens het schrijven of heb je behoefte aan structuur? Tijdens een brainstormsessie brengen we alle losse flodders in je hoofd concreet naar papier zodat je met een frisse blik kan starten of verder kunt.

 • Inclusief online of telefonisch intakegesprek van circa 30 minuten
 • Ter voorbereiding van onze sessie ontvang je een vragenlijst over jouw manuscript, ideeën en doel(en)
 • 2,5 uur in volle focus aan de slag met jouw boek

Tarief: de brainstormsessie heeft €274,- exclusief btw als prijs. Wil je dat ik jouw manuscript lees voor onze brainstormsessie? Dan kun je gebruik maken van mijn dienst als proeflezer, met korting natuurlijk! 

INSPIRATIEDAG

De inspiratiedag heeft hetzelfde doel als de brainstormsessie. Het enige verschil is, is dat de inspiratiedag natuurlijk een dag duurt in plaats van 2,5 uur. Tijdens deze dag gaan we aan de slag met het leggen van een stevig fundament van jouw verhaal of zorgen we dat je gaat doorpakken in het afronden hiervan.

 • Inclusief online of telefonisch intakegesprek van circa 30 minuten
 • Ter voorbereiding ontvang je een vragenlijst over jouw manuscript, ideeën en doel(en)
 • 6-7 uur aan de slag met jouw boek met een ijzersterk plan (met pauze natuurlijk!)
 • Een exemplaar van Indie t.w.v. €14,95 

Tarief: voor de inspiratiedag betaal je €544,- exclusief btw. Wil je ook dat ik jouw manuscript lees voor onze inspiratiedag? Uiteraard kun je gebruik maken van mijn dienst als proeflezer, met fijne korting.

BREAK-OUT TRAJECT

Ben je erop gebrand om te zorgen dat jouw boek er komt en jouw droom werkelijkheid wordt? Door middel van het break-out traject ondersteun ik je stap voor stap. Vanaf het begin tot het moment van afronding.

 • Inclusief online of telefonische intake van 45 minuten
 • Ter voorbereiding van ons traject ontvang je een vragenlijst
 • 4 brainstormsessies of 2 inspiratiedagen
 • 6 stok-achter-de-deur momenten van een telefonisch gesprek of skypecall van circa 45 minuten om te zorgen dat je on track blijft
 • Een op maat gemaakt plan voor de realisatie van jouw boek
 • Daarnaast lees ik ook 2 keer je manuscript grondig door en ontvang je feedback
 • Gemiddelde duur van het break-out traject is 3 maanden 
 • Een exemplaar van mijn boek De wijze lessen van een twintiger t.w.v. €15,-
 • Een exemplaar van Indie t.w.v. €14,95 

Tarief: voor het break-out traject betaal je €1474,- exclusief btw. 

KLAAR VOOR UITGAVE?

Je manuscript is af en je bent toe aan de volgende stap: het uitgeven van je boek. In de afgelopen twee jaar gaf ik zelf twee boeken uit in eigen beheer en mocht ik andere schrijvers ondersteunen hetzelfde te doen. Dat is ook precies waar mijn tweede boek over gaat: hoe geef je je boek in eigen beheer uit? Van de beginstappen tot aan de marketing & sales van je boek. Het is belangrijk om dit proces onder de knie te hebben, want een goed boek schrijven is stap één – maar een goed boek verkopen is stap 2. We kunnen elk onderdeel van het proces bespreken zoals de basis, randzaken, marketing en sales van jouw boek. Hieronder vind je een overzicht van mijn diensten als je mijn ondersteuning zoekt bij het uitgeven in eigen beheer.

BRAINSTORMSESSIE

Je manuscript is af en hebt al besloten dat je in eigen beheer jouw boek uit gaat geven. Ik ondersteun je hier graag bij! Tijdens een brainstormsessie gaan we de eerste fundering leggen om jouw boek op de kaart te zetten.

 • Inclusief online of telefonisch intakegesprek van circa 30 minuten
 • Ter voorbereiding van onze sessie ontvang je een vragenlijst over jouw manuscript, ideeën en doel(en)
 • 2,5 uur in volle focus aan de slag met jouw uitgeefproces

Tarief: de brainstormsessie heeft €274,- exclusief btw als prijs. Wil je dat ik jouw manuscript lees voor onze brainstormsessie? Als proeflezer doe ik dit graag voor je – uiteraard krijg je korting op deze dienst bij de boeking van een brainstormsessie.

inspiratiedag

De inspiratiedag heeft hetzelfde doel als de brainstormsessie. Het enige verschil is, is dat de inspiratiedag natuurlijk een dag duurt in plaats van 2,5 uur. Tijdens deze dag gaan we aan de slag met het uitwerken en in gang zetten van een volledig plan – zodat jouw boek er komt.

 • Inclusief online of telefonisch intakegesprek van circa 30 minuten
 • Ter voorbereiding ontvang je een vragenlijst over jouw manuscript, ideeën en doel(en)
 • 6-7 uur aan de slag met jouw boek met een ijzersterk plan (met pauze natuurlijk!)
 • Een exemplaar van Indie t.w.v. €14,95 

Tarief: voor de inspiratiedag betaal je €544,- exclusief btw. Wil je ook dat ik jouw manuscript lees voor onze inspiratiedag? Ook voor de inspiratiedag met betrekking tot uitgeven in eigen beheer ontvang je van mij korting op mijn dienst als proeflezer.

BREAK-OUT TRAJECT

Ben je op zoek naar een stok achter de deur, een sparringspartner en een manier om vaart in de uitgave van jouw boek te krijgen? Dan heb je aan het Break-Out Traject een perfecte dienst. 

 • Inclusief online intake van 45 minuten
 • Ter voorbereiding een vragenlijst over jouw manuscript, ideeën en doel(en)
 • 4 brainstormsessies of 2 inspiratiedagen 
 • 4 calls van 45 minuten als een moment om te sparren 
 • Een op maat gemaakt plan om de uitgave van jouw boek te realiseren
 • Het break-out traject wordt gemiddeld in 2 maanden tijd uitgevoerd
 • Een exemplaar van De wijze lessen van een twintiger t.w.v. €15,-
 • Een exemplaar van Indie t.w.v. €14,95

Tarief: voor het Break-Out Traject met uitgeven in eigen beheer als hoofddoel betaal je €1244,- exclusief btw.

DE CONCRETE BABBELSESSIE

Denk je nu, hey Nikki – allemaal leuk en aardig vormgegeven die diensten maar ik wil gewoon een eenmalige sessie met je boeken. Dat kan! Met de concrete babbelsessie help ik je graag met je vraagstuk. Denk dan aan vraagstukken op het gebied van: schrijven, uitgeven, spreken en ondernemerschap. Zo ziet dat concrete babbelsessie eruit:

 • 1,5 uur de diepte in samen & advies ontvangen
 • Antwoorden op de vraagstukken waar je mee rondloopt 
 • Frisse inspiratie en concrete actiepunten mee naar huis

Het tarief voor de eenmalige concrete babbelsessie is normaal €154-, exclusief btw maar omdat ik er na een langere tijd weer mee start betaal je €94,- exclusief btw en maak je gebruik van een leuke korting. De kortingsactie is geldig voor boekingen die gedaan worden voor 31 maart. De sessie kunnen we ook daarna plannen.

Waar je mijn hulp dus voor in kan inschakelen? Sparren over innoveren binnen je bedrijf, groeien, je concept ontwikkelen, een nieuw concept ontwikkelen en verdienmodellen bedenken. Je mag ook al je vragen stellen over uitgeven of schrijven – als je het van te voren maar eventjes laat weten. Daarnaast help ik je ook graag jezelf als spreker te ontwikkelen, door bijvoorbeeld eindelijk eens die keynote te schrijven waar je al maanden mee aan de slag wilt. Zie ik jou binnenkort?

WAT ZEGGEN ANDEREN?

MARLON BRAMMER

‘Nikki is iemand op wie je echt kunt bouwen. Zij doet altijd wat zij zegt en dat zie je terug in haar eigen leven en alle bijzondere dingen die zij op jonge leeftijd al doet. Nikki heeft mij een half jaar geleden vooral ondersteund in het proces van het zelf uitgeven van mijn boek. Dat heeft zij met veel enthousiasme gedaan, waardoor mijn boek best snel werd verkocht. Haar hulp heeft er zeker toe bijgedragen dat er binnenkort een 2e druk komt. Dank je wel lieve Nikki, onze samenwerking blijft in mijn geheugen en hart gegrift.’

Marlon is oprichter van Inner Self Training, waar ze workshops en individuele begeleiding aanbied voor innerlijke balans. Daarnaast is ze auteur van het boek Moeiteloos Helen. Marlon begeleidde ik tijdens het proces van uitgeven in eigen beheer.

MICHELLE SPAAN

‘Ik vond de sessies heel leerzaam en waardevol. Ik had het gevoel dat ik je alles kon vragen en dat je mij begreep in mijn ‘struggles’. Je kunt goed luisteren en soms is dat, of de herkenning, al genoeg. De werkwijze vond ik prima!  De sessies hebben mij nieuwe inzichten en inspiratie opgeleverd. Ik vond het fijn om de dingen waar ik tegenaan loop met je te bespreken en daarin heb je mij nieuwe inzichten gegeven en een andere kijk erop.’

Michelle Spaan is oprichter van het bedrijf Aandachtsmomenten en auteur van het gelijknamige boek. Met Aandachtsmomenten helpt Michelle vrouwen aandachtiger in het leven te staan. Met Michelle heb ik nagedacht over de marketing van haar boek.

Foto gemaakt door Nathalie Vermorken.

CHINOUK THIJSSEN

‘Nikki heeft mij heel goed geholpen met mijn nieuwe boek. Ze gaf tips en ideeën om de verhaallijnen nog beter uit te laten komen en ze heeft me veel bruikbare informatie gegeven over een specifiek onderwerp waar zij veel van wist. Na het herschrijven van het verhaal heeft ze me zelfs nog een keer geholpen door naar het vernieuwde einde te kijken en hier haar feedback op te geven. Nikki is een hele fijne en ook hele positieve proeflezer. Ze geeft het ook aan als ze een scène of verhaallijn goed, leuk of spannend vindt. Erg fijne samenwerking!’

Chinouk is een van Nederlands bekendste youngadultthriller auteurs. Daarnaast is ze al tien jaar ondernemer en werkt ze voor de grootste uitgeverijen van Nederland. Als proeflezer las ik het allernieuwste manuscript van Chinouk.

Foto gemaakt door Prisca Visser.

femke meijboom

‘Nikki heeft zichzelf álles aangeleerd dat ze weet, en daardoor weet ze ook precies de valkuilen te benoemen waar ondernemers in kunnen vallen – maar ze vertelt je ook hoe je er weer uit kunt klimmen. Ik wil graag mijn brand meer ontwikkelen en daar een webshop aan vast hangen. We spraken af in Breda waar Nikki de lekkerste eettentjes kent en na de lunch trokken we allebei ons notitieboek erbij. Zij had mijn vragen, ik was klaar om de antwoorden te noteren en er een plan bij te bedenken. Ondernemen kan behoorlijk angstaanjagend zijn als starter, maar Nikki ging vol vertrouwen met mij de sessie aan. Ik kreeg niet alleen tips voor het ondernemen, maar ook persoonlijke tips zoals het gezonder maken van mijn money mindset. Is het iets persoonlijks, iets social media-gerelateerd of de juridische dingen waarmee je zit, Nikki stuurt je de juiste kant op. Ik weet in elk geval hoe ik verder moet! En dat duwtje de juiste richting in, was precies wat ik nodig had.’

Femke is (tekst)schrijver, foto- en videograaf.  Als zzp’er huur je haar in voor het vastleggen van je gewenste momenten én voor social media advies. Met Femke ontwikkelde ik het concept van haar bedrijf en diensten.

Instagram